۲۸ تیر ۱۴۰۲، ۱۱:۰۹

سخنگوی دولت در نشست حکمرانی قرآنی مطرح کرد؛

ما اساساً در ساختارسازی اسلامی کاری نکرده‌ایم

ما اساساً در ساختارسازی اسلامی کاری نکرده‌ایم

علی بهادری جهرمی سخنگو و دبیر هیأت دولت گفت:نیازمند یک نظام‌سازی در مورد بیان موضوعات مختلف هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، دومین نشست از سلسله نشست‌های حکمرانی قرآنی حول محور موضوعات نظام ارتباطی و اطلاع‌رسانی میان دولتمردان و مردم در حکمرانی قرآنی، شیوه‌های سخن گفتن با مردم از منظر قرآن، نسبت حکمرانی قرآنی و نظام مسائل کشور و راه‌حل‌یابی مسائل کشور و نقش‌پذیری نظام دانشگاهی و اندیشگاهی در تحقق حکمرانی قرآنی در محل سالن جلسات معاونت قرآن و عترت برگزار شد.

در این نشست علی بهادری جهرمی سخنگو و دبیر هیأت دولت با اشاره به زمان پیشنهاد رئیس جمهور به وی برای سخنگو شدن دولت گفت: وقتی رئیس جمهور به بنده این موضوع را مطرح کردند تلاش کردم به منابع مربوط به سخنگویی از منظر قرآن و روایت رجوع کنم که به ۱۳ قول ذکر شده در قرآن رسیدم.

وی ادامه داد: بنده رشته حقوق عمومی خواندم و این رشته سعی دارد ساختارهای دولت در تعامل با مردم را بهتر طراحی کند، معمولاً ما که نگاه‌های اعتقادی در رشته حقوق عمومی داریم معتقدیم که ما اساساً در ساختارسازی اسلامی کاری نکرده‌ایم و آخرین مورد همان ولایت فقیه امام راحل است.

سخنگوی دولت ابراز کرد: ما انقلاب سیاسی داشته‌ایم و سعی کردیم حاکمیت اسلام و خدا را پیاده‌سازی کنیم، اما سوال این است که این حاکمیت را چطور پیاده‌سازی کنیم، امام راحل ولایت فقیه را پیاده کرد اما بعد از آن اتفاقی نیافتاده است، البته مجلس خبرگان قانون اساسی نیز یک قانون اساسی را با اشراف امام راحل طراحی کردند اما نظام‌سازی اسلامی مبتنی بر تفکر دینی و اسلامی نداریم که یکی از موضوعات آن همین ارتباطات رسانه‌ای ما است، امروز نیاز است در این حوزه دانشگاهیان، حوزویان و نخبگان ورود کنند.

بهادری جهرمی تصریح کرد: سرعت در روایت موضوعی است که در حال حاضر از دقت روایت پیشی گرفته است. در حال حاضر این سوال به وجود می‌آید که مدل ما با یک رسانه غربی که اسلامی برخورد نمی‌کند تا چه اندازه تفاوت دارد، ما از دو منظر باید به این موضوع بپردازیم، ابتدا حوزه اکتشاف و نظام‌سازی و اینکه بدانیم الگوی عملکردی مطلوب و قرآنی ما چه چیزی است و دوم اینکه تبیین و ترویج الگوی فوق چگونه است، خیلی از مفاهیم وجود دارد که یک مقام سیاسی نمی‌تواند آن را بیان کند زیرا ممکن است آن را خراب کند.

وی افزود: گاهی یک نهاد رسمی یا یک نهاد غیررسمی در بیان برخی موضوعات تفرقه‌آفرینی می‌کنند، بخش‌های زیادی از مسیر اطلاع‌رسانی و گفت‌وگو حاکمیت و مردم از بسترهای غیررسمی می‌گذرد و بازیگران و افراد مؤثر غیر حاکمیتی موضوع را بیان می‌کنند، بنابراین تبلیغ و ترویج هم در کنار نظام‌سازی اتفاق مهمی است که باید به آن توجه کنیم تا بتوانیم در مناسبت‌های مختلف بهره درستی از موضوعات ببریم.

دبیر هیأت دولت تصریح کرد: خیلی از موضوعات در قرآن با ارائه روش به ما رسیده است و فقط استخراج نکرده‌ایم، در قرآن خداوند می‌گوید وقتی کسی را نسبت به موضوعی آگاه نکنید حتی پیامبر هم باشد شما را همراهی نمی‌کند. البته مواردی پیش می‌آید که نباید بگوییم یا با روشی بگوییم که خسارت کمتری داشته باشد، همچون داستان حضرت یوسف (ع) که نباید خیلی از موضوعات را به برادران خود می‌گفت.

بهادری جهرمی ادامه داد: در اغتشاشات اخیر جلسه‌ای برگزار شد مبنی بر اینکه آیا موضع‌گیری نسبت به این اغتشاشات داشته باشیم یا خیر، در این میان اگر ما از قبل یک نظام‌سازی داشته باشیم پاسخ و اجماع بر سر یک موضوع راحت‌تر می‌شود و وقتی محور وحدت قرآن باشد نه تنها مردم بلکه با امت اسلامی هم می‌توانیم صحبت کنیم.

وی در پایان گفت: قانون اساسی ما خیلی با ساختار کشورهای دیگر تفاوتی ندارد، اتفاقاً از تجربه‌های دیگران زیاد استفاده کرده‌ایم، اما از اجتهاد در مسیر فنون و بهره از آن به خوبی استفاده نکرده‌ایم.

در پایان این نشست تابلوی منقوش به نام «حضرت فاطمه (س)» از سوی معاونت قرآن و عترت و توسط حجت‌الاسلام قاسمیان به سخنگوی دولت اهدا شد.

همچنین بهادری جهرمی نیز تابلوی منقوش به ۱۳ قول بیان شده در قرآن را به معاون قرآن و عترت هدیه داد.

کد خبر 5840633

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha