۱۳ تیر ۱۴۰۲، ۲۲:۱۲

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره):

محوریت نسل چهارم دانشگاه‌ها جامعه محوری است

محوریت نسل چهارم دانشگاه‌ها جامعه محوری است

قزوین- رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) گفت: محوریت نسل چهارم دانشگاه‌ها جامعه محوری است و افتتاح اندیشکده‌ حکمرانی باید شرایط را در راستای ریل گذاری برای حرکت در این مسیر فراهم کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید علی قاسم زاده در مراسم آئین افتتاح اندیشکده حکمرانی استان قزوین که در سالن اجتماعات امیر کبیر پژوهشکده آینده پژوهی برگزار شد اظهار کرد: افتتاح اندیشکده حکمرانی استان قزوین اتفاقی خوب و اثرگذار در حوزه حکمرانی کشور است که با شکل‌گیری این اندیشکده‌ها ما شاهد رقم خوردن اتفاقات مبارک در سطح کشور خواهیم بود.

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) با بیان اینکه افتتاح اندیشکده حکمرانی استان قزوین را در ایام مبارک غدیر نیک و پرثمر تلقی می‌کنیم بیان کرد: در مجلس شورا اسلامی به ویژه در مرکز پژوهش مجلس سبب وقوع اتفاقات تحولی خواهد شد.

وی افزود: جدا بودن دانشگاه از بدنه حاکمیتی و دیده نشدن نقش دانشگاه‌ها توسط حکمرانان از جمله دغدغه‌های مهم دانشگاه‌ها بود چراکه دانشگاه با توجه به داشتن تجارب علمی و خرد اندیشه‌ها بستری برای ارائه ایده‌ها و تصمیم‌گیری نداشت که راه‌اندازی اندیشکده حکمرانی و فراهم شدن بستر مناسب برای فعالیت نخبگان باعث می‌شود تا اتفاقات مبارکی در سطح کشور رقم بخورد و با توجه به اینکه کشور ما در حوزه علمی و فناوری در دنیا پیشرو است انتخاب دانشگاه به عنوان محل اندیشکده می‌تواند در سطح ملی و کشوری اثرگذار باشد.

نماینده عالی وزارت علوم، تحقیقات و فنی آوری در استان قزوین بیان کرد: دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) به عنوان دانشگاه جامع، دانشگاه مادر و نماینده وزارت عتف در استان برای به ثمر نشستن مفاد این اندیشکده و ارائه خدمات آمادگی خود را اعلام می‌کند.

وی ادامه داد: پژوهشکده آینده پژوهی دانشگاه اولین و تنها پژوهشکده آینده پژوهی کشور است که با هدف ایفای نقش شناسایی و حل مسائل فعالیت خود را آغاز کرد و امروز با افتتاح اندیشکده حکمرانی استان قزوین در این پژوهشکده بی‌شک شاهد حرکت این مجموعه به سوی نقش‌ها و اهداف خود خواهیم بود.

رئیس دانشگاه معین استان قزوین ادامه داد: محوریت نسل چهارم دانشگاه‌ها جامعه محوری است که امیدواریم افتتاح این اندیشکده‌ها شرایط را در راستای تسریع این امر و ریل گذاری برای حرکت در این مسیر فراهم می‌کند.

وی افزود: ظرفیت‌های بسیار خوب در حوزه علمی و فناوری وجود دارد که متأسفانه تاکنون مغفول مانده و این اندیشکده‌ها به کمک کشور آمده‌اند تا مسائل منطقه، استان و چه بسا مسائل را در حوزه ملی شناسایی و بازخوانی کرده و در صدد حل آن تلاش کنند.

این مسئول مطرح کرد: با گذشت چهار دهه از انقلاب لازم است آسیب شناسی برای شناسایی مسائل انجام شود و در ادامه با بکارگیری ظرفیت‌های علمی، نظام در مسیر اهداف متعالی خود حرکت کند.

وی تصریح کرد: هدف از ارائه ایده‌ها و انگیزه‌ها چیزی جز پیشرفت و کشور و کمک به نظام حکمرانی نیست که ما امیدواریم ذیل توجه به ظرفیت نخبگانی و علمی کشور شاهد پیشرفت کشور در سطوح مختلف به ویژه در حوزه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی باشیم.

وی با تاکید براینکه غفلت در حوزه‌های مالیات، تنظیم‌گری و اقتصاد نیازمند توجه و بکارگیری ظرفیت نخبگان است افزود: ۱۴ الی ۱۵ دفتر در پنج معاونت پژوهشی در مرکز پژوهش‌های مجلس وجود دارد که با ۵۰۰ پژوهشگر در ارتباط است.

این مسئول ابراز کرد: هرچند مسئولان دلسوز بوده و ریشه‌های سیاسی و حکمرانی ریشه مقدسی دارد و وقت و هزینه زیادی صرف می‌شود اما رضایتمندی مردم حاصل نمی‌شود که لازم است در حوزه ایجاد احساس رضایت نیز اقداماتی لحاظ شود.

وی با تاکید براینکه ۱۸ هزار گزارش تخصصی و ۱۸ هزار اثر توسط مرکز پژوهش‌های مجلس تهیه شده است عنوان کرد: توجه به برنامه هفتم به عنوان نقشه راه پنج ساله کشور باید در اولویت تمام اندیشکده‌ها قرار بگیرد و مدت زمان درنظرگرفته شده برای این امر یک فرصت چندماهه است.

وی در پایان گفت: ما به اندیشکده‌ها نگاه راهبردی، کاربردی و کاملاً فنی داشته و نگاه سیاسی نداریم و تلاش داریم از ظرفیت آنها برای کشور استفاده کنیم.

کد خبر 5827772

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha