پیام‌نما

إِنَّ‌اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي‌الْقُرْبَىٰ وَ يَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ * * * به راستی خدا به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان می‌دهد و از فحشا و منکر و ستمگری نهی می‌کند. شما را اندرز می‌دهد تا متذکّر [این حقیقت] شوید [که فرمان‌های الهی، ضامن سعادت دنیا و آخرت شماست.] * * * حق به داد و دهش دهد فرمان / نيز انفاق بهر نزديكان

۵ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۰:۴۴

ابراز نگرانی دانشمندان از استفاده نظامی از روباتها

ابراز نگرانی دانشمندان از استفاده نظامی از روباتها

دانشمندان نسبت به استفاده از روباتهای خودمختار در کاربردهای نظامی ابراز نگرانی کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان در آستانه نشستی عمومی در مرکز Dana موزه علوم لندن خاطرنشان ساختند با روندی که در بکارگیری و ساخت روبات ها وجود دارد، نگرانی ها در مورد اثرات منفی آنها در حوزه هایی نظیر نظارت و حفاظت افراد، مراقبت  از سالمندان و جنگ روبات ها شکل گرفته است.

بر اساس گزارش بی.بی.سی، محققان افزودند: روبات ها قادرند بدون دخالت انسان تصمیم گیری کنند، مثلا روبات های خانه دار برای خودشان تصمیم می گیرند کجای منزل بروند، چه کارهایی انجام دهند و چه وقتی برای شارژ به ایستگاه اصلی خود برگردند.

دانشمنمدان علوم روباتیک در ادامه افزودند:  نیروهای نظامی به طور فزاینده ای از روبات های خود مختار در کاربردهای نظامی استفاده می کنند، مثلا مکانیسم حفاظت و مراقبت مرزی میان کره شمالی و جنوبی عملا به صورت ماشین جنگی عمل می کند و قادر به کشتن افراد است.

پروفسور آلن وینفیلد از دانشگاه وست انگلند، نگرانی خود از وضعیت حقوقی روباتیک فعلی را با این پرسش چالش برانگیز اعلام کرد: اگر روبات خودمختاری انسانی را بکشد، مقصر چه کسی است؟ چرا که قوانین کنونی پاسخگوی مناسبی برای مسئولیت عملکرد روبات ها نیست و باید در برنامه ریزی و طراحی این ماشین های خود مختار، مقرارت مربوط به حقوق و مسئولیت پذیری مورد تجدید نظر جدی قرار گیرد.

کد خبر 475835

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha