کره شمالی: جامعه جهانی از رهاسازی فاضلاب اتمی ژاپن جلوگیری کند

کره شمالی: جامعه جهانی از رهاسازی فاضلاب اتمی ژاپن جلوگیری کند

کره شمالی از جامعه جهانی خواست از عملی شدن تصمیم ژاپن برای رهاسازی پساب نیروگاه هسته ‏ای فوکوشیما در اقیانوس آرام ممانعت کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی ‏ان‏ ان، در ادامه مخالفت های کشورهای حوزه اقیانوس آرام با تصمیم ژاپن برای رهاسازی پساب نیروگاه هسته ‏ای فوکوشیما به داخل آب های اقیانوس آرام، اداره حفاظت محیط زیست کره شمالی در بیانیه ‏ای ضمن محکوم کردن این تصمیم ژاپن اعلام کرد: جامعه جهانی نباید بنشیند و اقدامات شیطانی، ضد بشری و جنگ‏ طلبانه نیروی فاسدی را که می خواهد خانه بشریت در سیاره آبی را برهم بزند، نظاره کند و باید برای توقف و نابودی کامل آنها متحد شود.

بیانیه پیونگ یانگ تازه‏ ترین مورد از مجموعه ابراز نگرانی‏ هایی است که کشورهای همسایه ژاپن مانند کره جنوبی، چین و همینطور کشور های جزیره ای اقیانوس آرام در مورد عواقب زیست محیطی و بهداشتی این اقدام ابراز کرده‏ اند.

پس از آن که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سازمان ملل (IAEA) هفته گذشته مدعی شد که طرح توکیو ایمن و مطابق با استانداردهای بین‌المللی برای ایمنی محیط زیست است، ژاپن اعلام کرد تا این پساب را در تابستان امسال به اقیانوس بریزد.

چین هم که پیش از این بر مخالفت خود با تصمیم ژاپن تاکید کرده و به مقامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سازمان ملل درباره تایید تصمیم توکیو هشدار داده بود، در تازه‏ ترین تصمیم در این رابطه در روز جمعه اعلام کرد که در واکنش به این تصمیم ضمن تداوم ممنوعیت واردات مواد غذایی از ۱۰ استان ژاپن از جمله فوکوشیما، بازرسی‏ ها برای نظارت بر «مواد رادیواکتیو» برای اطمینان از ایمنی واردات مواد غذایی ژاپنی به چین را تقویت می کند.

اقدام ژاپن حتی از سوی مردم این کشور هم نگران کننده تلقی می‏ شود. رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که هفته پیش به این کشور رفته تا از نیروگاه فوکوشیما بازدید کند، در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ ان در توکیو گفت که با گروه‌های ماهیگیری ژاپنی و شهرداران محلی دیدار کرده و ترس آن ها را مشاهده کرده است.

سونامی فاجعه بار سال ۲۰۱۱ باعث شد که هسته‌ رآکتور نیروگاه بیش از حد گرم شود و آب درون تأسیسات اتمی را با مواد بسیار رادیواکتیو آلوده گردد.

شبکه خبری سی ‏ان ‏ان از ابراز نگرانی دانشمندان بین‌المللی از این تصمیم ژاپن خبر داد و نوشت که این محققان گفته‌اند که شواهد کافی مبنی بر ایمن بودن طولانی‌مدت این اقدام وجود ندارد. آنها استدلال می‌کنند که رهاسازی این آب می‌تواند باعث شود تریتیوم که یک ایزوتوپ هیدروژن رادیواکتیو است و نمی‌توان آن را از پساب اتمی حذف کرد، به تدریج در اکوسیستم‌های دریایی و زنجیره‌های غذایی مرتبط با آن جذب شده و آثار سوئی بر جایی خواهد گذاشت.

کد خبر 5831592

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha