به گزارش خبرنگار مهر، بسیاری از مردم و دغدغهمندان این روزها مطالبات مهمی در حوزه فرهنگ دارند که مهمترین آن بحث حجاب و عفاف، طرح ستاد امر معروف و نهی از منکر در این حوزه و عملکرد شبکه نمایش خانگی است. پرسش از نمایندگان مجلس در رأس مطالبات مردمی قرار دارد و سوالاتی مبنی بر اینکه مجلس در حوزه عفاف و حجاب و شبکه نمایش خانگی چه عملکردی داشته پرسیده میشود. این در حالی است که مطالبه در این خصوص باید از دستگاههای اجرایی (دولت و قوه قضائیه) و صداوسیما صورت گیرد.
حجتالاسلام حسین میرزایی عضو کمیسیون فرهنگی و نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: اینکه مردم دغدغههای خود را با نمایندگان مجلس مطرح میکنند نشان مردمی بودن نمایندگان مجلس و احساس قرابت خوبی است که مردم و نمایندگان با هم دارند و این جای شکر دارد، اما در سه موضوع ذکر شده، مطالبهگری فراوانی از مجلس به خصوص کمیسیون فرهنگی میشود که لازم به توضیح مختصری دارد.
ستاد امربه معروف و نهی از منکر صلاحیت قانونی برای ارائه طرح و لایحه به مجلس ندار د
وی افزود: مردم به صورت مکرر سوال میکنند که طرح ستاد امر به معروف و نهی از منکر راجع به حجاب را چرا قانونی نمیکنید به این مطالبه مردمی باید اینگونه پاسخ داد که اولاً ستاد امربه معروف و نهی از منکر صلاحیت قانونی برای ارائه طرح و لایحه به مجلس ندارد؛ دوم اینکه، طرحی که نوشته شده و ما آن را مطالعه کردهایم، یک طرح فرهنگی است که میتواند در جایی از کشور اجرا شود اما طرحی نیست که ویژگی قانون شدن را داشته باشد و در واقع چیزی شبیه یک بیانیه است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به مطالبه مردم درباره عملکرد مجلس و کمیسیون فرهنگی در موضوع حجاب و عفاف تصریح کرد: حجاب و عفاف قانون دارد و مجری قانون هم دولت است و هم قوه قضائیه، دستگاه قضا در این زمینه مسئولیت اجرا دارد چون در زمینه حجاب و عفاف جرم انگاری شده است، اگر به نظر مجریان در قانون نقصی وجود دارد باید لایحه به مجلس بیاورند و مجلس به سرعت رسیدگی میکند.
وی خاطرنشان کرد: پس از مدتها اهمالکاری بعضی از مسئولان، دولت قول داده که لایحه تکمیلی عفاف و حجاب را به مجلس بیاورد و رئیس مجلس هم قول داده به محض رسیدن لایحه، در اسرع وقت رسیدگی به آن انجام شود.
مطالبه از مجلس در خصوص شبکه نمایش خانگی آدرس غلط دادن است
حجتالاسلام میرزایی در خصوص عملکرد شبکه نمایش خانگی و مطالبات مردمی در خصوص ارائه محتوای نامناسب فرهنگی در تولیدات این شبکه تصریح کرد: برخی مسئولان به وظایف قانونی خود عمل نمیکنند. قوه قضائیه، صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید در این خصوص پاسخگو باشند. مهمتر از اینها سهامداران نمایش خانگی باید پاسخ گو باشند.
وی با بیان اینکه مطالبه از مجلس در این خصوص آدرس غلط دادن است، گفت: مجلس و مردم باید با هم از نهادهای مسئول و سهامداران شبکههای نمایش خانگی مطالبه کنند تا دغدغههای مردم در این زمینه پاسخ داده شود.
عضو کمیسیون فرهنگی و نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کمیسیون فرهنگی در یک سال و چند ماه اخیر، آنچه در توان داشته به میدان آورده است، جلسات مختلفی با رئیس جمهور، رئیس مجلس، رئیس قوه قضائیه و شورای عالی انقلاب فرهنگی و دستگاههای مجری داشتیم. ۳۱ دستگاه مکلف به اجرا هستند و درخواستهایی برای اعمال نظارت قانونی مطرح شده است. در واقع هرچه توان در چنته کمیسیون فرهنگی بوده به میدان آورده شده است اما انجام این کار به حمایت مردم و فشار رسانهای به برخی مسئولان نیاز دارد.
وی خاطرنشان کرد: ما از مردم میخواهیم اولاً جریان مطالبه گری را به سمت و سویی که باید باشد ببرند، در عین حال به ما هم کمک کنند، ما در این مسئله با عموم مردم متدین و فرهیخته کشور همدغدغه هستیم، همان طور که در بقیه مسائل اینچنین بوده است.
نظر شما