۱۵ شهریور ۱۴۰۱، ۲۰:۲۹

در مراسم اختتامیه پارلمان دانشجویی؛

نگاهداری:درهم‌تنیدگی نظام نخبگانی با حکمرانی ضامن پیشرفت کشور است

نگاهداری:درهم‌تنیدگی نظام نخبگانی با حکمرانی ضامن پیشرفت کشور است

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: درهم تنیدگی نظام نخبگانی و نظام حکمرانی و تحقق حکمرانی دانش بنیان ضامن پیشرفت کشور است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اختتامیه پارلمان دانشجویی بعدازظهر امروز (سه شنبه ۱۵ شهریور) با حضور مصطفی طاهری رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، بابک حمیدیا رئیس مرکز نوآوری و رئیس خانه خلاق قوه مقننه و جمعی از نخبگان شرکت کننده در پارلمان دانشجویی و مسئولان مربوطه در محل مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد.

بابک نگاهداری در این مراسم خطاب به نخبگان حاضر در جلسه گفت: ما با مرور تاریخ به این مهم می رسیم که پیوسته شاهد نبرد بین حق و باطل بوده‌ایم که همچنان نیز ادامه دارد، ضمن اینکه روابط کانون قدرت و ثروت دنیا بیانگر این مهم است که پشت سر قدرت‌های استکباری، روابطی سیاه‌تر از آنچه مشهود بوده، وجود دارد که متاسفانه محور فعالیتشان اقتصاد و مادی گرایی است که مشکلات امروز جامعه را رقم می‌زند و حتی نظام علم و فناوری نیز با پشتوانه بلوک‌های ثروت و قدرت فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: این بلوک‌های ثروت و قدرت یک جهت دهی را تعیین می‌کنند که تمام نویسندگان دنیا براساس آن به نگارش مقالات می‌پردازند، غافل از اینکه در پازل طراحی شده توسط آنها حرکت می‌کنند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما نیز در کشور نظام نشر علمی را راه اندازی نکردیم و براساس نظام جهانی دراین حوزه فعالیت می‌کنیم. از سوی دیگر متاسفانه قدرت‌های بزرگ، رسانه را نیز در اختیار دارند و از طریق آنها حکمرانی می‌کنند که در اینجا بخشی از نخبگان فریب خورده و با چشم پوشی از نیازهای کشور، تصمیم به مهاجرت می‌گیرند و برای بلوک‌های ثروت و قدرتی که بر دنیا حکمرانی می‌کنند، فعالیت می‌کنند.

وی تاکید کرد: ما باید بدانیم که در انتخاب مسیرمان باید براساس اصالت، حق را انتخاب کنیم و در این جبهه بایستیم، هر چند ممکن است رفاهیات جبهه استکبار بیشتر باشد و در جبهه حق مصائبی وجود داشته باشد.

نگاهداری یادآور شد: نخبگان در کشور رسالت اجتماعی برعهده دارند، بنابراین نباید فریب ظواهر جبهه استکبار را بخورند، اهمیت حضور نخبگان در حکمرانی اجتماعی کمتر از صنعت نیست و اگر موانعی هم در مسیر فعالیتشان باشد، باید تلاش کنیم برای حضور حداکثری آنها در عرصه‌های اجتماعی به رفع این موانع بپردازیم، چرا که اکثر نخبگان کشور علاقمند به ارائه خدمت و حل مسائل هستند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی افزود: اندیشکده ها به عنوان زیست بومی مناسب برای استفاده از ظرفیت نخبگان در حل مسائل کشور هستند که می‌توان با استفاده از این ظرفیت با هر رویکردی به سمت اصلاح کشور حرکت کرد.

وی در ادامه خطاب به مسئولان، مدیران و جریان‌های سیاسی مختلف کشور خاطرنشان کرد: ما در شرایط دشوار کنونی اداره کشور به درهم تنیدگی شبکه نخبگانی نیاز داریم، کما اینکه نیاز به حکمرانی دانش بنیان کمتر از صنعت دانش بنیان نیست، ضمن اینکه ما حق نداریم با آزمون و خطا، بدون تجربه و دانش حکمرانی به اداره کشور بپردازیم و باید به این نکته توجه کنیم که حکمرانی پیچیده‌ترین دانش در دنیای امروز است که به آن نیاز داریم.

نگاهداری اظهار کرد: لوکوموتیو انقلاب براساس عقلانیت انقلابی حرکت می‌کند و در سه جبهه ارتباط، تحجر و استکبار جهانی می جنگد، کما اینکه یک عده در جبهه تحجر با تندروی رادیکالی بین مردم انقلاب فاصله می‌اندازند، یک عده در جبهه غرب زدگان افراطی قرار گرفته‌اند و یک عده هم در جبهه استکباری با ابزارهای مختلف به دشمنی آشکار می‌پردازند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به اینکه افکار امام خمینی (ره) مبنی بر استکبارستیزی، ظلم ستیزی و کفر ستیزی مبتنی بر عدالت و معنویت، باید سرلوحه اقدامات نخبگان و مسئولان کشور قرار گیرد، تصریح کرد: مسئولان باید نخبه پروری را به گونه‌ای که وفادار به انقلاب باشند، در دستور کار قرارداده و حامی پروری نکنند، همچنین لازم است در ارزیابی عملکرد مسئولان در این بخش، شاخص میزان همپوشانی افراد لیست بنیاد ملی نخبگانی و مدیرانی که از ظرفیت آنها در اداره بخش‌های تحت پوشش خود استفاده می‌کنند، مدنظر قرار گیرد.

اولین پارلمان دانشجویی به خروجی مطلوب رسید

بابک حمیدیا رئیس مرکز نوآوری و خانه خلاق قوه مقننه با بیان اینکه قرار است از طریق برگزاری پارلمان دانشجویی با استفاده از ظرفیت جوانان نخبه در آینده کشور تحول ایجاد کنیم، افزود: اولین پارلمان دانشجویی به خروجی مطلوب رسید، ما در این مسیر چند هدف را دنبال کردیم، اعم از اینکه بدنه دانشگاهیان و نخبگان با سبک حکمرانی و قانونگذاری بیشتر آشنا شوند، دوم اینکه افرادی که دراین حوزه برتری دارند و می‌توانند به تصمیم سازی و تصمیم گیری کمک کنند، شناسایی شوند و سوم به یک پیشنهاد از سمت نخبگان و دانشگاهیان برای ایجاد تحول در آینده کشور برسم که محقق شد.

وی یادآور شد: در پارلمان دانشجویی، نخبگانی از ۱۸ استان کشور شرکت کردند که ۴۰ نفر از آنها در مقطع دکتری یا دانشجو بوده یا فارغ التحصیل شده‌اند، ۷۰ نفر دارای مدرک کارشناسی و ۳۰ نفر نیز دانشجوی مقطع کارشناسی بودند، ضمن اینکه در برنامه ریزی ها ۳ موضوع مورد توجه قرار گرفت؛ اعم از آشنایی با فرآیندهای مجلس، ارائه خدمات آموزشی در سطح تخصصی پیرامون موضوعات کمیسیون‌های تخصصی و مهارت‌هایی که لازمه تعامل در حوزه پارلمان برای بهبودبخشی برنامه‌ها هستند.

حمیدیا تاکید کرد: ما در این پارلمان ۴۵ ساعت برنامه آموزشی ارائه دادیم، ضمن اینکه این یک تجربه اولیه برای بهره مندی از ایده‌های نخبگان در تدوین برنامه هفتم توسعه بود، ضمن اینکه ممکن است این نخبگان، نمایندگان آتی مجلس شورای اسلامی باشند.

رئیس مرکز نوآوری و خانه خلاق قوه مقننه تاکید کرد: نحوه انتخاب نخبگان برگزیده در این پارلمان به این صورت بود که دو کمیسیون براساس میزان آرای نخبگان در صحن علنی شبیه سازی شده و یک کمیسیون هم براساس ارزیابی کیفی عملکرد کمیسیون‌های تخصصی شبیه سازی شده، انتخاب شدند، ضمن اینکه از نخبگان برگزیده برای فعالیت در پژوهشکده خانه خلاق دعوت خواهد شد.

در پایان این مراسم از نخبگان برگزیده و کمیسیون اقتصادی به عنوان کمیسیون برگزیده براساس معیارهای علمی و کمیسیون کشاورزی و آب به عنوان کمیسیون منتخب صحن علنی شبیه سازی شده تجلیل شد.

کد خبر 5583580

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha