۲۲ اسفند ۱۴۰۰، ۱۵:۱۲

در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛

آغاز بارش‌های بهاری در اصفهان از هفته دوم فروردین

آغاز بارش‌های بهاری در اصفهان از هفته دوم فروردین

اصفهان- معاون اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به کاهش ناپایداری‌های جوی در هفته نخست فروردین ماه، گفت: بارش‌های رگباری بهاره در استان از هفته دوم فروردین رخ خواهد داد.

نوید حاجی بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تا پایان هفته جاری (هفته آخر اسفندماه ۱۴۰۰) ناپایداری‌های جوی به صورت بارش باران شدید در غرب و جنوب استان است اما در سایر مناطق اصفهان بارندگی‌ها پراکنده پیش‌بینی می‌شود.

وی با بیان اینکه تا پایان اسفندماه وزش باد شدید و خیزش گردوخاک و کاهش دید در نیمه شرقی استان اصفهان ادامه دارد، افزود: هفته نخست فروردین ۱۴۰۱ از شدت ناپایداری‌های جوی کاسته می‌شود و پدیده قابل توجهی در استان نخواهیم داشت.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان خاطرنشان کرد: از هفته دوم فروردین ماه، ناپایداری‌های جوی مجدد افزایش خواهد یافت و وقوع بارش‌های رگباری را به ویژه در غرب استان و وزش باد شدید همراه با خیزش گردو خاک انتظار داریم.

حاجی بابایی با بیان اینکه بارش‌های دو هفته نخست فروردین ماه کمتر از میانگین طبیعی پیش‌بینی می‌شود، اضافه کرد: عمده بارش‌ها در نیمه غربی استان خواهد بود و بارش‌های رگباری در این مناطق انتظار می‌رود ضمن اینکه در این مدت نیمه شرقی اصفهان درگیر وزش باد شدید و توفان گرد وخاک خواهد بود.

گستردگی منطقه درگیر خشکسالی شدید در شرق اصفهان زیاد است

وی درباره وقوع توفان سرخ در نیمه شرقی استان در روزهای اخیر نیز ابراز داشت: خشکسالی در نیمه شرقی استان به لحاظ شدت و پهنه گسترش یافته و گستردگی منطقه درگیر زیاد است ضمن اینکه رطوبت خاک کم‌است.

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان تصریح کرد: وزش باد و گردو خاک در منطقه وسیعی رخ داده و نمی‌توان گفت کدام منطقه کانون گرد و غبار است و کدام منطقه نیست ضمن اینکه سرعت وزش باد در دو روز گذشته در برخی مناطق به بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسید که عدد بسیار بالایی است.

حاجی بابایی ادامه داد: وزش باد از ویژگی فصل بهار است و در سال‌های اخیر نیز در بازه‌های مختلف این فصل ما شاهد پدیده باد و گرد و خاک و کاهش دید هستیم و این پدیده طبیعی است که در منطقه اتفاق می‌افتد.

وی اضافه کرد: علت اصلی خیزش گردوخاک اخیر این است که سامانه‌های جوی در آن منطقه تغذیه رطوبت ندارند و انرژی را به صورت باد شدید تخلیه می‌کنند و این وزش باد شدید عاملی بر گردوخاک منطقه است؛ از این رو پدیده غیر عادی نیست و بسته به نوع خاکی که در مناطق وجود دارد خاک سرخ یا رس و … توفان رنگ خاک را می‌گیرد.

کد خبر 5445968

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha