به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، جلسه ستاد تنظیم بازار عصر امروز به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار شد.
اسحاق جهانگیری در این جلسه با قدردانی از دستگاههای مرتبط با تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم گفت: خوشبختانه از ابتدای سال جاری انواع کالاهای اساسی به وفور در اختیار مردم قرار داشته و در هیچ مقطعی کمبود و مشکلی برای تأمین اقلام مورد نیاز مردم وجود نداشته است.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه تأمین کالاهای اساسی برای رفع نیازهای مردم و اطمینان بخشی به جامعه مبنی بر اینکه هیچ کمبودی وجود ندارد، افزود: در ماههای اخیر و در مقطع ایام پایانی سال به رغم شیوع ویروس کرونا در کشور، اما همچنان مشکلی برای تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم وجود ندارد.
جهانگیری از دستگاههای متولی تنظیم بازار و بخشهای نظارتی خواست در دو مقطع شب عید و نیز ماه مبارک رمضان، تمرکزی جدی بر موضوع تنظیم بازار و بازرسیها داشته باشند تا مردم دغدغهای در خصوص قیمتها و تأمین اقلام مورد نیاز خود نداشته باشند.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با قدردانی از تمامی مدیران کشور که از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور به صورت انقلابی و جهادی پای کار آمدهاند، خاطرنشان کرد: اقدامات ارزشمند صورت گرفته در مدت اخیر نشان داد که مدیریت اجرایی کشور، دستگاه قضائی، قوه مقننه، نیروهای مسلح و همه بخشهای عمومی، خصوصی و دولتی در زمان بحران قادر هستند به خوبی عمل کنند.
جهانگیری افزود: در شرایطی که همه مردم دنیا و کشورهای مدعی مدیریت درگیر ویروس کرونا شدهاند، سیستم مدیریتی برخی از این کشورها ظرف چند روز با بحران مواجه شد اما خوشبختانه به دلیل همراهی که مردم ایران از خود نشان دادند مشکل و بحران مدیریتی در کشور ایجاد نشد.
وی افزود: خوشبختانه مردم ایران، مردمی همراه هستند و وقتی که مسائل را صادقانه با آنها مطرح کنیم و از آحاد جامعه کمک بخواهیم، همگی پای کار می آیند و با دولت همراهی میکنند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه در موضوع شیوع ویروس کرونا دو مسأله اساسی مطرح بود، افزود: یکی از این نیازها موضوع درمان بیماران مبتلا به کرونا و دیگری تأمین نیازهای بهداشتی بیمارستانها و اقلام بهداشتی مورد نیاز مردم بود که مدیران کشور، واردکنندگان و نیز دستاندرکاران شبکه توزیع و نظارت، عملکرد قابل قبول و کارنامه خوبی از خود برجای گذاشتند.
جهانگیری با اشاره به اینکه در بخش تولید اقلام بهداشتی نظیر الکل، ماسک و لباسهای پرستاری ظرف مدتی کوتاه ظرفیت تولید کشور چند برابر شد، گفت: خوشبختانه همت مدیران و همراهی و همکاری دستگاههای مختلف باعث شد که در واردات برخی اقلام مورد نیاز بهداشت و درمان کشور، از مرحله ثبت سفارش تا ورود کالا به کشور مدت ۴۸ ساعت زمان میبرد که این نشان میدهد مدیریت کشور قادر است در دوران سختی، با همت جهادی نیازهای مردم را تأمین کند.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: وقتی مردم تلاشها و اقدامات صادقانه مدیران کشور را مشاهده میکنند، همکاری و همراهی خوبی از خود نشان میدهند و این در حالیست که در برخی کشورهای اروپایی مردم به فروشگاهها هجوم برده و با مشکل کمبود کالاهای اساسی مواجه شدهاند.
جهانگیری اضافه کرد: در سال ۹۸ با برنامهریزی و پیش بینیهای دولت، با وجود آنکه در شرایط محدودیت منابع ارزی بودیم، ۱۴.۸ میلیارد دلار منابع ارزی به قیمت ۴,۲۰۰ تومان برای تأمین و ذخیره کالاهای اساسی تخصیص یافت و نتیجه این برنامهریزی این است که امروز کالاهای اساسی مورد نیاز مردم به وفور در فروشگاهها وجود دارد.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه در ایام عید نیز باید کارها با همین حساسیت دنبال شود، تصریح کرد: با وجود آنکه از مردم درخواست میکنیم در خانههای خود بمانند و به این وظیفه ملی برای جلوگیری از گسترش کرونا عمل کنند اما دولت و بخشهای تولیدی که مسئول تأمین نیازهای مردم هستند تعطیلی نخواهند داشت و حتی به صورت سه شیفت فعالیت خواهند کرد.
جهانگیری همچنین با اشاره به گزارشهای ارائه شده در جلسه در خصوص ورود محمولههای اقلام بهداشتی نظیر ماسک گفت: امیدوارم با تلاشهای انجام شده در بخش تولید و واردات، در آینده نزدیک شاهد تأمین کالاهای بهداشتی مورد نیاز جامعه باشیم.
وی افزود: اگرچه بر اساس گزارشهای کارشناسان استفاده از ماسک برای همه مردم الزامی و ضروری نیست، اما عرضه اینگونه محصولات بهداشتی باید به گونهای باشد تا کسانی که از نظر روحی و روانی احساس میکنند که به این گونه اقلام نیازمند هستند، بتوانند نیازهای خود را تأمین و دغدغهای در این خصوص نداشته باشند.
معاون اول رئیس جمهور ضمن تقدیر از وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی و گمرکات کشور که مسئولیت اصلی تأمین کالا و واردات را انجام میدهند گفت: حضور مستمر بخش بازرسی و دستگاههای نظارتی در بازار نیز اقدام مناسبی است که میتواند در اطمینان بخشی به مردم مؤثر باشد.
جهانگیری از استانداران سراسر کشور نیز به خاطر تلاشهای گسترده و همراهی با دولت برای مبارزه با کرونا قدردانی و خاطرنشان کرد: استانداران عملکرد موفقی در این زمینه داشتهاند و در بسیاری از مقاطع بار سنگین مسئولیت را در بحرانهای مختلف بر دوش میکشند.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: همه این تلاشها و اقدامات انجام شده در شرایط تحریمهای ظالمانه آمریکاست و امروز که همه مردم دنیا گرفتار مقابله با کرونا هستند آمریکا با وقاحت، ملت ایران را در شرایط فشار و تحریمهای ظالمانه قرار داده که این موضوع برای آمریکا در تاریخ روسیاهی و برای مردم ایران سرافرازی به همراه خواهد داشت.
جهانگیری از همه مدیران و دستگاههای مختلف کشور خواست مراقبت از مردم و تلاش برای از بین بردن ویروس کرونا را در اولویت همه برنامهها قرار دهند و در عین حال دستورالعملهای بهداشتی لازم را نیز برای حفظ سلامتی خود به کار گیرند تا بتوانیم با حداقل آسیب این مقطع را پشت سر بگذاریم.
در این جلسه که وزیر امور اقتصادی و دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دادگستری، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی و مدیرعامل سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نیز حضور داشتند، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گزارشی از اهتمام جدی ستاد تنظیم بازار برای تأمین کالا و فعالیت شبکههای توزیع و نظارت ارائه کرد و گفت: تمرکز عمده ستاد بر فراوانی کالا بوده و در این زمینه همه استانها نیز پای کار آمدهاند و جلسات تنظیم بازار در استانها به صورت هفتگی برگزار میشود.
حسین مدرس خیابانی افزود: خوشبختانه هماهنگی بسیار خوبی میان دستگاههای متولی تنظیم بازار وجود دارد و ذخایر قابل قبولی از اقلام مختلف و کالاهای اساسی در کشور موجود است.
وی ادامه داد: با شیوع ویروس کرونا تقاضای مردم برای خرید اقلام و کالاهای اساسی افزایش پیدا کرد و شاهد حضور گسترده مردم در فروشگاهها بودیم اما علیرغم افزایش تقاضا، به دلیل برنامهریزیهای صورت گرفته، انبارها و قفسههای فروشگاهها همچنان مملو از کالا است چرا که هم واردات و هم بخش تولید به خوبی مدیریت شده است.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی همچنین گزارشی از بازرسیها برای تنظیم بازار ارائه کرد و گفت: تعداد بازرسان دو برابر شده و نظارت قابل قبولی در بازار حاکم است.
وی همچنین از فعال شدن ستادی در خصوص کرونا از ابتدای شیوع این ویروس در کشور خبر داد و افزود: در این راستا با افزایش ظرفیتهای تولید اقلام و کالاهای بهداشتی در کشور و پای کار آمدن بخشهای تولیدی بخش خصوصی و دولتی شاهد رشد چشمگیر تولید اینگونه اقلام در کشور بودهایم ضمن آنکه در بخش واردات اقلام بهداشتی نیز تدابیر لازم نظیر حذف ممنوعیتها و صفر شدن تعرفهها انجام شده است.
وزیر دادگستری نیز در این جلسه با تأکید بر اینکه سازمان تعزیرات حکومتی با تمام ظرفیت خود در خدمت وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و صنعت، معدن و تجارت است اظهار داشت: در حال حاضر ۱۵۰۰ نفر بازرس مشغول فعالیت هستند ضمن آنکه نیروهای دادستانی و قوه قضائیه نیز همکاری و مشارکت بسیار خوبی برای نظارت بر بازار دارند.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی هم در این نشست گزارشی از ظرفیت تولید برخی اقلام نظیر شکر، برنج، روغن و حبوبات و میزان تقاضای سالانه این کالاها ارائه کرد و به تشریح پیش بینیها و برآوردهای انجام شده برای نیازهای سال ۹۹ پرداخت.
در این جلسه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با اشاره به ظرفیتهای فنی و زیرساختهای دولت الکترونیک در کشور بر ضرورت طراحی سیستمی جامع برای خدمت رسانی به مردم در سطح وسیع برای خریدهای اینترنتی اقلام و کالاهای مختلف تأکید کرد.
رئیس سازمان غذا و دارو نیز گزارشی از ذخایر موجود دارویی و اقلام بهداشتی در کشور ارائه کرد و گفت: خوشبختانه در بخش دارو از ذخایر مطمئنی در کشور برخوردار هستیم و ظرفیتهای تولیدی اقلام بهداشتی نظیر الکل، ماسک و محلول و ژل های ضدعفونی چند برابر شده است.
نماینده وزارت راه و شهرسازی هم در این نشست از کاهش سه درصدی ترددهای بین استانی روز جاری نسبت به روز گذشته خبر داد و گفت: البته ترددهای بین استانی نسبت به سال گذشته ۳۶ درصد کاهش داشته که از همکاری مردم حکایت دارد.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی با بیان اینکه میزان واردات کشور در سال جاری ۳۵ میلیون تن بوده و از این میزان ۲۳ میلیون تن مربوط به کالاهای اساسی است، گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳ میلیون تن افزایش داشته و ارزش واردات نیز در سال جاری ۴۳ میلیارد دلار بوده است.
وی افزود: میزان صادرات کشور در سال جاری نیز از نظر وزنی ۱۳۳ میلیون تن بوده که نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد افزایش داشته است.
رئیس کل گمرک افزود: واردات کالاها و اقلام بهداشتی نیز سال گذشته ۷۵ میلیون دلار بوده اما در سال جاری به دلیل شیوع کرونا و افزایش واردات اینگونه اقلام این عدد به ۸۵ میلیون دلار رسیده است.
در این جلسه که نمایندگان سایر دستگاههای مرتبط نیز حضور داشتند موضوع تنظیم بازار در ایام پایانی سال و تأمین کالا برای ماه مبارک رمضان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تصمیمات لازم اتخاذ شد.
در این نشست همچنین پس از ارائه گزارشهای مختلف در خصوص افزایش واردات و ظرفیت تولید اقلام و کالاهای بهداشتی مورد نیاز برای مقابله با کرونا، برنامهریزی ها و تصمیمات لازم برای جبران کمبودها و رفع دغدغههای موجود اتخاذ شد.
نظر شما