۴ مرداد ۱۴۰۰، ۹:۱۰

در صحن مجلس؛

کلیات طرح «الزام مسئولان به پاسخگویی تذکرات نمایندگان» تصویب شد

کلیات طرح «الزام مسئولان به پاسخگویی تذکرات نمایندگان» تصویب شد

کلیات طرح الزام دستگاه‌های اجرایی جهت پاسخگویی به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی تصویب شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (دوشنبه) با کلیات طرح دو فوریتی الزام دستگاه های اجرایی جهت پاسخگویی به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان موافقت کردند.

مطابق با این طرح، کلیه دستگاه های اجرایی مکلف به پاسخگویی به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان به شکل مکتوب می باشند.

پاسخگویی دولت به مجلس امری ضروری است

جعفر قادری در موافقت با کلیات این طرح، گفت: معمولا پاسخ تذکرات نمایندگان به مسئولان اجرایی داده نمی شود و برای مردم سوال است که تذکرات نمایندگان چه سودی دارد؟

وی بیان کرد: زمانی که وزرا و رئیس جمهور خود را موظف به پاسخگویی به مجلس نمی دانند، تذکرات نمایندگان فایده ای ندارد و بر این اساس پاسخگویی دولت به مجلس امری ضروری است.

نماینده مردم شیراز در مجلس تصریح کرد: از سوی دیگر پاسخگویی وزرا و رئیس جمهور به تذکرات شفاهی و کتبی نمایندگان باعث می شود نیاز به سوال و استیضاح کاهش یابد. بر این اساس باید الزام قانونی در نظر گرفته شود تا همه وزرا و رئیس جمهور خود را ملزم به پاسخگویی به موقع به مجلس کنند و این کار ابزارهای نظارتی مجلس را تقویت می کند.

در ادامه جلسه، حجت الاسلام علیرضا سلیمی درباره این طرح، گفت: مطابق با آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، عمدتا تذکرات نمایندگان جنبه یادآوری و سوال و استیضاح جنبه توبیخ دارد. باید در این طرح مشخص شود که کدام یک از تذکرات نمایندگان از مسئولان اجرایی جنبه یادآوری و کدام یک جنبه توبیخ دارد.

عضو هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: بنده با اصل موضوع که مسئولان اجرایی باید پاسخ تذکر نمایندگان را دهند، موافق هستم اما معتقدم این طرح نیاز به اصلاحات و رفع ابهام دارد و لازم است ایرادات آن برطرف شود.

مسئولان اجرایی باید به فوریت پاسخ تذکر نمایندگان را دهند

در ادامه جلسه، سمیه محمودی سخنگوی کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس گفت: این طرح جایگاه نمایندگان را ارتقا می دهد و معمولا تذکرات نمایندگان به مسئولان اجرایی جهت رفع مشکلات کشور است و پاسخگویی مسئولان اجرایی به تذکرات نمایندگان منجر به حل و فصل مشکلات می شود.

وی بیان کرد: برخی از تذکرات نمایندگان به مسئولان اجرایی فوریت دارد و درباره مسائلی چون وقوع سیل و زلزله است که در این موارد مسئولان اجرایی باید به فوریت پاسخ نمایندگان را دهند و در کل آنان باید خود را ملزم به پاسخگویی به نمایندگان کنند.

سخنگوی کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس تصریح کرد: حدود ۳۰ پیشنهاد درباره جزئیات طرح دو فوریتی الزام دستگاه های اجرایی جهت پاسخگویی به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان وجود دارد که در کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس به طور دقیق مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

در ادامه نمایندگان جزئیات این طرح را بررسی کرده و آن را به تصویب رساندند که بر اساس ماده واحده این طرح، در صدر ماده (۲۰۶) قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی پس از عبارت «کتبا» عبارت «یا از طریق سامانه قانون گذاری و نظارت» افزوده می شود و در انتهای ماده پس از عبارت «ابلاغ می نماید»، متن «مخاطب تذکر موظف است پاسخ تذکر خود را حداکثر تا یک ماه منعکس نماید و فوراً در سامانه مذکور ثبت نماید.» اضافه می شود.

همچنین مقرر شد که هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکرات به همراه پاسخ آن را با رعایت طبقه بندی مکاتبات، در سامانه رسمی مجلس شورای اسلامی برای عموم منتشر کند و به اطلاع تذکردهنده برساند.

بر اساس ماده الحاقی به ماده واحده این طرح، پس از انقضای مهلت توسط هیئت رئیسه، موارد عدم پاسخ و یا تأخیر پاسخ به طور مشخص منتشر می‌شود و در صورت سوال یا استیضاح در خصوص موضوع تذکر باید رأساً توسط کمیسیون و یا با اعلام نماینده تذکر دهنده و یا یکی از سوال‌کنندگان و یا استیضاح کنندگان در گزارش کمیسیون درج شود.

کد خبر 5265757

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha