به گزارش خبرگزاری مهر، در ادامه سلسله نشستهای علمی-تخصصی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، نشست علمی «جایگاه و سهم تاریخ شفاهی دفاع مقدس در جهاد تبیین» در سالن قصر شیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در این نشست تخصصی حجت الاسلام سعید فخرزاده مشاور ریاست حوزه هنری و رئیس دفتر ثبت و تدوین دستاوردهای انقلاب اسلامی، دکتر محسن مؤمنی شریف رئیس سابق حوزه هنری، دکتر محمدرضا جمالی معاونت آموزش و پژوهش، دکتر محمود عرب اسماعیلی مدیر پژوهش و جمعی از کارشناسان حوزه آموزش و پژوهش موزه و شهرداری تهران حضور داشتند.
در این مراسم حجت الاسلام فخرزاده ضمن پاسخ به سوالات حضار در باب آُسیب ها و فرصتهای حوزه روایت گری و تاریخ نگاری با بیان ویژگیهای تاریخ شفاهی و اهمیت آن در حوزه تاریخ نگاری گفت: تاریخ شفاهی با دریافت درونیات افراد نسبت به پدیدهها، رابطه و انگیزه درونی افراد با وقایع را برای ما روشن میسازد.
وی در ادامه تبیین ویژگیهای تاریخ شفاهی گفت: روایت سازی در تاریخ شفاهی از امتیازات دیگر این حوزه است که موجب جذابیت برای مخاطب میشود. راستی آزمایی روایت در چندین مرحله، گویا سازی واقعه از یک زبان تخصصی به زبان عامه فهم و سرعت عمل در دسترسی به اطلاعات از دیگر ویژگیهای تاریخ شفاهی است.
رئیس دفتر ثبت و تدوین دستاوردهای انقلاب اسلامی افزود: با توچه به امتیازات تاریخ شفاهی، این حوزه سهم بالایی در تبیین ارزشها و فرهنگ دفاع مقدس در جامعه خواهد داشت.
تاریخ شفاهی دفاع مقدس باید منطبق بر منطق باشد
در ادامه این نشست دکتر مؤمنی شریف رئیس سابق حوزه هنری گفت: جهاد تبیین، مناسبترین و هوشمندانهترین استراتژی ای بود که رهبر معظم انقلاب امام خامنه ای (مدظله العالی) در برابر جریان تحریف تاریخ و مفاهیم انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مطرح کردند و این یک وظیفه همگانی است که هر فرد بایستی در حوزه خودش به این تکلیف عمل نماید.
رئیس سابق حوزه هنری در ادامه افزود: یکی از این این حوزهها که حرفهای زیادی برای گفتن دارد تاریخ شفاهی دفاع مقدس است که بایستی منطبق بر منطق و اطلاعات صحیح روی آن کار شود.
مؤمنی شریف در پایان با بیان این مطلب که در حوزه تاریخ شفاهی دفاع مقدس صاحب ادبیات خاص خودمان هستیم گفت: میتوانیم با بهره گیری صحیح و درست از این مفاهیم در تبیین ارزشها و فرهنگ ناب دفاع مقدس به این تکلیف شرعی و ملی جامه عمل بپوشانیم.
نظر شما