اسفندیار نظری، در گفتگو با خبرنگار مهر، در حاشیه مراسم افتتاح کارگاه پی.ال. سی هنرستان شهید بهشتی زیراب، تعداد هنرستانهای استان مازندران را حدود ۳۵۴ مورد برشمرد و با بیان اینکه از این تعداد ۱۲۰ هنرستان فنیوحرفهای و ۲۲۱ هنرستان کار ودانش است، افزود: امسال حدود ۴۴ هزار دانشآموز در هنرستانهای ما در حال تحصیل هستند.
وی با اشاره به منویات رهبری و ریاستجمهوری مبنی بر اصلاح در فرهنگ کار، مسیر آن را، کارآفرینی دانست و با بیان اینکه مرکز ثقل این مهم مدارس بویژه هنرستانها هستند، گفت: دنیای شغلی آینده دنیای تکنولوژی، فناوری و کارآموزی است و با گسترش و تجهیز هنرستانها امیدواریم وضعیت مطلوبی داشته باشیم.
معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزشوپرورش استان مازندران، اعتبار تخصیصی سال گذشته این بخش را نزدیک به ۳.۵ میلیارد تومان عنوان و ابراز امیدواری کرد که با پیگیریهای وزیر آموزشوپرورش قرار است سهم استان مازندران از دو درصد فروش گاز به ۸ میلیارد تومان افزایش یابد که بلافاصله پس از تخصیص در اختیار هنرستانها قرار میگیرد و در این زمینه اولویت ما با شهرستانهای در حال توسعه از جمله شهرستان سوادکوه است.
این مسئول از جمله مراکزی که با همت مدیر و هنرآموزان در مازندران خوش میدرخشد را هنرستان شهید بهشتی سوادکوه برشمرد و گفت: در سالهای گذشته قریب به هزار دانشآموز در این هنرستان داشتیم و امروز نیز به همت مدیر آموزشوپرورش شهرستان و مدیر و هنرآموزان این هنرستان کارگاه پی.الی.سی افتتاح شده است که قابلیت راهاندازی همزمان برای صد موتور کارگاهی را دارد و از ابتکار آنها با لوح و هدیه استانی و کشوری تقدیر میشود.
وی ابراز امیدواری کرد تا با همت مردم مازندران و مجمع خیران، ساختوسازها بهسمت تجهیز هنرستانها رود، نیاز استان برای رسیدن به استاندارد نسبی در هنرستانها را ۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: و باید سعی کنیم که درس خواندن فقط حافظه محوری نباشد و بهسمت مهارتآموزی برویم چرا که آینده کشور در زمینه شغلی در گرو رشتههای مهارتی است که در هنرستانهای ایجاد میشود.
عمران نصیری، مدیر هنرستان شبانهروزی شهید بهشتی زیراب، در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه این هنرستان تنها هنرستان دولتی و شبانهروزی استان است، شبانهروزی بودن آن را به دلیل کوستانی بودن منطقه برشمرد و افزود: این هنرستان دارای حدود ۲۰۰ دانشآموز و ۵۸ پرسنل است و در حال حاضر پنج رشته برق صنعتی، الکترونیک، ساختمان، ماشین و ابزار (ساخت و تولید) و صنایع چوب و مبلمان در آن آموزش داده میشود.
وی که خود یکی از دانشآموزان سابق این هنرستان است، بر تجهیز و بهروزآوری کارگاههای هنرستان همگام با پیشرفت تکنولوژی تأکید کرد و گفت: با توجه به امکانات کم آموزشوپرورش سعی شد تا این امر از طریق خیران مرتفع شود و افتتاح کارگاه پی.ال. سی در راستای همین امر است که با همت خیران و هنرآموزان با هزینه حدود ۲ میلیارد ریالی و در طی یک سال ساخت و تجهیز شد.
نصیری با بیان اینکه این کارگاه مربوط به رشته برق و الکترونیک است، از جمله ظرفیتهای این کارگاه علاوه بر مهارتآموزی در حوزه سیمکشی از طریق نرمافزار، به راهاندازی همزمان صد موتور با هم اشاره و خاطرنشان کرد: این کارگاه کاملاً استاندار ساخته شده و ازین نظر همتایی در هنرستانهای استان ندارد و در رابطه با تابلوها از ظرفیت داخل استفاده شده و هنرآموزان خود طراحی و ساخت آن را انجام دادند.
وی با اذعان بر نیاز تجهیز و بهروزآوری کارگاههای رشتههای ماشینابزار و صنایع چوب، بر اهمیت وجود یک کارگاه سی. ان. سی تأکید کرد و نیاز ریالی این هنرستان برای تجهیز را حدود یکونیم میلیارد تومان برشمرد و گفت: سوادکوه منطقه کارگری بوده و درآمد مردم در سطح پایینی قرار دارد، از این رو نیازمند کمک و توجه بیشتر خیران و مسئولان شهرستان و استانی هستیم.
مدیر هنرستان شهید بهشتی زیراب با اشاره به قدمت ۴۰ ساله این هنرستان، از دیگر نیازهای این هنذستان به تجهیز خوابگاه و بخش آموزشی علاوه بر بخش کارگاهی اشاره کرد و افزود: با رفع این موارد شاهد استقبال بیشتر دانشآموزان خواهیم بود.
نظر شما