۲۱ شهریور ۱۴۰۲، ۱۰:۳۰

رویترز: آمریکا در آستانه ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین است

رویترز: آمریکا در آستانه ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین است

دولت آمریکا تصمیم دارد موشک‌های دوربرد مجهز به بمب‌های خوشه‌ای را برای اوکراین ارسال کند، اما به علت نگرانی از واکنش روسیه، این اقدام هنوز نهایی نشده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، رویترز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد دولت آمریکا در آستانه تایید ارسال موشک های دوربرد مجهزبه بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین است.

به گفته منابع رویترز، واشنگتن ممکن است سامانه‌های موشکی تاکتیکی ارتش (ATACMS) یا «سامانه موشکی چندگانه هدایت شونده»(GMLRS) مجهز به بمب‌های خوشه‌ای را به کی‌یف بفرستد، اما این تصمیم نهایی نیست و همچنان ممکن است به نتیجه برسد.

به نوشته رویترز، دولت بایدن «ماههاست که با تصمیم گیری در موردATACMS دست و پنجه نرم کرده است، زیرا نگران است ارسال این محموله به عنوان اقدامی بیش از حد تهاجمی علیه روسیه تلقی شود.»

همچنین خبرگزاری رویترز اوایل شهریور به نقل از «منابع آگاه در دولت آمریکا» اعلام کرد دولت آمریکا قصد دارد در بسته کمک‌های نظامی جدید به اوکراین، برای اولین بار گلوله‌های حاوی اورانیوم‌ضعیف‌شده را نیز برای ارتش اوکراین ارسال کند. جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا قرار است هفته آینده ارسال این نوع مهمات را به اوکراین اعلام کند.

به گفته منابع رویترز، این نوع گلوله‌ها از تانک‌های آمریکایی «آبرامز» شلیک می‌شوند و دولت آمریکا انتظار دارد که گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف‌شده این امکان را در اختیار نیروهای مسلح اوکراین قرار دهند که در مقابله به تانک‌های روسی عملکرد بهتری داشته باشند. ارزش بسته حمایتی جدید آمریکا به ارتش اوکراین بین ۲۴۰ تا ۳۷۴ میلیون دلار خواهد بود.

اوایل فروردین امسال وزارت دفاع انگلیس نیز اذعان کرد که گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف‌شده را در اختیار ارتش اوکراین قرار داده است؛ اقدامی که با اعتراض شدید روسیه و نهادهای حقوق‌بشری در انگلیس روبرو شد.

«سرگی لاوروف» وزیر خارجه روسیه درباره ارسال مهمات حاوی اورانیوم ضعیف شده به اوکراین گفت: این گامی جدی به سوی تشدید بیشتر تنش است. اظهارات برخی از نمایندگان غربی مبنی بر اینکه هیچ چیز وحشتناکی وجود ندارد، هیچ جایی استفاده از مهمات با اورانیوم ضعیف شده منع نشده است و ما هیچ کنوانسیونی را نقض نمی‌کنیم؛ جای تعجب دارد. به یاد داشته باشید که نتایج حاصل از اورانیوم ضعیف شده در یوگسلاوی و عراق، زمانی که ده‌ها هزار غیرنظامی و نیروهای ناتو متحمل آسیب شدند، چه شد. افزایش شدید بیماری‌های سرطانی و سایر بیماری‌های خطرناک، همچنین خاک برای چندین دهه آلوده بود.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز در واکنش به ابتکار انگلیس در ارتباط با تحویل تسلیحاتی با اورانیوم ضعیف شده به کی یف اعلام کرد: غرب تصمیم گرفته است با فدراسیون روسیه تا آخرین اوکراینی بجنگد نه در کلام، بلکه در واقعیت. اگر انگلیس گلوله‌های اورانیوم ضعیف شده را به اوکراین برساند، روسیه مجبور به واکنش خواهد شد.

سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه هم در این خصوص تأکید کرد: یک مرحله دیگر طی شده است، اما آنها کمتر و کمتر می‌شوند. مسکو شرایط در این خصوص را با دقت رصد می‌کند.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه هم در واکنش به «آنابل گلدی» معاون وزیر دفاع آمریکا که گفته بود: بریتانیا مهمات اورانیوم ضعیف شده را به اوکراین منتقل خواهد کرد، گفت: سناریوی یوگسلاوی. این گلوله‌ها نه تنها می کشند، بلکه محیط را آلوده می‌کنند و باعث سرطان در افراد ساکن در این زمین‌ها می‌شوند.

کد خبر 5884189

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha