پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

گزارش تحلیلی؛

نشست گروه های مقاومت فلسطین در مسکو

نشست گروه های مقاومت فلسطین در مسکو

نشست اخیر گروههای مقاومت فلسطین در مسکو صرفنظر از تاریخی بودن آن حاوی پیام هایی از سوی روسیه به کشورهای عربی، رژیم صهیونیستی و آمریکا بود.

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: بعد از سفر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس به مسکو چند روز پیش زیاد نخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز به دعوت رسمی سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه وارد این کشور شد.

در شرایط کنونی پرسش های زیادی درباره این دیدارها آن هم در شرایط کنونی مطرح می شود به ویژه اینکه شرایط داخلی رژیم صهیونیستی در سایه عدم تشکیل دولت احتمال برگزاری انتخابات برای چهارمین بار با یک شرایط بحرانی است.

تفسیر تلاش های دیپلماتیک مسکو را برای جمع گروه های فلسطینی می‌تواند در چند مورد ارزیابی کرد. نخست اینکه روسیه تلاش می کند کند تا در سایه ناتوانی کشورهای عربی برای حل و فصل موضوع فلسطین جای خالی آن را پر کند. به ویژه اینکه روسیه با معامله قرن مخالف است در حالی که بیشتر کشورهای عربی موافق آن بودند یا اساساً مقدمات و پیش زمینه های آن را فراهم کردند.

ضعف و ناتوانی کشورهای عربی و شتاب در روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی که در ماه‌های گذشته بر آن افزوده شد، روسها را بر آن داشت تا تلاش کنند ابتکار عمل را به دست بگیرند. البته باید گفت که این تلاش نه برای اصرار به حل موضوع فلسطین بلکه برای امتیازگیری سیاسی در محیط پیرامونی روسیه در برابر آمریکایی ها و نیز اسرائیل انجام می گیرد.

مسکو پیش بینی می کند که شاید در نتیجه این فشارها یعنی اجماع گروههای فلسطینی در روسیه، اسرائیل را به مذاکره با تشکیلات خودگردان وادار کند. از سوی دیگر مسکو می خواهد به اسرائیل این پیام را بدهد که درباره فلسطین یک دیدگاه مستقلی را در پیش گرفته است. از این رو اعتراض شدیداللحن اسرائیل به استقبال روسیه از گروه های فلسطینی تاثیری در مواضع مسکو نداشته است.

این درحالی است که جنبش جهاد اسلامی فلسطین و جنبش حماس در لیست گروه‌های تروریستی آمریکا قرار دارند و پذیرش این گروه‌ها به معنای یک سیلی محکم به کشورهای عربی موافق اسرائیل و نیز دست رد به سیاست‌های آمریکا در مورد فلسطین است.

به هر حال خارج از تمامی تفسیرها درباره دلایل حضور گروههای فلسطینی در روسیه می توان این نکته را ارزیابی کرد که اکنون مقاومت اسلامی نه تنها به عنوان یک گزینه سیاسی و دموکراتیک در داخل سرزمین‌های اشغالی فلسطین مشروعیت یافته است بلکه در سطح جهانی به عنوان طرف مشروع فلسطینی و تاثیرگذار در تحولات میدانی و سیاسی شناخته می شود.

کد خبر 4878759

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha