به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، در می ۲۰۲۲ میلادی گروهی از محققان دانشگاه های اینسبروک اتریش ، RWTHآخن آلمان و انستیتو تحقیقات Forschungszentrum Jülich روشی ابداع کردند که به تولید رایانه های کوانتومی بدون اشتباه منجر می شد. چنین رایانه ای شامل عملیات های رایانشی ۲ بیت کوانتومی است و می توان آنها را برای انجام هر وظیفه ای به کار گرفت.
اکنون محققان با کمک بودجه های دریافتی از بنیاد سیمونز یک فاز از ماده را تولید کرده اند که رفتار آن طوری است که گویی در محیط دو بعدی وجود دارد. به گفته آنها اطلاعات ذخیره شده در این فاز عجیب و جدید ماده در مقابل اشتباهاتی که در تنظیمات معمول رایانه های کوانتومی وجود دارد، مصون است.
محققان دانشگاه اینسبورک اتریش یک رایانه کوانتومی مهندسی کرده اند که عملکرد آن فراتر از اطلاعات دو دویی (باینری- صفر و یک) است و می تواند منابع رایانشی مضاعفی را فراهم کند که تاکنون در دستگاه های کوانتومی فعلی پنهان مانده بوده اند.
مارتین رینگ بائر فیزیکدان تجربی دانشگاه اینسبورک در این باره می گوید: بلوک های سازنده رایانه های کوانتومی بسیار فراتر از صفر و یک هستند. محدود کردن آنها به سیستم های دو دویی اجازه نمی دهد این دستگاه ها از تمام پتانسیل خود بهره گیرند.
محققان یک رایانه کوانتومی ابداع کرده اند که می تواند محاسبات دلخواه با کیوبیت ها (ارقام کوانتومی) را انجام دهد و در نتیجه قدرت رایانش بیشتری با ذرات کوانتومی کمتری را فراهم کند.
طبق اطلاعات موجود در بیانیه مربوط به این پژوهش آمده است: در رایانه کوانتومی اینسبروک اطلاعات در اتم های کلسیوم ذخیره می شوند. هریک از این اتم ها به طور طبیعی ۸ حالت مختلف دارند که از بین آنها معمولاً فقط ۲ حالت برای ذخیره اطلاعات به کار می رود. در حقیقت تقریباً تمام رایانه های کوانتومی به حالتهای کوانتومی بیشتر از آنچه برای محاسبات استفاده میکنند، دسترسی دارند.
محققان با مهندسی رایانه های کوانتومی که می توانند از پتانسیل کامل این اتم ها استفاده کنند، دستگاه برتری ابداع کرده اند که قادر است دستاوردهای بیشتری داشته باشد و همزمان نسبت به همتایان خود قابل اطمینان تر است.توماس ونز مولف پژوهش جدید در این باره می گوید: سیستم های کوانتومی به طور معمول بیشتر از دو حالت دارندو ما نشان دادیم می توان آنها را نیز کنترل کرد.
نظر شما