۲۶ اسفند ۱۳۹۸، ۸:۴۲

مدیرکل امور عشایری کرمانشاه:

کوچ بهاره عشایر باید با تاخیر باشد

کوچ بهاره عشایر باید با تاخیر باشد

کرمانشاه_ مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه حداقل زمان آغاز کوچ عشایر خارج از استان را پانزدهم فروردین ماه اعلام کرد و گفت: امسال کوچ بهاره عشایر باید با تاخیر باشد.

بهزاد محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بر اساس اعلام ستاد کوچ عشایر، حداقل زمان آغاز کوچ عشایر خارج از استان از پانزدهم فروردین ماه و استقرار در مناطق ییلاقی توسط عشایر درون استانی نیمه اردیبهشت است و قرار نیست زودتر از موعد کوچ کنند اما درصدد تأخیر زمان کوچ عشایر هستیم.

وی افزود: بر همین مبنا مکاتبه‌ای با استانداری و همچنین رئیس سازمان امور عشایر کشور انجام شده و به واسطه سازمان عشایر کشور با رئیس سازمان جنگل‌ها نیز مکاتبه شده تا کوچ بهاره با تأخیر انجام شود.

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه بیان داشت: در تلاش هستیم کوچ بهاره با تأخیر انجام شود هرچند هنوز به تأیید نرسیده با این حال تعهد کرده‌ایم خدمات ارائه شده به عشایر از نظر تأمین آب، ارزاق، آرد و علوفه در مناطق قشلاقی بدون وقفه ارائه شود.

این مسئول با بیان اینکه از استان‌های دیگر به عشایر فشار می‌آورند که زودتر از موعد کوچ کنند، گفت: برگشت عشایر از نظر آب و هوایی به صلاح نیست زیرا اگر اکنون برگردند باید در مراتع و ارتفاعات که بسیار سرد است مستقر شوند بنابراین بازگشت آنها به بهانه شیوع کرونا قبل از سال منطقی نیست و باید حداقل باید به گونه‌ای برنامه ریزی کنند تا عشایر اردیبهشت که رشد مراتع و شرایط آب و هوایی مطلوب‌تر شده، بازگردند.

وی با تاکید بر اینکه فشار به عشایر برای کوچ زودهنگام خلاف قانون است زیرا عشایر حداقل تا نیمه فروردین می‌توانند خارج از استان مستقر باشند، افزود: عشایر در صورت بازگشت باید در ارتفاعات امروله، شاهو و دالاهو مستقر شوند اما با توجه به شرایط آب و هوایی سرد امکان استقرار آنها وجود ندارد.

محمدی گفت: استان کرمانشاه عشایر درون کوچ و برون کوچ دارد که عشایر برون کوچ با یک هزار خانوار شامل ایل زوله و زنگنه به استان‌های ایلام، خوزستان و قسمتهایی از لرستان کوچ می‌کنند.

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه عنوان کرد: استان کرمانشاه جز معدود استان‌هایی است که به عشایر خارج از استان خدمات آب رسانی به وسیله ۱۰ دستگاه تانکر و نیز تأمین آرد را ارائه می‌کند.

این مسئول ادامه داد: همچنین در خصوص پیشگیری از ابتلاء به بیماری کرونا مکاتبه‌ای با دانشگاه علوم پزشکی، جمعیت هلال احمر و استانداری انجام شده تا زمینه اعزام تیم‌های سیار آموزشی به مناطق عشایری فراهم شود که دانشگاه علوم پزشکی نامه همکاری را به شهرستان‌ها و فرمانداری صادر کرده است.

وی تصریح کرد: این تیم‌های سیار شستشوی صحیح دست‌ها و رعایت نکات بهداشتی را ضمن آموزش زمان مراجعه به مراکز بهداشتی، علائم خطر و لزوم به حداقل رساندن ارتباطات غیر ضروری را ارائه می‌کند.

محمدی گفت: همچنین مکان‌های پرتجمع عشایری با همکاری کارشناسان بهداشت شناسایی شده و شمار مراکز بهداشت سیار و بهورزان مورد نیاز برآورد خواهد شد و به زودی خدمات مربوطه ارائه می‌شود.

کد خبر 4878993

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha