به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه اولین کنگره ملی دانشگاه و کووید ۱۹ با حضور مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان و جمعی دیگر از مسئولان دانشگاهی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
محمود نیلی احمد آبادی گفت: تا قبل از کرونا ارتباطات بین المللی دانشگاهها روند بهتری داشتند و ارتباطات فیزیکی مفیدی برقرار میکردیم اما ویروس کرونا مانع این امر شد و تمامی آموزشها و ارتباطات را به صورت مجازی برقرار کرد.
وی افزود: تأثیر پاندمی باعث کاهش علاقه مندی دانشجویان، کپی کاری، افزایش تقلب و روی آوردن دانشجویان جهت استفاده از خدمات شرکتها برای شرکت در امتحانات شد، البته این موارد مربوط به تحقیقات سایر کشورها است نه ایران.
نیلی احمدآبادی تصریح کرد: تغییر قوانین آموزشی در دانشگاهها و دادن اختیارات به دانشکدهها برای تصمیمات سریع در دوران دانشگاه و سوق دادن آموزش حضوری به مجازی یکی از مهمترین تغییرات دانشگاهها در دوران کرونا بود.
وی ادامه داد: تحقیقات نشان میدهد در مناطقی که دسترسی به اینترنت وجود داشته، آموزش مجازی از حضوری بیشتر تأثیر داشته است.
نیلی احمدآبادی با بیان اینکه براساس آمار دانشگاه تهران ۱۵۰ دانشجوی این دانشگاه به دلایل گوناگون امکان دسترسی به سخت افزار لازم آموزشی را نداشتند، تاکید کرد: اکثر دانشجویان به موبایل و لپ تاپ دسترسی دارند. همچنین تعداد کمی از دانشجویان به اینترنت دسترسی ندارند که اساتید برای آنها فایل دروس را ارسال میکنند.
وی ادامه داد: طبق گفتههای جهرمی ۳.۵ تا ۴ درصد مناطق شهری و روستایی کشور ما امکانات مناسبی برای دسترسی به اینترنت دسترسی نداشته اند و در دانشگاه تهران تعداد محدودی دانشجو به دلیل کندی اینترنت برای شرکت در کلاسهای آموزشی دچار مشکل بودند.
رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: مزیت بزرگ کرونا سوق دادن آموزشهای حضوری به مجازی بود و سالهای طولانی نگاه منفی به آموزش مجازی داشتیم اما کرونا باعث شد تا گام جدی در این زمینه برداریم و خیلی زود با مشکلات کنار بیایم.
نیلی احمدآبادی اظهار داشت: یکی از مشکلات ما در دوران کرونا این بود که تا به امروز هیچ آئین نامه مصوبی برای دورکاری نداشته ایم. برای همین در این خصوص با وزارت علوم در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم شیوه نامه و آئین نامه دورکاری را تهیه کنیم، در واقع دورکاری به معنای این نیست که فرد در منزل بنشیند و هر ساعتی که علاقه داشت به فعالیت کاری مشغول شود، بلکه دورکاری یعنی فرد مطابق ساعات حضوری در محل کار، در خانه بتواند با کارایی بهتری نسبت به حضوری بودن فعالیت کند.
وی افزود: پیش بینی میشود که برای برخی از رشتهها مانند علوم پایه و پزشکی تقاضا افزایش و برای برخی رشتهها تقاضا کاهش پیدا کند.
رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: امتحانات پایان ترم نباید ملاک گزینش دانشجویان شمرده میشد و خوشبختانه آموزش مجازی باعث شد تا ارزیابی مستمر صورت گیرد. ویروس کرونا این روند را به خوبی پیاده سازی کرد، همچنین امنیت برگزاری آزمون یکی از نگرانیهای ماست که دانشگاه تهران سعی کرد بر این روند بر روی سامانه جدیدی سرمایه گذاری کند.
نیلی احمدآبادی گفت: مطابق نظرسنجیها ۷۲ درصد دانشجویان به صورت متوسط و زیاد از آموزشهای مجازی راضی بودند، همچنین ۷۰ درصد دانشجویان از کیفیت تدریس، پاسخگویی دانشگاهها رضایت داشتند و ۱۲ درصد آنان از مشکلات اقتصادی ناراضی بودند.
وی ادامه داد: بحران کرونا یک مسئله جهانی است که باعث شد دو موضوع همکاری کشورها با یک دیگر و مهم جلوه کردن علم مورد اهمیت قرار بگیرد و نباید به هیچ عنوان از کسب علم در هر شرایطی غافل شویم.
رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: بحث آموزش مجازی در آینده اوضاع خوبی دارد اما برای حضور دانشجویان در دانشگاهها بعد از بازگشایی و بهبود شرایط با نگرانیهای جدی مواجه هستیم و نمیدانیم دانشجویان در آن شرایط چه واکنشی از خود نشان دهند و اخلاقیاتشان تا چه میزان تغییر کرده باشد به همین علت نسبت به این مسئله نگران هستیم.
نیلی احمدآبادی همچنین به هزینههای دانشگاه در دوران کرونا اشاره کرد و گفت: با اینکه هزینه خوابگاه و غذا نداشتیم، ولی با کاهش هزینهها مواجه نبودیم چون هزینه نگهداری و بازسازی خوابگاهها وجود داشت و اگر دانشگاهها الان بازگشایی شوند هیچ پولی برای تغذیه نداریم.
نظر شما