جلیل جباری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه به دلیل شیوع بیماری کرونا و عدم بازدید گردشگران از بناهای تاریخی فرصت ارزشمند و بهتری برای مرمت بناهای تاریخی ایجاد شده است افزود: امسال مرمت شش مسجد تاریخی از جمله مسجد جامع ارومیه، مسجد میدان، مسجد مطلب خان خوی از مهمترین مساجد تاریخی استان هستند که عملیات مرمت آنها از سالهای گذشته آغاز شده و امسال نیز تداوم مییابد.
وی ادامه داد: یکی از اصلیترین مأموریتهای این اداره کل حفظ و مرمت مساجد تاریخی در سطح استان بوده و این ادارهکل اقدامات مرمتی را برای مرمت مساجدی که در فهرست آثار تاریخی کشور به ثبت رسیده انجام داده است و این کار را ادامه میدهد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه حفاظت و نگهداری از بناهای تاریخی حائز اهمیت بوده، زیرا یادگاری از نسلهای گذشته است و ما هم با جدیت رسیدگی به این بناها را پیگیر هستیم افزود: مرمت و بازسازی بناهای تاریخی در ایام پساکرونا میتواند زمینه ساز گردشگران زیادی به استان باشد.
۷۰ اثر تاریخی آذربایجان غربی امسال مرمت میشود
جباری در خصوص برنامههای اداره کل در سالجاری اضافه کرد: امسال ۷۰ بنا و اثر تاریخی استان نیز مرمت و بازسازی میشود که سالانه برای مرمت و بازسازی بناهای تاریخی استان ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی در خصوص میزان خسارات ناشی از شیوع بیماری کرونا افزود: طبق برآوردها خسارت وارد شده به بخش گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی استان در حدود ۴۰۰ میلیارد ریال است.
جباری اضافه کرد: در سال گذشته هفت اثر شامل خانه اربابی ینگیکند بوکان، مسجد وکیلباشی ارومیه، تپه و قلعه سنگان اشنویه، ساختمان تمدن ارومیه، پل قرهقشون خوی، قبرستان شیخ صوفی بوکان و خانه پدری شهید باکری کارخانه قند میاندوآب در فهرست میراث غیرمنقول کشور به ثبت رسیده است و پرونده ۱۵ اثر دیگر در انتظار ثبت قرار دارد.
وی با اشاره به انجام ۲۴ مورد انجام مطالعه و کاوشهای باستانشناسی، تعیین حریم و بررسی و شناسایی مکان و محوطه تاریخی عنوان کرد: کاوش نجاتبخشی در تپه سوغانلوی پیرانشهر در چندین مرحله، کاوش در تپه ریکآباد، گرد آشوان، کاسهگران و صلح پیرانشهر، کاوش در محوطه گوران و آخوران پیرانشهر از مهمترین این کاوشها بود.
جباری یادآور شد: کاوش و لایهنگاری در محوطه آناقیزی روستای چورس چایپاره، گمانهزنی جهت تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه جلدیان پیرانشهر، مطالعه و بررسی تپه بالو، گمانهزنی و تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه قلاتگاه اشنویه، بررسی باستانشناسی در مسیر خط انتقال آب نقده، محمدیار، اشنویه، تعیین حریم تپه شایگان مهاباد و نالوس و بررسی الگوهای استقراری محوطههای عصر آهن زاب کوچک از جمله اقدامات در بخش کاوش و تعیین حریم است.
نظر شما