۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۳:۵۷

در نشست هفته میراث فرهنگی مطرح شد؛

«زیرخاکی» گنج‌یابی نیست/امضاکنندگان کمپین نجات میراث سند ندارند

«زیرخاکی» گنج‌یابی نیست/امضاکنندگان کمپین نجات میراث سند ندارند

مدیران کل وزارت میراث فرهنگی در هفته موزه ها و میراث فرهنگی درباره برنامه های مربوط به این هفته، سریال تلویزیونی زیرخاکی و کمپین نجات میراث فرهنگی توضیح دادند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست روز میراث فرهنگی و موزه‌ها با حضور مدیران کل وزارت میراث فرهنگی و حضور مجازی معاونان میراث فرهنگی استان‌های مختلف پیش از ظهر روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت در سالن فجر ارگ آزادی برگزار شد.

در این برنامه معاونان برنامه‌های مربوط به هفته میراث فرهنگی را در استان خود تشریح کردند. به عنوان مثال معاون میراث فرهنگی استان مازندران به صورت مجازی از رونمایی کاخ صفی آباد بهشهر خبر داد و گفت: در این هفته همچنین غیر از بازدید مجازی از آثار تاریخی نشست تخصصی نیز برای راهنمایان گردشگری خواهیم داشت.

شریعتی منش معاون میراث فرهنگی استان خراسان جنوبی از اتمام مرمت حمام سرایان خبر داد و گفت: این حمام اوایل هفته افتتاح می‌شود. ارگ بهارستان بیرجند نیز توسط شرکت آب منطقه‌ای تملک شده و به عنوان گنجینه آب مورد بهره برداری قرار می‌گیرد. مرمت بافت روستای ماخونیک نیز آغاز شده است. مرکز مطالعات خراسان جنوبی را نیز راه اندازی خواهیم کرد.

حسینی معاون میراث فرهنگی خوزستان نیز از مرمت ۵ اثر در این استان خبر داد و گفت: در سال گذشته ۲۹۲ قلم شیء مرمت شد. شش هزار و ۵۰۰ شیء نیز ساماندهی شدند.

امضاءکنندگان کمپین نجات میراث فرهنگی سندی ارائه نکرده اند

در ادامه این برنامه سید هادی احمدی روئینی مدیر کل دفتر بافت‌ها و بناهای تاریخی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره سریال «زیر خاکی» و ترویج گنج یابی توضیح داد: این سریال اگرچه با اقبال عمومی مواجه شده اما موضوع آن گنج یابی نیست. با یکی از دست اندرکاران این سریال سوال کردم گفت پیش از پایان و نتیجه سریال قضاوت نکنید. واقعیت این است که این سریال چیزی را ترویج نمی‌کند. شاید اگر با ما مشورت می‌کردند، مسیر دیگری را به آنها پیشنهاد می‌دادیم اما در واقع روال داستان تشویق به گنج یابی نیست. بنابراین وزارت میراث فرهنگی نیز تا قبل از پایان این سریال، موضع رسمی نخواهد داشت.

احمدی در پاسخ به سوالی درباره کمپین امضا شده توسط فعالان و کارشناسان میراث فرهنگی نیز گفت: در این کمپین اعلام شده بود که در قراردادهای میراث فرهنگی رانت وجود دارد و آن را خطاب به رئیس قوه قضائیه امضا کرده اند. ما پیگیری حقوقی خواهیم کرد. هیچ سندی ارائه نکرده اند که آن را پیگیری کنیم. افتخار وزارت میراث فرهنگی این است که اتفاقاً از این موضوع مبرا است. هرگز چنین چیزی تأیید نمی‌شود. اگر موردی بود حتماً پاسخ می‌دادیم. خیلی از این ارجاعات به ادعاهای همین افراد است. اتهام زدن به همکاران ما در چنین شرایطی اجحاف است. اگر مشخصاً به قرارداد یا رانتی اشاره شود، آمادگی داریم با شفافیت تمام اسناد را در اختیار همگان قرار دهیم.

تکلیف اشیای تقلبی کشف شده معلوم نیست

در ادامه این برنامه سردار امیر رحمت اللهی فرمانده یگان حفاظت از میراث فرهنگی در این نشست گفت: در فروردین ماه امسال ۱۸۲ قلم شیء کشف شده که ۳۲ قلم آن بدل بوده است. ۵۵ مورد حفاری وجود داشته که ۸۷ نفر مرتبط با آن دستگیر شدند. همچنین ۱۴ دستگاه فلزیاب نیز کشف شد. در این مدت به حریم ۴۴ اثر تاریخی نیز تجاوز شد. ۳۳۷ مورد اخطاریه حقوقی و حقیقی داده شده که ۳۰۶ مورد آن مؤثر بوده است. این تخلفات بیشتر در خوزستان، خراسان رضوی، کردستان و گیلان رخ داده اند.

در ادامه این نشست محمدرضا کارگر مدیر کل امور موزه‌های کشور نیز در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره نمایش آثار تقلبی کشف شده نیز گفت: هنوز نمی‌دانیم با اشیای کشف شده چه کار کنیم. چند راه وجود دارد. یکی آنکه آنها را نابود کنیم. دیگر آنکه همچنان در مخازن نگهداری شوند و یا آنکه یک نمایشگاه دائمی برای آنها برپا شود. این راه‌ها منتقدان و طرفداران خود را دارد. ما باید به یک تصمیم درست در رابطه با آنها برسیم.

کد خبر 4928557

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha