۹ اسفند ۱۴۰۰، ۱۶:۱۹

یک هنرمند خوشنویس مطرح کرد؛

«خوشنویسی» هنری اسلامی، ایرانی و استراتژیک است

«خوشنویسی» هنری اسلامی، ایرانی و استراتژیک است

جعفرعلی سروی‌همپا هنرمند خوشنویس خواستار حمایت جدی از رویدادها و نهادهایی شد که به هنرهای ایرانی، اسلامی و خوشنویسی به‌عنوان هنر اسلامی ایرانی می‌پردازند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی گالری، نهمین دوره نمایش مجموعه «آشوب هندسی» جعفرعلی سروی همپا که از ۱۵ بهمن ماه در گالری ترانه باران آغاز شده بود، تا ۱۳ اسفندماه در این گالری ادامه خواهد داشت.

سروی همپا درباره این نمایشگاه و آثاری که تحولات ۹ دوره نقاشی خط‌هایش را نشان می‌دهد، گفت: «آشوب هندسی» همانند مجموعه‌های قبلی مثل عشاق نو آموز همواره با تجربه‌های نو تازه شده است و اکنون به سمت تعادل و ترکیبی می‌رود که خط و رنگ در هم تنیده، هر یک به دیگری کمک می‌کنند تا وحدتی در عین کثرت را بازتاب دهند، ماهیتی نوین که در ترکیب متعادل خط و رنگ، هم خط است و هم رنگ؛ آنچه دیده می‌شود حضوری همگن است. اولویت نخست در خلق آشوب هندسی، تمرکز بر ادب، عرفان و معرفت اندیشی رفیع در ادبیات سترگ ایرانی و اسلامی است. اولویت دوم این است که این معنای معنوی، در فرمی درست و زیبا تجلی کند.

وی «آشوب هندسی» را نوعی بی قراری در عین نظم دانست و توضیح داد: بی قراری و شور در این نقاشی خط‌ها جریان دارد که گریز از نظم و بازگشت ناگزیر به یک هستی مقرر و نظم یافته را به تصویر می‌کشد. هارمونی و تلاش آگاهانه برای گریز از انسجام که در نهایت نظم و وحدتی نو می‌آفریند، سه مؤلفه بنیادین زیبایی شناسی آشوب هندسی است و این مؤلفه‌ها از اصول ۱۲ گانه خوشنویسی کلاسیک، یعنی ترکیب، تناسب و تعادل وام گرفته است.

سروی همپا درباره امکان نوآوری در خوشنویسی اصیل گفت: بی شک نوآوری در عرصه خوشنویسی بسیار سخت اما شدنی است. با شناخت دقیق از اصول می‌توان بین هنر کلاسیک خوشنویسی و هنر مدرن امروزی رابطه‌ای بدیع به وجود آورد. در واقع در بنیان‌های خوشنویسی نمی‌توان چندان نوآوری کرد اما در ترکیب بندی، فرم، فضا و به ویژه تنوع رنگ‌ها می‌توان نگاهی نو پدید آورد، آشوب هندسی در انکشاف همین عالم در تکاپوست. خوشنویسی یک هنر استراتژیک است که بازارش به لطف ابتکاراتی مانند حراج باران رو به رونق و توسعه است. در روزهایی که بازار خوشنویسی رونقی نداشت نگارخانه ترانه باران پای به میدان گذاشت و با باز تعریف اصول اقتصاد هنر در این وادی گشایش‌های زیر ساختی به وجود آورد که جای دارد من به سهم خودم از این همت بلند تقدیر کنم.

این خوشنویس در پایان خواستار حمایت جدی از رویدادها و نهادهایی که به هنرهای ایرانی اسلامی می‌پردازند، شد.

محبوبه کاظمی دولابی مدیر گالری ترانه باران نیز درباره نمایشگاه آشوب هندسی گفت: سروی، در عین نوگرایی در فرم همچنان با قلم نی کلاسیک خوشنویسان کهن می‌نویسند و همین توجه ظریف و جذابیت‌ها است که این هنر را مانا و به آئین ایرانیان بدل کرده است. یک دهه پیش گالری ترانه باران به عنوان نخستین گالری که تمرکزش هنر ایرانی اسلامی است تأسیس شد، غیر از ارائه آثار قدما و شناساندن ریشه‌های هویتی مان به نسل جدید، وظیفه خود می‌دانیم جریان‌های موفق نوظهور در خط و خوشنویسی را نیز به تماشا بگذاریم؛ خوشبختانه در این سال‌ها گالری‌های متعددی به این وادی پای گذاشته‌اند و قابلیت‌های شگرف خوشنویسی معاصر ایران هم از نظر معنوی و هم مادی و بازار قدرتمند، چشم‌ها را خیره کرده است.

وی بیان کرد: در روستاهای دور و شهرهای کوچک خوشنویسانی بزرگ و شایسته مشغول خلق اثرند که اگر در دهه‌های اخیر غفلت تاریخی نمی‌شد و به این گونه هنر توجه می‌شد، بازاریابی و تبلیغات بین المللی دامنه دار انجام می‌شد، اکنون فرصت‌های اشتغال از راه هنر خوشنویسی امری فراگیر در کشور بود؛ این غیر از اندیشه و جهان بینی الهی اسلامی است که در خط و خوشنویسی هنرمندان مان موج می‌زند و فروش شأن در گستره فرامرزی مصداق جهاد است. به تعبیر بهتر هنر ایرانی اسلامی می‌تواند توسعه پایدار در اقتصاد هنر به ارمغان آورد.

کسب رتبه اول خوشنویسی در جشنواره هنرهای تجسمی آذربایجان غربی ویژه گرامیداشت سال پیامبر اکرم ۱۳۸۶، کسب رتبه سوم اولین دوسالانه کردی نقاشی خط کل کشور سنندج ۱۳۹۴، کسب رتبه سوم خط نقاشی جشنواره رضوی کل کشور بیرجند ۱۳۹۵ و … از دیگر موفقیت‌های هنری سروی به شمار می‌آید.

کد خبر 5435062

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha