۱۴ بهمن ۱۳۹۸، ۱۲:۰۱

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی مطرح کرد

تلاش برای انتقال محتوای آموزشی از طریق کتاب های غیردرسی

تلاش برای انتقال محتوای آموزشی از طریق کتاب های غیردرسی

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: در تلاشیم بخشی از انتقال مفاهیم و محتوای آموزشی را از طریق مطالعه کتب غیردرسی دنبال کنیم.

‌به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری حجت الاسلام علی ذوعلم رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی صبح امروز در محل این سازمان برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین ذوعلم در ابتدای این نشست بیان کرد: باید در کتاب‌های درسی به ۱۰ عنوان از جنایت‌های آمریکا بپردازیم که اولین آن خیانت آمریکایی‌ها به دکتر مصدق بوده است. دولت آمریکا یک تاخیر نیم قرنی در شروع پیشرفت کشور ما داشت که یک گناه نابخشوندی است. توطئه و تفرقه افکنی بین مسلمانان، تفرقه افکنی میان شیعه و سنی، بین حوزه و دانشگاه، تفرقه دولت و ملت از سوی آمریکا در تمام این سال‌ها استمرار دارد. آخرین قدم توطئه آنها معامله قرن بوده است که این طرح متولد نشده دچار مرگ مغزی شده است. جنایت آمریکا در ایران بسیار زیاد است. همچنین توطئه آمریکا در راستای اسلام ستیزی و همچنین ترور سردار سلیمانی قابل توجه بوده و در تاریخ جهان این ترور بی‌سابقه است. این توطئه‌ها ادامه دارد اما ملت فهیم ما می‌تواند این توطئه‌ها را خنثی کرده و جایگاه ایران را در جهان تثبیت کند.

وی بیان کرد: خوشبختانه دانش‌آموزان ما به شاخص‌های پرسشگری، طراحی، نقد و خلاقیت نزدیک شده‌اند که یک نمود آن را در جریان ترور شهید سردار سلیمانی دیدیم. اما دانش آموزان ما آنچنان که باید در بستر مدرسه به حد مطلوب این تربیت‌ها دست پیدا نمی‌کنند و انتقادها در این زمینه به جاست که باید مورد توجه آموزش و پرورش قرار بگیرد.

وی ادامه داد: سازمان پژوهش برای اعمال تغییرات در کتب درسی، مولف را در جریان گذاشته است اما در مجموع مولف، تنها مسئول کتاب درسی نیست و به ما در تدوین کتب هم کمک می‌کند.

وی درباره حذفیات کتب درسی گفت: عبارت حذفیات درست نیست، باید گفت تغییرات و اصلاحات که در جریان تدوین کتب درسی در دوره‌های گذشته اتفاق افتاده است و در دوره مدیریت بنده نبوده است. هرچند کارشناسان اقدام به این کار کرده‌اند و ما اگر به این نتیجه برسیم نگاه غیرمنصفانه در جریان این اقدامات رخ داده آن را اصلاح خواهیم کرد.

ذوعلم گفت: در مهر ماه سال ۹۹ حداقل چند مورد از طرح واره‌های بسته‌های یادگیری که می‌تواند توسط ایران تولید شود را در اختیار جامعه قرار خواهیم داد.

وی درباره درست نویسی در کتب درسی افزود: ما فقط نباید در کتاب‌های فارسی درست نویسی را برای دانش آموزان جا بیاندازیم و این در دیگر کتاب‌های درسی هم باید باشد. آنچه که سازمان پژوهش تاکید دارد این است که دانش آموزان ما مانوس با کتاب‌های درسی و مجلات رشد باشند.

وی درباره آموزش زبان چینی در کتب درسی گفت: پیشنهاد سازمان این بوده که ما بتوانیم سبد انتخاب دانش آموزان در آموزش زبان خارجی را گسترش دهیم و دانش آموز از میان شش زبان یک زبان را انتخاب کنند و آن را بیاموزد. از این رو زبان چینی به این سبد زبان آموزشی اضافه شده که در حال حاضر بیشتر روی این قضیه فکر می‌شود این مساله در شورای عالی آموزش و پرورش در حال بررسی است.

وی درباره مشکلات کمبود کاغذ گفت: مساله کاغذ و چاپ کتب درسی در سال ۹۹ به طور کامل حل شده است و ۴۵ یورو برای این کار اختصاص داده شده و ما ۴۵ تن کاغذ هم نیاز داریم. برای سال ۱۴۰۰ نیز از همین الان مساله را دنبال می‌کنیم، نگرانی‌هایی درباره تهیه کاغذ و ارز مورد نیاز در سال ۱۴۰۰ داشته‌ایم که به سازمان برنامه و بودجه منتقل شده است.

ذوعلم در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در تلاشیم بخشی از انتقال مفاهیم و محتوای آموزشی را از طریق مطالعه کتب غیردرسی دنبال کنیم که در دروسی چون مطالعات اجتماعی و فارسی امکان پذیر است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به درست نویسی اشاره کرد و گفت: درست نویسی یکی از رویکردهای جدی ماست و فقط منحصر به کتاب درسی فارسی نیست، بلکه همه دروس مسئولیت مشترک در رشد زبان فارسی دارند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در پاسخ به پرسشی درباره انتقاداتی مبنی بر حذف انتگرال از کتب ریاضی دوره متوسطه گفت: بچه‌ها باید در دانشگاه انتگرال بخوانند نه در مدرسه؛ بعضاً انتقادها به ما این است چرا دانش آموزان باید همه چیز را در مدرسه بخوانند؟. آنها باید برای زندگی آماده شوند و بتوانند گلیم خودشان را از آب بیرون بکشند. ما موظف نیستیم که تمام بخش‌های تخصصی و دشوار را به دانش آموزان بیاموزیم و باید در دانشگاه آن را بیاموزند، دانش آموزان باید در مدرسه زندگی کردن را بیاموزند چه بسا که ما نیاز به حذفیات بیشتری در کتب‌های درسی داشته باشیم. باید از دانش آموزان پرسید که آیا به همه آموزش‌ها نیاز دارند یا خیر؟.

کد خبر 4843117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha