۲۴ مهر ۱۴۰۰، ۱۶:۵۷

میرکاظمی:

تغییر راهبرد توسعه، نیاز اساسی کشور است

تغییر راهبرد توسعه، نیاز اساسی کشور است

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت:اولین گام دربرنامه توسعه هفتم و بودجه۱۴۰۱، این است که راهبردتوسعه باید تغییر کند. اجازه ندهیم منابع درجایی قرار گیرد که منجر به افزایش رشد اقتصادی نشود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید مسعود میرکاظمی در شانزدهمین جلسه ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، با اشاره به اینکه تغییر راهبرد توسعه نیاز اساسی کشور است، گفت: تغییر در راهبرد توسعه اولین گام در برنامه توسعه هفتم و بودجه ۱۴۰۱ بوده و منابع باید در جایی قرار بگیرد که منجر به افزایش تولید ملی و رشد اقتصادی شود.

وی با اشاره به راهبرد توسعه‌ای نادرست در چند دهه گذشته افزود: مأموریت سازمان برنامه و بودجه کلان نگری در کشور است. علی رغم سرمایه‌گذاری سنگین که در بخش تولید و خدمات شد به دلیل در نظر نگرفتن شرایط رقابتی و سایر مولفه‌ها، منجر به تولید ملی، رشد اقتصادی و افزایش بهره وری نشد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه تغییر راهبرد توسعه نیاز اساسی کشور است، گفت: اولین گام در برنامه توسعه هفتم و بودجه ۱۴۰۱، این است که راهبرد توسعه باید تغییر کند. اجازه ندهیم منابع در جایی قرار بگیرد که منجر به افزایش تولید ملی و رشد اقتصادی نشود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: برای اصلاح راهبرد نادرست گذشته، بخش‌هایی به بخشنامه بودجه ۱۴۰۱ اضافه شد که در بردارنده توجه به خوشه‌ها و زنجیرهای صادراتی است به گونه‌ای که حمایت‌های مالی و یارانه‌هایی که تخصیص می‌یابد در راستایی باشد که این واحدها به بازارهای صادراتی وصل بشوند.

معاون رئیس جمهور جایگاه استان و شهرستان‌ها را در تغییر راهبرد توسعه مهم ارزیابی کرد و گفت: روش‌ها و فرآیندهایی که در استان‌ها وجود دارد روش سنتی است و لذا رویه گذشته باید تغییر کند تا واحد کوچک تولیدی نه تنها نیازهای داخلی را تامین کنند بلکه به بازارهای منطقه‌ای و جهانی وصل بشوند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: باید جلساتی مستمر با معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری برگزار شود و از طریق صندوق توسعه ملی و منابع تبصره ۱۸ به پروژه‌های ملی، دانش بنیان و ارزآور کمک شود.

وی با بیان اینکه به اصلاحات در زمینه نحوه سرمایه‌گذاری‌ها نیاز داریم، تصریح کرد: رشد اقتصادی وقتی صفر است نباید مصرف انرژی بالا باشد. در دنیا هم شاخص افزایش تقاضا و مصرف رشد اقتصادی است. علی رغم این که مصرف انرژی بسیار بالاست تولید ملی افزایش نیافته و این چرخه نباید تدوام داشته باشد باید در استان‌ها و روسای سازمان و شوراهای اقتصادی به این جهت‌گیری‌ها توجه کنند که خوشه صادراتی و تولیدی را شکل بدهند که منجر به صادرات و ارزآوری برای کشور شود، همچنین توجه به تعاون یکی دیگر از موضوعاتی است که باید در شکل‌دهی زنجیره‌های صادراتی اهمیت داده شود.

وی با اشاره به بخشنامه بودجه ۱۴۰۱ تصریح کرد: در بخشنامه بودجه ۱۴۰۱ جهت گیری‌ها به گونه‌ای تغییر یافته که ریل سرمایه‌گذاری به گونه‌ای است که علاوه بر کمک صندوق توسعه ملی، بخش خصوصی در پروژه‌های ملی سرمایه‌گذاری کنند و کشور به سمتی حرکت کند که رشد تولید و ارزش افزوده ایجاد شود اگر در این چارچوب حرکت کنیم و بازنگری دقیق و علمی صورت بگیرد افق روشن برای کشور ترسیم خواهد شد.

کد خبر 5329006

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۷:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۴
      0 0
      توجه به بخش انرژی برای رشد و توسعه اقتصاد مهم است، افزایش تولید برق از منابع تجدید پذیر و اتمی و جایگزینی برق به جای مصارف سوخت فسیلی منجر به صرفه جویی عظیمی در مصارف داخلی نفت و گاز میشود تا سهم بیشتری از نفت و گاز را به جای مصارف داخلی با ایجاد ارزش افزوده توسط پالایش و پتروشیمی صادر کنیم
    • علی IR ۱۷:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۴
      0 0
      یکی از علت های مناسب نبودن شاخص شدت انرژی در اقتصاد ما یارانه حامل های انرژی است، باید یارانه حامل های انرژی را به تدریج کاهش دهیم تا هم الگوی مصرف اصلاح گردد و هم اینکه بهره وری در اقتصاد افزایش یابد و پروژه های صرفه جویی و بهینه سازی مصرف انرژی در بخش های مختلف اقتصادی دارای توجیح اقتصادی شوند
    • علی IR ۱۷:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۴
      0 0
      باید ظرفیت صادرات نفت و گاز را از محل صرفه جویی داخلی افزایش دهیم تا در روابط بین الملل هم قدرت تاثیرگذاری و چانه زنی ما افزایش یابد و درآمد ارزی بیشتری کسب کنیم تا رشد و توسعه اقتصادی حاصل گردد، افزایش تولید برق از منابع تجدید پذیر و اتمی و همچنین جایگزین کردن برق به جای مصارف نفت و گاز راه گشاست
    • علی IR ۱۷:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۴
      0 0
      در محصولات صادراتی باید ارزش افزوده ایجاد کنیم و جلوی خام فروشی را بگیریم تا هم در داخل اشتغال ایجاد گردد و هم اینکه درآمد های مالیاتی دولت از این زنجیره های تولیدی ارزش افزوده افزایش یابد و صادرات با ارزش افزوده داشته باشیم درآمد ارزی بیشتری کسب گردد و تراز تجاری هم مثبت شود