۳ مرداد ۱۳۹۹، ۹:۲۵

میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته؛

متواری شدن پوآرو / اصرار بر یکسان سازی قبور ابن بابویه

متواری شدن پوآرو / اصرار بر یکسان سازی قبور ابن بابویه

پیوند دست سرباز هخامنشی، تصویب سند راهبردی توسعه گردشگری، برگزاری تور ۵۰۰ نفره آموزش گنج یابی، یکسان سازی قبور تاریخی ابن بابویه، از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

خبرگزاری مهر_ گروه فرهنگ؛ در این هفته خبر رسید که گورستان تاریخی ابن بابویه بازهم دستخوش تغییرات شده و این بار طرح یکسان سازی قبور انجام شد ضمن اینکه سنگ‌های جدید جای سنگ‌های تاریخی را می‌گیرد مجوز این اقدامات را اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در سال ۹۷ داده بود.

این اقدام به یک شرکت سپرده بود که پیش از این نیز در بناهای تاریخی زیادی فعالیت کرده است. در واقع اکنون گورستانی که هر یک از قبور و سنگ‌های آن به سلیقه بازماندگان متوفی کار شده بود و بسیاری از آنها نیز تاریخی و دارای قدمت زیادی بودند با کلی نقش و نگار کار شده روی آنها از جای خود کنده شده و دور تا دور آرامگاه را با سنگ‌های طوسی رنگ یک دست و صاف کرده‌اند و سنگ‌ها را طبق عکس برداری انجام شده، سر جای خود گذاشته‌اند. اما از آنجا که این سنگ‌ها قدیمی و همرنگ با سنگ‌های سیمانی جدید بوده‌اند، کمتر کسی متوجه وجود این سنگ‌ها زیر پای خود می‌شود. صاف شدن سطوح برای آن بود که زائران کمترین مشکل را برای رفت و آمد به گورستان داشته باشند.

گزینه ریاست سازمان میراث فرهنگی به موزه نقاشی پشت شیشه رفت

مرتضی طالع ماسوله که از او به عنوان گزینه ریاست سازمان میراث فرهنگی در سال ۹۵ یاد شده بود اکنون با حکم مدیرکل میراث فرهنگی تهران رئیس موزه نقاشی پشت شیشه شد.

طالع ماسوله پیش از این گزینه شهرداری رشت و ریاست سازمان میراث فرهنگی نیز بوده است.

وی همچنین در سال ۹۴ با حکم مسعود سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، به عنوان رئیس دبیرخانه شورای عالی میراث فرهنگی منصوب شد.

ماسوله همچنین اعلام کرد که از دانش‌آموختگان دکترای مدیریت توسعه با گرایش روابط بین الملل از دانشگاه ژنو سوئیس و از بنیانگذاران سازمان ایرانگردی و جهانگردی بوده است.

برگزاری تور آموزش گنج یابی با ۵۰۰ نفر

یکی از جوانان که ادعا می‌کند باستان شناس است گروهی در فضای مجازی تشکیل داده و فیلم‌های آموزشی در خصوص گنج یابی و باستان شناسی منتشر می‌کند.

وی در یک فراخوان از تمامی طرفداران خود در فضای مجازی خواست تا در روزهای اخیر به نیک آباد در نزدیکی شهر اصفهان بروند آن طور که فیلم‌های او در فضای مجازی پخش شده است و براساس ادعای خودش ۵۴۰ نفر با ۱۴۰ خودرو در این کلاس آموزش گنج یابی شرکت کرده اند.

اگرچه این ادعا جای سوالات زیادی دارد چون در شهری نزدیک به اصفهان بعید است که کسی بتواند چنین اجتماعی راه بیندازد بدون اینکه کسی خبردار شود آن هم با فراخوانی که این فرد داده است. همچنین تا کنون هیچ فیلمی از این کلاس آموزشی منتشر نشده است هرچند که این فرد در صفحه خود نشان می‌دهد چندین خودرو با هدایت او در حال رفتن به نقطه‌ای از یک بیابان هستند.

پوآرو متواری شد!

او که نام مستعار خود را پوآرو گذاشته حالا تحت پیگرد یگان حفاظت از میراث فرهنگی قرار گرفته است چرا که بسیاری از باستان شناسان با دیدن این فیلم به یگان حفاظت میراث فرهنگی انتقاد کرده بودند که اگر این ادعا درست است پس یگان حفاظت از میراث فرهنگی چه می‌کند؟ به خصوص آنکه انتشار فیلم‌های آموزشی از چگونگی به دست آوردن علامت‌های مربوط به گنج‌یابی خیلی وقت است از صفحه وی منتشر می‌شود.

حالا سردار سرتیپ دوم امیر رحمت‌الهی فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور از صدور احکام سنگین قضائی برای برگزارکنندگان کاروان آموزش میدانی گنج‌یابی خبر داده و گفته است: این کاروان از سوی فردی سودجو در یکی از روستاهای اصفهان راه‌اندازی شده است که به محض اطلاع از این موضوع، مراتب به صورت ویژه در دستور کار یگان حفاظت میراث‌فرهنگی اصفهان، فرماندهی انتظامی استان و دادستانی قرار گرفت، بلافاصله عملیات شناسایی و دستگیری افراد سودجو و برگزارکننده این کاروان آغاز شد. فعالیت این کاروان از سوی یکی از مخبرین به نیروی انتظامی و یگان حفاظت اعلام می‌شود و مأموران به محل حضور این کاروان مراجعه کردند که بعد از وقوع درگیری بین مأموران و افراد سودجو، سه متهم در این رابطه دستگیر شدند.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور بیان کرد: در همین رابطه پیگیری برای دستگیری متهم اصلی این پرونده که در حال حاضر متواری است، در دستور کار قرار دارد، حکم توقیف خودروی او در سراسر کشور اعلام شده و این نوید را می‌دهیم که متهم اصلی پرونده که معروف به "پوآرو" است، نیز به زودی دستگیر خواهد شد.

دست سرباز هخامنشی پیوند زده شد

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از نصب قطعه‌ای از دست یک سرباز هخامنشی، پس از گذشت چند دهه در محل پیکره اصلی خود خبر داد.

حمید فدایی، اظهار کرد: با فراهم آوردن امکان حفاظت بهتر از این نقش برجسته، از طریق طراحی و نصب حفاظ شیشه‌ای در مقابل جداره‌های تاریخی درگاه یادشده، امکان نصب مجدد قطعه‌سنگی جداشده در مکان خود فراهم شد.

وی ادامه داد: پیکر این نیزه‌دار هخامنشی نقش برجسته بر دیوار درگاه کاخ ملکه که امروزه یکی از ورودی‌های موزه تخت جمشید قرار دارد، از دهه چهل خورشیدی از محل خود جدا شده بود و برای سال‌های متمادی در گنجینه موزه تخت جمشید نگهداری می‌شد.

تصویب سند راهبردی توسعه گردشگری در هیأت دولت

در این هفته همچنین هیئت وزیران به پیشنهاد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، سند راهبردی توسعه گردشگری را به تصویب رساند.

علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بیان کرد: «سند توسعه گردشگری برای اتخاذ رویکردی بین بخشی و یکپارچه به منظور دستیابی به توسعه پایدار گردشگری و با همکاری دستگاه‌های اجرایی، اساتید دانشگاهی و فعالان بخش خصوصی تدوین شده است.»

وی با بیان اینکه این سند با چشم‌انداز فراهم کردن چارچوب هماهنگ سیاستی بین تمامی ارگان‌ها و سازمان‌های ذیربط تهیه شده است، افزود: «سند توسعه گردشگری با تأثیر بر عناصر مؤثر در بخش گردشگری مانند مدیریت گردشگری، مسائل فضای کسب و کار این حوزه، زیرساخت‌های گردشگری، نیروی انسانی و فرهنگ‌سازی، مشکلات مربوط به اتباع خارجی و تبلیغات و بازاریابی تمرکز دارد.»

کد خبر 4981584

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha