۱۰ فروردین ۱۴۰۲، ۱۲:۴۹

رمضان ۱۴۰۲ در «آیینه اقوام»-۸؛

افطار با قهوه مخصوص عربی/ غذاهای عرب‌های خوزستان برای ماه رمضان

افطار با قهوه مخصوص عربی/ غذاهای عرب‌های خوزستان برای ماه رمضان

هشتمین قسمت از مجموعه نمایش رادیویی «آیینه اقوام» به معرفی آیین‌ها و رسوم قوم عرب استان خوزستان در ماه مبارک رمضان اختصاص دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، «آیینه اقوام» عنوان مجموعه‌ای رادیویی به روایت و کارگردانی زنده‌یاد مهرداد عشقیان است که سفری به دنیای آئین‌های رمضان در ایران زمین است. این مجموعه ۳۰ قسمتی از تولیدات اداره‌کل هنرهای نمایشی رادیو است که به پیشنهاد و همراهی ایوب آقاخانی در خبرگزاری مهر منتشر می‌شود.

ناهید مسلمی، معصومه عزیز محمدی، غلامحسن تسعیری، محمد یگانه، قربان نجفی به عنوان بازیگر این مجموعه حضور دارند و دیگر عوامل مجموعه رادیویی «آئینه اقوام» نیز عبارتند از نویسنده: سهیلا خدادادی، محقق: ناصر ملاییان، افکتور: نرگس موسی‌پور، صدابرداران: پیروز صدرایی و محسن جوادی، تهیه‌کننده و سردبیر: ناهید گودرزی.

هشتمین قسمت «آیینه اقوام» با مدت زمان ۲۶ دقیقه و ۹ ثانیه به شهر امیدیه و آیین‌های مردم این شهر در ماه مبارک رمضان می‌پردازد.

هشتمین روز سفر اینگونه آغاز می‌شود:

«مسافر که باشی حجم نگاهت پر می‌شه از جاده و کوه و دشت. مسافر که باشی حجم نگاهت پر می‌شه از خط‌های ممتدی که جاده‌های پر پیچ و خم رو به هم وصل می‌کنن. مسافر که باشی شوق رفتن داری و امید رسیدن. مسافر که باشی همه احساست پر می‌شه از اندوخته‌های سفر. سفر من به دنیای پر رمز و راز آیین‌ها و فرهنگ شهرهای کوچک و بزرگ ایران در ماه مبارک رمضان همچنان ادامه دارد.»

«صالح» از اهالی شهر امیدیه که مرز استان بوشهر و استان خوزستان است، ما را با آیین‌های مردم امیدیه و خوزستان در ماه مبارک رمضان آشنا می‌کند.

در استان خوزستان اقوام مختلفی زیادی نظیر لر، عرب و بختیاری زندگی می‌کنند. یکی از آیین‌های قوم عرب استان خوزستان در ماه مبارک رمضان، برگزاری مجالس روضه‌خوانی از روز اول تا انتهای ماه مبارک رمضان در خانه‌ها برگزار می‌شود.

همچنین در ایام ماه مبارک رمضان مردم در مسجد دور هم جمع می‌شوند تا قبل از افطار یک جزء از کلام‌الله مجید را ختم کنند.

یکی دیگر از مراسم عرب‌های استان خوزستان علاوه بر «صله رحم» و «افطاری دادن»، پذیرایی از مهمانان افطار با قهوه‌ای خاص است که نحوه دَم کردن آن نیز ویژه و ظروف مورد استفاده برای آن متفاوت است. این قهوه مخصوص عربی، در مهمانی‌ها، روضه‌ها و افطاری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و افرادی هم که عهده‌دار ریختن قهوه برای مهمانان و پذیرایی از آن‌ها هستند باید از روشی خاص برای این کار استفاده کنند.

عرب‌های خوزستان در ماه مبارک رمضان در سفره افطار از «رنگینک با آرد و خرما»، «فرنی»، «سمبوسه و فلافل»، «لگیمات» و «شعریه» که شیرینی‌های عربی مخصوص افطار هستند، برای پذیرایی استفاده می‌کنند. همچنین رسم است بعد از خوردن این شیرینی‌ها آب داغ با چایی و نبات هم به مهمانان تعارف می‌شود.

غذای ویژه افطار نیز «مفطح» است که بزرگان و شیوخ عرب در زمان افطار با این غذا از مهمانان خود پذیرایی می‌کنند.

کد خبر 5742686

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha