به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث لاین، یک گزارش جدید پیش بینی میکند که نیمی از مردم جهان تا سال ۲۰۳۵ اضافه وزن داشته یا چاق خواهند بود.
گزارش اطلس چاقی جهانی ۲۰۲۳ نشان میدهد که این افزایش تا سال ۲۰۳۵ به ۱.۵ میلیارد بزرگسال و نزدیک به ۴۰۰ میلیون کودک مبتلا به چاقی خواهد رسید.
نویسندگان این گزارش میگویند که این افزایش میتواند بر سیستمهای مراقبتهای بهداشتی فشار وارد کند و ۴ تریلیون دلار خسارت اقتصادی به بار آورد.
ناامنی غذایی و تغییرات آب و هوایی از دلایل این افزایش روند چاقی است.
مدلسازی فدراسیون جهانی چاقی همچنین پیشبینی کرد که نرخ چاقی در بین کودکان به طور چشمگیری افزایش مییابد و در بین پسران دو برابر میشود و به ۲۰۸ میلیون نفر میرسد و با افزایش ۱۲۵ درصدی در بین دختران به ۱۷۵ میلیون نفر میرسد.
دکتر «لوئیز باور»، رئیس فدراسیون جهانی چاقی، در بیانیهای مطبوعاتی گفت: «دولت ها و سیاست گذاران در سراسر جهان باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از انتقال هزینههای بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی به نسل جوان انجام دهند. این به معنای نگاه فوری به سیستمها و عوامل ریشهای است که منجر به چاقی میشود. اگر اکنون با هم عمل کنیم، این فرصت را خواهیم داشت که در آینده به میلیاردها نفر کمک کنیم.»
وی در ادامه میافزاید: «چاقی با طیف وسیعی از مشکلات سلامتی از جمله بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت و انواع خاصی از سرطان مرتبط است. اگر نرخ چاقی به افزایش خود ادامه دهد، میتواند منجر به افزایش این شرایط سلامتی شود و در نتیجه هزینههای مراقبتهای بهداشتی بالاتر و کیفیت زندگی پایینتر برای افراد ایجاد شود.»
برخی از بیشترین افزایشها در نرخ اضافه وزن و چاقی احتمالاً در کشورهای با درآمد کم و متوسط رو به پایین دیده میشود، که سیستمهای بهداشتی آنها در میان کمآمادهترین کشورها برای تطبیق با اقدامات پیشگیری و درمان بیشتر هستند.
عواملی که باعث افزایش نرخ مشکلات اضافه وزن و چاقی میشوند پیچیده هستند. کارشناسان میگویند که نمیشود فقط به مردم گفت که سالمتر غذا بخورند و بیشتر ورزش کنند.
عوامل مختلف خارج از تغذیه غذایی، از جمله استعداد ژنتیکی و افزایش "آلایندههای چاق زا" در محیط زیست نیز میتوانند این روند را افزایش دهند.
در این گزارش آمده است: «آلایندههای شیمیایی دارای خواص تأثیرگذار بر غدد درون ریز هستند که باعث افزایش وزن و چاقی میشوند. این آلایندههای شیمیایی که در مجموع به آنها اختلالات غدد درون ریز گفته میشود، در بستهبندی مواد غذایی، لوازم آرایشی، گرد و غبار کنار جادهها و اثاثیه منزل شناسایی شدهاند.»
حتی تغییرات آب و هوایی نیز در این امر نقش دارند.
در این گزارش آمده است: «تغییرات آب و هوا ناامنی غذایی را افزایش میدهند. در حالی که ناامنی غذایی شدید منجر به سو تغذیه میشود، ناامنی غذایی خفیف یا متوسط با چاقی مرتبط است.»
نظر شما