۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۲:۲۳

خشم بایدن از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب با تمدید وضعیت اضطراری

خشم بایدن از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب با تمدید وضعیت اضطراری

رئیس جمهور آمریکا به احیای روابط بسیاری از کشورهای عربی با سوریه واکنش نشان داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا به احیای روابط بسیاری از کشورهای عربی با سوریه و همچنین بازگشت سوریه به اتحادیه عرب واکنش نشان داد.

در همین ارتباط، بایدن با تلاش برای کم اهمیت جلوه دادن بازگشت سوریه به اتحادیه عرب ادعا کرده است که تصمیم وزرای کشورهای عرب برای احیای روابط با سوریه شامل همه کشورهای عربی نمی‌شود.

رئیس جمهور آمریکا در ادعاهای خود همچنین از تمدید وضعیت فوق‌العاده در سوریه برای یک سال دیگر خبر داد.

بایدن همچنین مدعی شد که اقدامات دولت بشار اسد همچنان تهدیدی فوق‌العاده برای امنیت ملی و سیاست خارجی ایالات متحده به شمار می‌رود.

ادعاهای ضد سوری رئیس جمهور آمریکا در قالب نامه‌ای اعلام شده که او برای کنگره فرستاده و در آن وضعیت فوق‌العاده علیه سوریه را تمدید کرده است. این نامه نخستین بار در سال ۲۰۰۴ از سوی کاخ سفید تنظیم شد و پس از آن هر سال از سوی رؤسای جمهور مختلف آمریکا تمدید شده است.

در این نامه همچنین آمده است که ایالات متحده از دولت اسد و حامیانش می‌خواهد که جنگ خشونت‌آمیز خود را علیه مردم متوقف کنند، آتش‌بس سراسری را وضع کنند، مانع تحویل کمک‌های بشردوستانه به همه سوری‌های نیازمند نشوند و در راستای یک راه‌حل سیاسی در سوریه مذاکره کنند.

ادعاهای رئیس جمهور آمریکا علیه سوریه در حالی مطرح شده که وزیران خارجه کشورهای عربی در جریان نشست خود پشت درهای بسته در مقر اتحادیه عرب در قاهره که روز یکشنبه برگزار شد با بازگشت مشروط سوریه به اتحادیه عرب پس از ۱۲ سال موافقت کردند.

طبق این تصمیم، هیئت‌های سوری در نشست‌های این اتحادیه از امروز حضور پیدا خواهند کرد.

خبرنگار «العربیه» گزارش داد که در پیش‌نویس قطعنامه که متعاقباً به شکل رسمی صادر خواهد شد، مشارکت هیئت‌های سوری در جلسات اتحادیه از یکشنبه هفتم ماه مه، از سر گرفته می‌شود.

از سوی دیگر احمد الصحاف سخنگوی وزارت خارجه عراق اعلام کرد: در نشست وزیران خارجه کشورهای عربی با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب موافقت شد.

وی افزود: دیپلماسی گفتگو و تلاش برای تکامل عربی که عراق بنیانگذار آن بود، تلاش واقعی را برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب رقم زد.

سخنگوی اتحادیه عرب هم ضمن تأیید بازگشت سوریه به این اتحادیه اعلام کرد: وزیران خارجه کشورهای عربی با بازگشت سوریه موافقت کردند تا بر کرسی خود تکیه بزند.

این در حالی است که روز شنبه جمال رشدی سخنگوی اتحادیه عرب اعلام کرده بود که وزیران خارجه کشورهای عربی تصمیم به رفع تعلیق عضویت دمشق خواهند گرفت.

پیش از این «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب طی هفته گذشته گفته بود که بازگشت سوریه به اتحادیه عرب به صورت مرحله‌ای و گام به گام انجام می‌شود. وی گفته بود که در ابتدا اعضای اتحادیه عرب باید درباره بازگشت سوریه به این اتحادیه به اجماع برسند و در صورت حصول توافق در این‌باره، از سوریه برای شرکت در نشست آتی اتحادیه عرب دعوت می‌شود، پس از آن نیز سوریه به طور رسمی به اتحادیه عرب بازخواهد گشت. وی با توجه به تحولات اخیر در صحنه جهان عرب و کشورهای منطقه، بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تا نشست آتی سران این اتحادیه که قرار است در روز ۱۹ مه (۲۹ اردیبهشت) برگزار شود، را به طور جدی محتمل دانسته بود.

کد خبر 5775060

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha