۱۵ آبان ۱۴۰۲، ۱۳:۱۹

سخنگوی صنعت آب خبر داد؛

افزایش دما ۱۰میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر را از دسترس خارج می‌کند

افزایش دما ۱۰میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر را از دسترس خارج می‌کند

سخنگوی صنعت آب با بیان این‌که در سال‌های اخیر شاهد کاهش بارندگی‌ها در فصل زمستان نیز هستیم، گفت: هر نیم درجه افزایش دمای کشور بیش از ۱۰میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر را از دسترس خارج می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، فیروز قاسم‌زاده، سخنگوی صنعت آب امروز در نشست خبری با اشاره به وضعیت بارش‌ها و منابع آبی در کشور گفت: از شش حوزه آبریز دو حوزه در شرایط بدون تنش هستند و مابقی شرایط تنش را تجربه می‌کنند.

وی اضافه کرد: میزان بارش‌ها در یک قرن اخیر کاهش شدیدی یافته و این در حالی است که با افزایش دما نیز مواجهیم. میزان تبخیر در نیم قرن اخیر ۲۱ درصد رشد داشته و میزان بارندگی‌ها نیز طی این مدت ۱۴ درصد کاهش داشته است.

سخنگوی صنعت آب با بیان این‌که در سال‌های اخیر شاهد کاهش بارندگی‌ها در فصل زمستان نیز هستیم، تصریح کرد: هر نیم درجه افزایش دمای کشور بیش از ۱۰ میلیارد مترمکعب آب تجدید پذیر را از دسترس خارج می‌کند.

وی با اشاره به تأثیرات تغییر اقلیم در ایران اظهار کرد: کشور ما یک سوم دنیا بارش دریافت می‌کند و این در حالی است که توزیع بارندگی‌ها نیز در مناطق و در فصول مختلف متفاوت است؛ به طوری که در تابستان پنج درصد و در زمستان ۴۵ درصد بارش‌ها اتفاق می‌افتد.

به گفته سخنگوی صنعت آب ۱۱۰ میلیارد مترمکعب مجموع آب تولید شده کشور است که بر اساس شاخص‌های بین‌المللی باید برای ۴۰ درصد آن برنامه ریزی شود اما اکنون بیش از ۹۰ میلیارد مترمکعب آب در کشور مصرف می‌شود.

وی با اشاره به برنامه سازگاری با کم‌آبی خاطر نشان کرد: این برنامه موارد مختلفی را مورد توجه قرار داده که تمرکز روی بخش کشاورزی در رأس آن قرار دارد.

قاسم زاده به اشاره به اینکه کم آبی تأثیر مستقیم بر فرو نشست‌ها دارد، خاطر نشان کرد: محدوده مجاز فرونشست پنج میلی متر در سال است که در ایران به صورت نقطه‌ای حتی ۲۰ سانتی‌متر را تجربه کرده‌ایم. در جنوب تهران تا ۱۸ سانتی متر در سال به صورت موضعی گزارش فرونشست داشته‌ایم.

سخنگوی صنعت آب با تاکید بر این‌که اگر برای تغییر اقلیم و سازگاری با آن تدبیری اندیشیده نشود، در آینده دچار آسیب خواهیم شد، تصریح کرد: منابع باران ۲۱ درصد مساحت کشور پشت سدها جمع می‌شوند و به طور کلی سالانه ۳۰۰ میلیارد مترمکعب از محل سدها بهره می‌بریم و مابقی از منابع دیگر تأمین می‌شود.

وی با اشاره به آمار سدها در کشور اظهار کرد: تا تاریخ ۱۳ آبان‌ماه ۴۰ درصد سدهای کشور پر هستند و اکنون ۱.۸۰ میلیارد مترمکعب ورودی آب به سدهای کشور بوده که نسبت به سال قبل ۲۶ درصد افزایش یافته است.

به گفته قاسم‌زاده تا این تاریخ حجم آب موجود مخازن نسبت به سال قبل ۱۲ درصد رشد داشته و عدد ۱۹.۹۴ میلیارد مترمکعب را ثبت کرده است.

سخنگوی صنعت آب در خصوص میزان بارش‌ها نیز تصریح کرد: ۱۸ استان میزان بارندگی زیر نرمال، شش استان بارندگی نرمال و هفت استان بارندگی بالای نرمال را تا روز ۱۲ آبان‌ماه تجربه کرده‌اند.

قاسم زاده در پاسخ به سوالی افزود: مدیریت مصرف هم از طریق تعرفه‌ها، هم قطع انشعاب پرمصرف‌ها و هم مدیریت توأمان به جد دنبال می‌شود.

وی، اعمال مدیریت مصرف در بخش کشاورزی را هم از دغدغه‌های اصلی وزارت نیرو برشمرد و ادامه‌داد: بر این اساس تلاش می‌شود ۲۲۰ هزار حلقه چاه برق دار اعمال مصرف شوند.

کد خبر 5931820

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha