به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه دیلی تلگراف،انتشار مصاحبه ای تلویزیونی از "دیک چنی" بر روی شبکه اینترنت که در آن به صراحت به عواقب ناگوار حمله به عراق اشاره می کند موجب شکل گیری موجی جدید در میان مخالفان حمله به عراق در آمریکا شده است.
در این مصاحبه که مربوط به سال 1994 است، چنی درباره جنگ خلیج فارس در سال 1990 تا 1991 و مدت زمان حضور خود به عنوان وزیر دفاع آمریکا صحبت کرده و در مخالفت با جنگ علیه عراق و اشغال این کشور می گوید : بعد ازشکست نیروهای صدام در کویت، حمله به عراق و تصرف بغداد به هیچ وجه کار عاقلانه ای نبود.
معاون رئیس جمهور آمریکا در این مصاحبه می گوید : حمله به عراق به معنای اشغال این کشور خواهد بود و هیچ یک از کشورهای عربی که در کویت به ما کمک کردند تا بر نیروهای صدام پیروز شویم از حمله ما به عراق حمایت نمی کنند ؛ اگر شما وارد عراق شده، صدام را سرنگون کرده و سپس از آن خارج شوید، در مرحله بعد چه کسی را به جای صدام خواهید گذاشت؟ عراق یکی از بخش های مهم خاورمیانه است و اگر شما دولت مرکزی را در این کشور از بین ببرید مشاهده می کنید که خیلی راحت این کشور به چند بخش تقسیم می شود.
چنی در این مصاحبه به صراحت اعلام می کند که حمله مستقیم به عراق، پای سوریه و ایران را نیز به عراق خواهد کشاند.
انتشار این مصاحبه در آمریکا موجی از اعتراض ها را علیه بوش به دنبال داشته است؛ مخالفان جنگ عراق که چنی را به عنوان معمار اصلی این بحران می شناسند اکنون بهانه ای معتبر برای حمله به سیاست های کاخ سفید در قبال عراق در دست دارند.
این مخالفان معتقدند : چگونه چنی درسال 1994 این نظرات را داشت، اما در سال2003 تغیبر نظر داده و به یک باره تمام این احتمال ها را از یاد برده و حمله به عراق را سازماندهی کرد.
نظر شما