۹ مهر ۱۳۹۹، ۱۱:۳۴

قبادی دانا مطرح کرد

۲۴ درصد بودجه توانبخشی سازمان بهزیستی به ناشنوایان اختصاص دارد

۲۴ درصد بودجه توانبخشی سازمان بهزیستی به ناشنوایان اختصاص دارد

رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: ۱۵ درصد افراد دارای معلولیت ما را ناشنوایان تشکیل می دهند اما ما ۲۴ درصد بودجه ها و اعتبارات را به این توانبخشی این بخش اختصاص دادیم.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز همزمان با روز جهانی ناشنوایان مراسم امضای تفاهم نامه چهارجانبه میان "سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد شنوایی بخشی شفا (بخشش) و هیأت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران" با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور برگزار شد.

وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور در این مراسم گفت: قانون جامع معلولان در سال ۸۳ به تصویب رسید اما چالش ها و تنگناهایی داشت بنابراین قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت در اسفندماه سال ۹۶ مصوب و در اردیبهشت ماه سال ۹۸ ابلاغ شد؛ برای این قانون در سال ۹۸ بودجه مناسبی هرچند اندک در نظر گرفته شد که امیدواریم افزایش پیدا کند. ایران سال ۲۰۰۸ به کنوانسیون جهانی حقوق معلولان پیوست. امیدواریم اجرای مفاد این کنوانسیون، شرایط بهتری را برای افراد دارای معلولیت فراهم کند.

وی بیان کرد: اکنون یک میلیون و ۵۴۴ هزار نفر از افراد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور هستند که ۲۳۸ هزار نفر از آنان دارای معلولیت شنوایی هستند به آن معنا که ۱۵ درصد از افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی را افراد ناشنوا و کم شنوا تشکیل می دهند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: معلولیت شنوایی، معلولیتی مخفی و پنهان است اما عواقب و عمق زیادی دارد و چنانکه متوجه این معلولیت نشویم، فرد علاوه بر معلولیت شنوایی دچار نقض گفتار نیز خواهد شد.

قبادی دانا اظهار کرد: از هزار نفر موالید زنده، دو تا چهار نفر دچار کم‌شنوایی شدید می شوند. ۲۵ درصد عوامل ناشنوایی را علل ناشناخته تشکیل می دهند و ۲۵ درصد علل دیگر به عوامل مختلفی مانند مشکلات حین زایمان، مصرف دارو از سوی مادر، ضربه و در سنین بالاتر به عواملی مانند تصادفات و تروما بستگی دارد.

وی اضافه کرد: ۵۰ درصد موارد ناشنوایی، علل ژنتیکی دارد بنابراین نیاز است در کشور دقت بیشتری روی مشاوره‌های ژنتیکی برای خانواده های در معرض خطر انجام شود.

قبادی دانا گفت: این سازمان طبق برنامه هایی تمام افراد دارای معلولیت تحت پوشش خود را تحت بررسی رایگان مشاوره ژنتیک و در صورت نیاز آزمایش های ژنتیک قرار می دهد. اکنون این طرح برای خانواده های دارای چند معلول و سه معلول آغاز شده است.

وی ادامه داد: امیدواریم این برنامه در سال جاری برای خانوارهای دارای دو معلول - یک والد و دو فرزند معلول- که بالغ بر ۳۴ هزار خانوار هستند تا پایان سال اجرا شود؛ اجرای این برنامه کمک شایانی به پیشگیری و کنترل ناشنوایی در اثر ناشنوایی مادرزادی خواهد کرد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: با توجه به زمان طلایی برای یافتن نوزادان دچار مشکل ناشنوایی لازم است که این کار قبل از یک ماهگی انجام شود و این نوزادان تا کمتر از سه ماهگی شناسایی شده و مداخله برای آنها تا کمتر از ۶ ماهگی انجام شود تا نتایج خوبی در شنوایی آنان حاصل شود.

قبادی دانا با بیان اینکه در حال حاضر ۶۳۰ واحد غربالگری شنوایی در کشور فعال هستند، افزود: غربالگری شنوایی از سال ۸۴ آغاز شده و تا سال ۱۳۹۸، ۱۰ میلیون نفر از شیرخواران و نوزادان مورد غربالگری شنوایی قرار گرفتند که مشکل شنوایی در ۳۲ هزار نفر از آنان شناسایی شد و آنها به مراکز مربوطه ارجاع شدند.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ نیز یک میلیون و صد هزار نفر از شیرخواران و نوزادان مورد غربالگری شنوایی قرار گرفتند و پوشش غربالگری شنوایی نوزادان در سال ۱۳۹۸ به ۹۲ درصد رسید که با همکاری‌های بین بخشی امیدواریم این رقم به صد در صد برسد.

وی گفت: طبق آمار در سال ۹۸ بیش از ۲ هزار نفر از عزیزان در کشور با همکاری بخش‌های مختلف، کاشت حلزون داشتند اما اگر بخش‌های خیرین نباشد ما دچار مشکل می‌شویم.

وی ادامه داد: از طرف دیگر اگر فعالیت‌های توانبخشی بعد از کاشت حلزون ادامه نداشته باشد ما به نتیجه مطلوب نمی رسیم.

قبادی دانا اضافه کرد: در حال حاضر ما ۸۶ مرکز خانواده و کودک مشکل ناشنوایی در کشور به صورت فعال داریم که هم آموزش و هم توانبخشی را ارائه می‌دهند.

وی گفت: خوشحالیم وقتی می بینیم این بچه ها بعد از کاشت حلزون و توانبخشی در مدراس عادی حضور پیدا می کنند و شنوایی خود را بازیابی می کنند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: کسانی هستند که امکان کاشت حلزون ندارند و یا در گذشته‌های دور دچار مشکل شنوایی شده اند که در این زمینه هم ما وسایل کمک توانبخشی را در اختیارشان می‌گذاریم مثل سمعک. سعی کردیم اعتبارات مناسبی را اختصاص دهیم. ۱۵ درصد افراد دارای معلولیت ما را ناشنوایان تشکیل می‌دهند اما ما ۲۴ درصد بودجه‌ها و اعتبارات را به این توانبخشی این بخش اختصاص دادیم.

به گفته وی گرانی تجهیزات توانبخشی در این روزها یکی از مشکلات بهزیستی است.

قبادی دانا با اشاره به امضای سند مشترک زبان اشاره ایرانی و استاندارد سازی آن برای استفاده در آموزش عالی و صدا و سیما، افزود: یکی از مشکلات افراد ناشنوا، تامین باطری سمعک و هزینه های تعمیر آن است. تلاش داریم با تامین اعتبار، مشکل اقلام مصرفی این ناشنوایان مانند باتری را برطرف کنیم که متاسفانه هزینه بالایی هم دارد.

کد خبر 5036849

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha