۲۷ شهریور ۱۴۰۰، ۹:۰۳

مهر گزارش می دهد؛

لرزه به اندام حیات وحش منطقه شکار ممنوع با یک انفجار مهیب معدنی

لرزه به اندام حیات وحش منطقه شکار ممنوع با یک انفجار مهیب معدنی

انفجار مهیب یک معدن در منطقه شکارممنوع سوادکوه با اعتراض فعالان محیط زیست مواجه شده و با پیگیری های محیط زیست در کمتر از ۲۴ ساعت تعطیل شد.

به گزارش خبرنگار مهر، صدای انفجاری که از اعماق کوه می‌آید لرزه به اندام انسان می‌اندازد چه برسد به حیواناتی که در محدوده «خطیر کوه» در منطقه شکار ممنوع سوادکوه انتظارش را نمی کشند. سهیل اولادزاد فعال محیط زیست با انتشار تصاویری از این انفجار در صفحه شخصی اش خبر از فعالیت غیرمجاز معادنی در این محدوده ممنوعه می‌دهد.

وی در گفتگو با مهر می‌گوید: در این منطقه مجوزهای متعددی برای برداشت از معادن داده شده که رقم تقریبی آن حدود ۱۶ معدن است که البته از بعضی از این معادن هنوز برداشتی نشده است.

این فعال محیط زیست تاکید می‌کند هرچند از همه این معادن برداشت صورت نمی‌گیرد اما این کنار هم بودن باعث آسیب‌های زیادی به بافت طبیعی منطقه شده است.

اولادزاد که در زمان وقوع این انفجار مهیب در منطقه حضور داشته و بر اساس مشاهدات عینی خود می‌گوید: خبری از خودروهای امدادی نبود و بر اساس پیگیری‌هایی که انجام داده‌ایم معدن مورد اشاره مجوزی برای انفجار نداشته است.

معادن سوادکوه در پایین دست رودخانه و بالادست یک روستا قرار گرفته‌اند و بارها اهالی روستا به دلیل مزاحمت‌ها و تخلفاتشان گزارش داده‌اند اما این اعتراضات نه تنها باعث توقف فعالیتشان نشده که حربه اشتغالزایی باعث بیشتر شدن دامنه‌های تخلفاتشان بوده است.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل اداره محیط زیست استان مازندران نیز صبح شنبه در گفتگو با خبرنگار مهر با تأیید تخلفات صورت گرفته، اظهار داشت: اگر مجوزی داشته‌اند باید تا فردا ارائه دهند، و اگر مجوز نداشته باشند پیگیری‌های حقوقی مرتبت است و اگر مجوزی بدون هماهنگی محیط زیست داده شده باز هم پیگیر موضوع خواهیم بود.

وی ادامه داد: حتی اگر مجوز محیط زیستی صادر شده باشد باید ناظرینی در حین این انفجار در منطقه حضور پیدا می‌کردند، تا حجم مواد منفجره به محیط زیست آسیبی وارد نکند.

مدیرکل محیط زیست استان مازندران افزود: شدت این انفجار بسیار بالا بوده است.

در ساعات پایانی آخرین جمعه تابستانی خبر خوشی از برخورد با تخلف صورت گرفته آمد و معدن متخلف شن و ماسه با پیگیری‌های اداره محیط زیست تعطیل شد. و این افراد بر اساس شکایت سازمان محیط زیست باید به دادگاه معرفی شوند و منتظر برخورد قضائی با آنها باشیم.

البته این معدن یکی از ده‌ها معدنی هستند که در مناطق ارزشمند مازندران مجوز دارند و زیستگاه‌های بکر گونه‌های بومی کشور را ناامن کرده‌اند.

کد خبر 5307035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • آرش IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      7 0
      آفرین و درود خدا بر حافظان محیط زیستی.👏👏👏💚💚
    • حمید AU ۱۱:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      2 1
      متاسفانه معدن کاری بزرگترین دشمن میط زیسته بویژه که ماشین الات بسیاربزرگ شده اند.به نظرم توسعه معادن برای صادرات مواد خام کاربسیارغلطی وفقط باید بارعایت همه جوانب واقعی به اندازه نیازایران بهره برداری کرد.
    • دبیربازنشسته IR ۱۴:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      3 0
      متاسفانه هیچ اقدامی صورت نمی گیرد دهان مسئولین را با پول میبندند..دبیر علی شیرزاد
    • طرفدار IR ۱۹:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      3 0
      بله کاملا درست فرمودی آقای محترم دهن مسوولیین رو بسته اند چرا باید بخاطر درامد بعضیها محیط زیست آسیب ببینه چرا باید همه بدبختیها دزدیها ظلمهای گوناگون وهزار تابحثهای دیگه همشون باید تو کشوری مثل ایران عزیز باشه که از هر لحاظی برتری داره نسبت به کشورهای دیگه حتی بخدا قسم از نظر مردمش هم برتره
    • IR ۲۲:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      0 2
      معدن کاری بد نیست بشرطی که به اندازه و درست کار کنن
    • ایمان IR ۲۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
      0 0
      شدیدا اطراف شهرها افتادن به جون طبیعت و کوه ها همه جا را نگاه میکنی میبینی دارن به تاراج میبرن کوه ها را دارن میبلعند بافت قدیمی فرسوده شهر ها را اباد نمیکنن عوضش کوه را صاف میکنن