عبدالعلی میرکوهی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه پس از پیشنهاد رئیس قوه قضائیه مبنی بر تشکیل رایزنی قضایی در سفارتخانه های ایران در خارج، رئیس جمهور هم با تشکیل این رایزنی موافقت کرده است، گفت: البته وزارت امور خارجه چندان با تشکیل این رایزنی موافق نیست و شاید آنها احساس می کنند تداخلی در کارهای آنان ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه وزارت امور خارجه مشغول بررسی ابن طرح است، تشکیل این رایزنی ها را امری مثبت خواند و گفت: در برخی کشورها، اتباع ایرانی دارای مشکلاتی هستند که رایزن قضایی می تواند نقش مهمی در حل مشکلات قضایی این شهروندان ایفا کند.
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت دادگستری با تأکید بر اینکه رایزنان قضایی حق قضاوت ندارند و نمی توانند قضاوت کنند، گفت: امر قضاوت جزو امور حاکمیتی کشورها محسوب می شود و انجام قضاوت در آن کشور، دخالت در امور حاکمیتی به شمار می رود.
به گفته میرکوهی، عمده محورهای کاری رایزنان قضایی دادن مشاوره قضایی به اتباع ایرانی مقیم خارج از کشور، است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این رایزنان قضایی می توانند نسبت به گسترش همکاری های قضایی ایران و کشوری که در آن مشغول به کار هستند، اقدام کنند، گفت: این رایزنان می توانند به نمایندگی از دفتر امور بین الملل قوه قضائیه تعاملات قضایی داشته باشند، اما عمده کار آنها مربوط به حل و فصل مشکلات قضایی شهروندان ایرانی مقیم خارج از کشور است.
نظر شما