۲۷ خرداد ۱۳۹۹، ۹:۳۵

در قطعه هنرمندان برگزار شد؛

بدرقه «پدرسالار» به خانه ابدی/ آقای کشاورز، بهشت مبارک!

بدرقه «پدرسالار» به خانه ابدی/ آقای کشاورز، بهشت مبارک!

آیین تشییع پیکر محمدعلی کشاورز بازیگر مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون در حالی برگزار شد که از ساعت۹ صبح علاقمندان این هنرمند خود را به قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) رسانده بودند.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تشییع و خاکسپاری زنده‌یاد محمدعلی کشاورز به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین بازیگران سینما، تئاتر و تلویزیون ایران صبح امروز سه‌شنبه ۲۷ خرداد برگزار شد تا پیکر این هنرمند فقید در خانه ابدی خود واقع در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) آرام بگیرد.

جایگاه ایجاد شده برای بدرقه محمدعلی کشاورز از ساعت ۹ صبح میزبان مردم علاقمند و برخی چهره‌های هنری همچون اسماعیل شنگله، امین تارخ و خسرو احمدی است.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی، سیدمحمد طباطبایی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، شهرام گیل‌آبادی مدیرعامل خانه تئاتر، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، سیدحسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنرمندان و عباس عظیمی رئیس مجموعه فرهنگی و هنری برج آزادی از مدیران حاضر در این مراسم هستند.

این مراسم ساعت ۹:۴۵ با قرائت آیاتی از قرآن به صورت رسمی آغاز شد.

حضور وزیر ارشاد، رئیس سازمان سینمایی و مدیرکل هنرهای نمایشی در مراسم تشییع محمدعلی کشاورز

پس از قرار گرفتن پیکر استاد محمدعلی کشاورز بر روی سن مراسم، کامران ملکی به‌عنوان مجری پشت میکروفن قرار گرفت و در توضیحات مقدماتی گفت: نلی کشاورز، دختر استاد کشاورز نمی‌خواستند به دلیل شیوع کرونا مراسمی برگزار شود، در غیر این صورت قطعاً بزرگترین مراسم و وداع را برای این هنرمند برگزار می‌کردیم.

در ادامه سعید خال مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (ع) در سخنانی کوتاه به همه هنرمندان و حاضران در مراسم تسلیت گفت.

آبراهه‌ای که رود شد و ما را با خود برد...

در ادامه اسماعیل شنگله بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون پشت میکروفن قرار گرفت و بخشی از خاطرات خود از سال‌های همکاری با زنده‌یاد کشاورز را مرور کرد.

این هنرمند ضمن تسلیت ضایعه درگذشت محمدرضا کشاورز گفت: آشنایی من با این مرحوم از ۶۴ سال پیش آغاز شد، از سال ۱۳۳۵ که هر دو برای اولین در هنرستان هنرپیشگی تهران یکدیگر را دیدیم و برحسب اتفاق، چون منزل‌مان نزدیک به هم بود و پیش از آن هم خبر نداشتیم، دوستی میان‌مان شکل گرفت و این دوستی ادامه پیدا کرد و مانند آبراهه‌ای شد که این آبراهه تبدیل به رودی شد که هر دو ما را به‌دنبال خودش کشاند و برد.

روایت اسماعیل شنگله از سال‌های ابتدایی آشنایی و دوستی با زنده‌یاد محمدعلی کشاورز

وی سپس به مرور برخی از اولین تجربه‌های همکاری خود با زنده‌یاد کشاورز در دهه‌های ۳۰ و ۴۰ پرداخت و گفت: قرار نبود ۶۵ سال رفاقتمان به روز درگذشتش ختم شود و قرار نبود تنهایم بگذارد.

شنگله تأکید کرد: کشاورز هر کاری را به راحتی قبول نمی‌کرد و تنها در کارهای شاخص بازی کرد تا برای همیشه ماندگار بماند.

در ادامه مراسم امین تارخ به ایراد سخنرانی درباره زنده‌یاد کشاورز پرداخت و پس از تسلیت به حاضران متنی را که به این مناسبت تدارک دیده بود، قرائت کرد.

این هنرمند تأکید کرد: محمدعلی کشاورز هرچند از میان ما رفت ولی آثاری بزرگ به جا گذاشت. آقای کشاورز، بهشت مبارک!

دو بالی که کشاورز را به نقطه امروز رساند

در ادامه سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن عرض تسلیت به خانواده کشاورز و جامعه هنری در سخنانی گفت: استاد کشاورز با دو بال حرکت کرد که او را به اینجا رساند؛ یکی به‌عنوان هنرمند نامی ایران و دیگری انسانی ویژه، خاص و متعالی. ترکیب این دو بود که کشاورز را اینگونه در جان و دل ما جای داده است.

وی افزود: در بخش هنر، زنده‌یاد کشاورز با مسیری که طی کرد، به نقطه امروز رسید. عشق او به هنر آنگونه بود که رشته‌های به‌ظاهر پول‌سازی که اعتبارات ظاهری را می‌آفرید، کنار گذشت و به هنر پرداخت. در وادی هنر او سلوک کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دیدار سال گذشته با این هنرمند تاکید کرد: در این دیدار انس استاد با کتاب را دیدم، ایشان علاوه بر دانش ترکیبی و کار با اساتید و همکاران بزرگ دانش اجتماعی نیز داشت، اینکه آن مرحوم سعی داشت همیشه نقش خوب ایفا کند بیانگر همین موضوع است.

صالحی یادآور شد: ترکیب این دانش‌ها برای استاد کشاورز قدرت خاصی را پدید آورد، اخلاق حرفه‌ای، پرکاری و پشتکار و همچنین ویژگی‌های دیگر، وی را به نقطه‌ای رساند که امروز از آن تصویر می‌کنیم، جامعه ایران هرگز استاد پیشکسوت خود را فراموش نمی‌کند.

سخنرانی وزیر ارشاد در آئین تشییع پیکر محمدعلی کشاورز

وی افزود: ویژگی دیگر مرحوم استاد کشاورز این بود که وی یک انسان به معنای واقعی بود و این ارزش کمی ندارد. در دل او و در راهش همیشه امید و نگاه به آینده موج می‌زد، حتی در همین روزهای آخر تعبیر وی مبنی بر اینکه در ۹۰ سالگی هم احساس خوشبختی می‌کنم پیامی از یک تجربه زیست انسانی بود، یعنی تا پایان عمر می‌توان احساس خوشبختی داشت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: صداقت، رفاقت، فروتنی و ویژگی‌های دیگر در زندگی مرحوم استاد محمدعلی کشاورز جایگاه ممتازی داشت.

صالحی ابراز کرد: ۲ ویژگی خاص وی یعنی انسانیت و هنرمندی با مردم و در میان مردم بودن وی را شخصیتی ممتاز می‌کرد، مردمی بودن این هنرمند باوجود همه شهرت و جایگاهش، ارزش کمی ندارد، شاید هیچگاه سیمرغی را نگرفت اما به گفته خودش او جایزه خود را از انگور فروشی که او را پدرسالار صدا کرد و به او یک خوشه انگور داد، گرفته بود.

وی در پایان گفت: مرحوم استاد محمد علی کشاورز با ایران بود، با ایران زیست و تا پایان عشق به ایران همراهش بود و با این عشق زیست و با این عشق جان خود را تسلیم کرد.

در ادامه مراسم آرمان امام‌بخش به نمایندگی از خانواده مرحوم کشاورز به ایراد سخنانی پرداخت.

در پایان مراسم پس از اقامه نماز توسط حجت‌الاسلام سیدمحمود دعایی و با همراهی مردم و علاقمندان، پیکر زنده‌یاد کشاورز در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد.

کد خبر 4950421

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha