محمدرضا ذیلایی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در بحث پلاسما درمانی در هر شهر یک سازمانی متولی آن است، اظهار داشت: برای مثال متولی پلاسما درمانی در قم سازمان انتقال خون و در کاشان دانشگاه علوم پزشکی است.
وی با بیان اینکه ما در این زمینه با دانشگاه علوم پزشکی کاشان همکاری میکنیم، ابراز داشت: کاشان از نظر نیروی انسانی و دستگاههای مرتبط هیچ گونه کمبودی برای دریافت پلاسما از متقاضیان ندارد.
تفاوتهای اهدای خون و اهدای پلاسما
رئیس سازمان انتقال خون کاشان با اشاره به تفاوتهای اهدای خون و اهدای پلاسما تصریح کرد: در اهدای خون هر فردی که توانایی داشته باشد میتواند این اقدام خیرخواهانه را انجام دهد ولی در اهدای پلاسما برای درمان بیماران کرونایی فرد اهدا کننده باید پیش از این مبتلا به کرونا شده باشد و حدود یک ماه از بهبودی او گذشته باشد.
وی با بیان اینکه فرد اهداکننده خون در واقع یک دهم حجم خون بدن خود را اهدا میکند، بیان داشت: مثلاً یک فرد ۷۰ کیلویی بدن او پنج لیتر خون دارد که میتواند نیم لیتر از خون خود را اهدا کند.
ذیلایی با اشاره به اینکه سازمان انتقال خون از خون اهداشده سه فرآورده خونی استخراج میکند، یادآور شد: یکی از این فرآوردهها پلاسماست و اگر فرد اهداکننده پیش از این مبتلا به کرونا باشد از این پلاسما برای درمان بیماران بدحال کرونایی استفاده میشود.
اهدای پلاسما موجب کم خونی نمیشود
وی افزود: با کمک دستگاه پلاسما، فرز خون گرفته شده از فرد اهداکننده پلاسمای در این دستگاه جدا شده و بقیه خون همان لحظه به بدن او توسط دستگاه بازگردانده میشود و به همین دلیل افراد اهداکننده پلاسما نباید ترسی از کمبود خون در بدن خود داشته باشند.
رئیس سازمان انتقال خون کاشان گفت: این سازمان همه روزه در ساعات اداری آماده پذیرش اهداکنندگان خون و همچنین اهداکنندگان پلاسما برای درمان بیماران بدحال کرونایی است.
نظر شما