۷ مرداد ۱۳۹۹، ۱۴:۱۹

در بیانیه خانه تئاتر مطرح شد؛

بی‌توجهی دولتمردان به تئاتر پذیرفتنی نیست/ خواستار مطالبات به حق

بی‌توجهی دولتمردان به تئاتر پذیرفتنی نیست/ خواستار مطالبات به حق

هیات مدیره خانه تئاتر در بیانیه ای خواستار برآورده شدن مطالبات به حق و مشروع هنرمندان تئاتر در شرایط بحران کرونا شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، ششم مردادماه ۱۳۹۹، هیأت مدیره‌ و مدیرعامل خانه‌ تئاتر با قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی جلسه‌ای فوق‌العاده برگزار کردند. هیأت‌ مدیره‌ خانه‌ تئاتر، در این جلسه‌ ۳ ساعته، ضمن استماعِ گزارش درباره‌ گروه‌های متضرر شده در اثر بیماری کرونا توسط اتابک نادری مسئول بررسی شرایط و ضرر و زیان‌های گروه‌ها و سالن‌های تئاتر، بیانیه‌ ای را در مطالبه‌گری از اوضاع نامناسب معیشتی جامعه‌ بزرگ تئاتر ایران صادر کرده است.

در این بیانیه آمده است:

«بی‌شک خسارت‌های ناشی از شیوعِ ویروسِ کرونا مختصِ همگان بوده و جامعه تئاتر خود را تافته‌ جدا بافته از دیگران نمی‌داند اما در شرایطی که تقریباً همه حِرَف و صنوف (با سختی‌ها و ناآرامی‌ها و با وجود سوداگرانی که در این شرایط بحرانی‌ و مرگبار دست از اختلاس و تضییع حقوقِ ملت برنمی‌دارند) به کار و فعالیت مشغول شده‌اند، سکوت و بی‌توجهی دولت‌مردان به تئاتر به‌هیچ وجه پذیرفتنی نیست. چگونه می‌شود که دولت برای همه‌ امور و مشاغل، خود را مؤظف به برنامه‌ریزی بداند اما از سرنوشت و آینده‌ کاری خانواده‌ فرهیخته‌ تئاتر غافل باشد؟

خانه‌ تئاتر، ضمن همیاری و همکاری با اداره کل هنرهای نمایشی و دیگر نهادها و سازمان‌هایی که بتوانند بخشی از مشکلات زیربنایی و ساختاریِ تئاترِ کشور را برطرف کنند از دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مطالبات به حق و مشروع هنرمندان تئاتر را خواستار است:

۱- مسئولان از نگاه صدقه‌دادن به هنرمندان والای تئاتر در سرتاسر ایران دست برداشته و با محترم شمردن حق شهروندی آنان جدا از هنرمند بودن، نسبت به تأمین معیشت آنان بودجه‌ مکفی و در شأن را تخصیص دهند.

۲- با توجه به گزارشات وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا مبنی بر طولانی بودن دوران این بیماری، سندِ چشم‌اندازِ کاری هنرمندان را با تشکیل شوراهای راهبردی در تمام استان‌های کشور تنظیم، مکتوب و اعلام نماید.

۳- تعریف نظام حمایتی روشن از گروه‌هایی که در طول این شش‌ ماه از اجرای آثارشان بازمانده یا در حال آماده‌سازی بوده و یا در نوبت اجرا به‌ سر می‌بردند الزامی است. خانه تئاتر برای اجراهای آینده‌ تئاتر در کشور در کنار پروتکل‌های بهداشتی، خواستار اعلام روشن پروتکل‌های حمایتی است.

۴- تمام شاخه‌های اجرایی اعم از تئاتر بزرگسال، کودک و نوجوان، عروسکی، خیابانی، آزاد، دانشجویی در سرتاسر ایران باید به‌طور یکسان از امکانات و مزایای مدنی مانند بیمه و حمایت‌های معنوی بهره‌مند شوند.

۵- با تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و توجه جدی به حفظ سلامت کارکنانِ تئاترها، اجراکنندگان و تماشاگران، اجرای باشکوه نمایش‌ها چه به‌صورت زنده و چه به‌صورت آنلاین در رأس سیاستگذاری کاری قرار گیرد و موانع نظارتی و پشتیبانی‌های‌ حقوقی، مادی و معنوی برای احقاق حقِ هنرمندان در فروش آنلاین باید به فوریت در نظر گرفته شود.»

کد خبر 4985311

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha