۳۰ آذر ۱۳۹۹، ۹:۰۷

پورعلی مطرح کرد؛

محدودیت های جدید یونسکو/ خوشنویسی جای یلدا را گرفت

محدودیت های جدید یونسکو/ خوشنویسی جای یلدا را گرفت

مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی با اشاره به حساسیتی که دراثر پیشنهاد ثبت «حسن خط»ترکیه و «خط عربی» عربستان مطرح شد گفت: سال ۲۰۲۱ خوشنویسی را به عنوان پرونده ملی در اولویت ثبت جهانی می گذاریم.

مصطفی پورعلی مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث ناملموس و طبیعی وزارت میراث فرهنگی درباره پرونده‌های جهانی میراث ناملموس به خبرنگار مهر گفت: در سال ۲۰۲۱ پرونده خوشنویسی به عنوان پرونده ملی از طرف ایران مورد بررسی اعضای کمیته قرار می‌گیرد از آنجا که حساسیت‌ها برای پرونده خوشنویسی به دلیل ارائه این پرونده از سوی ترکیه و عربستان به یونسکو بالا گرفت، خوشنویسی در اولویت ثبت و در طبقه «برنامه پاسداری خوب از میراث ناملموس» قرار گرفته است.

وی گفت: امسال یونسکو محدودیت‌هایی را به دلیل شیوع ویروس کرونا اجرا کرد بر همین اساس هم اجلاس ۲۰۲۰ به صورت آنلاین برگزار شد. یونسکو اعلام کرد چون امکان ارزیابی پرونده‌ها در تعداد زیاد وجود ندارد، برای اجلاس ۲۰۲۱ هر کشور می‌تواند تنها یک پرونده چه ملی و چه چند ملیتی را ارائه کند. برای سال ۲۰۲۲ هنوز دستورالعملی اعلام نکرده است. ما برای سال ۲۰۲۱ چهار پرونده ارسال کرده بودیم اما یونسکو اعلام کرد که امکان ارزیابی ندارد و فقط اعلام وصول پرونده‌ها براساس فرمت ابلاغی از سوی یونسکو انجام شد.

پورعلی بیان کرد: پرونده ساختن و نواختن ساز رباب هم قرار بود در سال ۲۰۲۱ مطرح شود؛ با همین محدودیت یونسکو مواجه شد بنابراین در سال آینده رباب مطرح نمی‌شود. اگر محدودیت‌های یونسکو نبود می‌توانستیم پرونده‌های بیشتری را در سال آینده مطرح کنیم. منتها از الان سهمیه کشورها برای سال دیگر بسته شده است.

مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی درباره ریفر شدن دو پرونده چند ملیتی ایران با نام جشن مهرگان و هنر ساختن و نواختن عود در اجلاس ۲۰۲۰ هم گفت: ما دفاعیه خود را یک ماه پیش درباره پرسش‌های مطروحه در حوزه پرونده چند ملیتی جشن مهرگان و عود ارائه کرده بودیم اما مورد توجه کمیته قرار نگرفت، کمیته به دلیل چند ملیتی بودن این دو پرونده به تفاوت‌ها و اشتراکات این دو عنصر در جوامع تهیه کننده اشاره و این موارد را مورد سوال قرار داد مشکل دیگر این بود که اجلاس به صورت آنلاین برگزار شد و ما نمی‌توانستیم رایزنی انجام دهیم. حتی فرصت دفاع هم نبود و تنها پس از اعلام نتیجه فرصت صحبت داده شد. البته باید گفت که امسال هیچ کشوری بیش از دو پرونده را نتوانست در فهرست میراث ناملموس ثبت کند. حتی عربستان که عضو کمیته ارزیاب بود یک پرونده را ثبت کرد.

وی درباره پرونده‌هایی که فروردین سال ۱۴۰۰ به یونسکو ارسال می‌شود نیز گفت: دستورالعمل کمیته ۲۰۲۲ هنوز به ما ارسال نشده تا بدانیم فروردین سال بعد باید چه کار کنیم. آیا پرونده‌هایی که از سال‌های قبل فرستاده شده ولی مورد ارزیابی قرار نگرفته‌اند را در اولویت بگذاریم و یا پرونده جدید ارسال کنیم. ولی حتماً در فروردین سال بعد چند پرونده جدید ارسال می‌شود.

پورعلی بیان کرد: درباره پرونده نوروز نیز درخواست جدیدی برای پیوستن کشور جدید به این پرونده نداشتیم اما کشور افغانستان درخواست پیوستن به پرونده مینیاتور را داده و از آن استقبال می‌کنیم.

کد خبر 5099509

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha