۲۳ اسفند ۱۴۰۲، ۱۴:۵۷

مهرگزارش می‌دهد؛

نمین؛ تکه‌ای از بهشت طبیعت ایران/طبیعت و تاریخ را یکجا تماشا کنید

نمین؛ تکه‌ای از بهشت طبیعت ایران/طبیعت و تاریخ را یکجا تماشا کنید

نمین ـ شهرستان نمین با طبیعت سحرانگیز و اماکن باستانی متنوع میزبان گردشگران و میهمانان نوروزی است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، سولماز پورنعمت: شهرستان نمین یکی از شهرستان‌های مرزی استان اردبیل است که دارای ۶۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور جمهوری آذربایجان است، این شهر مرزی در قسمت شمال شرق اردبیل واقع شده که ۲۵ کیلومتر با مرکز استان فاصله دارد و دارای سه شهر به نام‌های نمین، آبی‌بیگو و عنبران است.

تاکنون نزدیک به ۹۰ آثار باستانی در سطح شهرستان نمین شناسایی شده است این آثار در دوران مفرغ «برنز» در حدود ۲۱۰۰ سال قبل از میلاد آغاز و به ابتدای دوران آهن مربوط می‌شود و به استناد آثار باستانی شناسایی شده در نمین، این شهرستان قدمتی ۹ هزار سال دارد.

نمین؛ تکه‌ای از بهشت طبیعت ایران/طبیعت و تاریخ را یکجا تماشا کنید

جنگل «فندقلو»، بی‌نظیر در جهان

منطقه «فندوقلو» با مساحت ۱۶ هزار هکتار در ۱۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان نمین از توابع استان اردبیل قرار دارد که چهار هزار هکتار آن جنگل و رویشگاه طبیعی است.

جنگل «فندقلو» دنباله جنگل‌های نیمه‌گرمسیری استان گیلان و بخشی از جنگل‌های شرق استان اردبیل است. این منطقه به خاطر داشتن جاذبه‌های منحصر به فرد جنگلی و مرتعی با جذابیت‌های طبیعی متنوع همچون سد «سوها»، دره‌های زیبا، آبشارهای دیدنی، چشمه‌های گوارا، کوه‌های مرتفع، صخره‌ها و دشت‌های پوشیده از زیباترین و نادرترین گل‌های دنیا نظیر «سوسن چلچراغ» و بابونه قابلیتی بسیار ممتاز برای توسعه در صنعت گردشگری دارد.

نمین؛ تکه‌ای از بهشت طبیعت ایران/طبیعت و تاریخ را یکجا تماشا کنید

جنگل‌های «فندیق لیق» به خاطر کوهستانی بودن دارای چشمه‌های زیادی با آب‌های گوارا و شیرین است که از دل کوه سرازیر شده و در مسیر پر پیچ و خم خود رودخانه‌هایی را در کوهپایه‌ها به وجود می‌آورند.

مسیر دسترسی به این جنگل از جاده نمین به شهر آبی بی گلو-جاده اردبیل به شهر آبی بی گلو است.

سوها گلی، منظره‌ای رویایی در دل طبیعت

سد «سوها» یا «سوها گَلی» یک پدیده طبیعی مصنوعی است که در ارتفاع ۱۴۰۰ متری از سطح دریا و در بالای کوه قرار گرفته است. این منطقه با آب و هوای معتدل نشأت گرفته از هوای استان گیلان دارای منظره بسیار زیبا و رویایی است که از سه طرف به قله کوه با مراتع و جنگلی زیبا و از طرفی دیگر به دره‌ای زیبا منتهی می‌شود.

نمین؛ تکه‌ای از بهشت طبیعت ایران/طبیعت و تاریخ را یکجا تماشا کنید

مسیر دسترسی به سوها گلی از طریق جاده شهرآبی بی گلو به روستای «حور» می‌باشد.

«قلعه شیندان»

دژ و قلعه تاریخی «شیندان» در ارتفاع ۱۸۵۰ متری بر فراز کوه «شیندان»، در منطقه «حیران» و در ۵ کیلومتری شهر نمین قرار دارد. قلعه تاریخی «شیندان» به ترکی آذربایجانی «شیندان قالاسی» گفته می‌شود ‏ با قدمتی ۲ هزار ساله در مرز میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و آذربایجان قرار دارد.

نمین؛ تکه‌ای از بهشت طبیعت ایران/طبیعت و تاریخ را یکجا تماشا کنید

دیر زمانی است که مسافران مسیر نمین به آستارا هنگام عبور از گردنه سحرانگیز «حیران» شکوه و عظمت این قلعه تاریخی را به نظاره می‌نشینند. با توجه به وجود آثار باقی مانده از آتشکده‌ها، تاریخ این بنا احتمالاً مربوط به قبل از اسلام دوره ساسانیان است. در ساخت این قلعه از سنگ و ملات «ساروج» استفاده شده بود.

مسیر دسترسی: جاده نمین به آستارا- گردنه «حیران»

تله کابین «حیران»

گردنه «حیران» در میان جاده ارتباطی آستارا و نمین قرار دارد؛ این گردنه از یک سو توسط جنگل احاطه شده و از سویی دیگر مشرف به دره‌ای نسبتاً عمیق است؛ بنابراین می‌توان گفت که از موقعیت جغرافیایی خاصی برخوردار است. تله کابین «حیران» از دل رشته کوه‌های البرز تا جنگل «فندوقلو» امتداد دارد.

نمین؛ تکه‌ای از بهشت طبیعت ایران/طبیعت و تاریخ را یکجا تماشا کنید

مسیر دسترسی: جاده گیلان به استان اردبیل

«کوه سنگر» «حور»؛ مرتفع‌ترین کوه «ویلکیج»

«کوه‌سنگر» با ارتفاع ۲۱۲۰ متر مرتفع‌ترین کوه منطقه «ویلکیج» است که در بالادست روستای «حور» قرار گرفته و با موقعیت استثنایی که دارد، می‌توانند از لحاظ گردشگری مورد توجه قرار بگیرید.

روستای «حور» چشمه‌های همچون «قره داغلی بلاغی»، چشمه «گوزه لر»، «مازان بلاغی» در جاده «کوه‌سنگر»، «حورا چشمه» و آب‌های معدنی متعددی دارد که می‌توان از صنعت گردشگری برای توسعه این منطقه استفاده برد.

وجود باغ‌های قدیمی، درختانی با قدمت بالا و باغات گیلاس و آلبالو که روستای «حور» را علاوه بر روستای رنگین کمان به روستای باغات گیلاس و آلبالو معروف کرده است.

نمین؛ تکه‌ای از بهشت طبیعت ایران/طبیعت و تاریخ را یکجا تماشا کنید

محبت فروغی محقق و نویسنده اهل روستای «حور» در خصوص تاریخ روستا نوشته است: درباره کاوش‌های صورت گرفته در این منطقه می‌توان گفت نخستین کسی که در مناطق «شیر شیر» و «موسی گولی» «حور» به تحقیقات باستان‌شناسی پرداخت «ژاک دمورگان» فرانسوی بود، او حاصل مطالعات خود را در مورد این منطقه تحت عنوان «تحقیقات باستان‌شناسی هیأت فرانسه» منتشر کرد.

حفاری‌های وی و برادرش در سال‌های ۱۸۹۹ و ۱۹۰۲ در «شیر شیر»، «موسی گولی» «حور» و نقاط همجوار آن در خاک تالش و آذربایجان انجام گرفت.

نمین؛ تکه‌ای از بهشت طبیعت ایران/طبیعت و تاریخ را یکجا تماشا کنید

وجود چشمه‌های معدنی متعدد و رودخانه‌ها و همچنین باغات سر به فلک کشیده از جمله آثار طبیعی این روستا به حساب می‌آیند.

وجود جنگل، چشمه‌های زلال و گوارا و انواع گیاهان دارویی همه ساله ده‌ها هزار گردشگر از اقصی نقاط کشور به این منطقه کشانده و از موهبات الهی و طبیعت بکر که نمودی از بهشت روی زمین است استفاده می‌کنند.

بقعه شیخ «بدرالدین» نمینی

شیخ «بدرالدین» از مریدان پیر «قطب‌الدین» میانجی است که بقعه آن در داخل شهر نمین قرار دارد که محققان شهرستان نمین، تاریخ زندگی شیخ را قرن هفتم هجری عنوان می‌کنند.

از قرائن چنین معلوم می‌شود پیر «بدرالدین» نمینی از معروف‌ترین اشخاص زمان خود بوده و مقبره ایشان در نمین به شیخ بدرالدین معروف است.

بقعه پیر «بدرالدین» در شهر نمین و در خیابان امام خمینی (ره)، روبروی ساختمان فرمانداری قرار گرفته است. نمای مقبره پیر، آجری ساده با ازاره سنگی دور تا دور آن و بدون تزئین و قاب بندی است.

نمین؛ تکه‌ای از بهشت طبیعت ایران/طبیعت و تاریخ را یکجا تماشا کنید

شهرستان نمین علاوه بر مقبره تاریخی «شیخ بدرالدین» دارای مقبره‌های تاریخی دیگر نیز است که «بابا روشن» و مقبره «پیر لنگ» از جمله این مقبره‌ها است.

مقبره «باباروشن» در دو کیلو متری روستای «خشه حیران» در دره‌ای سبز و خرم واقع است و مقبره پیر لنگ در روستای ننه کران نیز بر بالای تپه‌ای سر سبز واقع است. مردم به این بقعه اعتقاد زیادی دارند، بنای قبلی آن کاهگلی بوده که بعد از انقلاب اسلامی، توسط اهالی ننه‌کران بازسازی شده است.

ساختمان «صارم السلطنه»

خانه «صارم السلطنه» این خانه که در میدان اصلی شهر نمین قرار دارد مربوط به «میر کاظم خان صارمی»، یکی از رجال نمین در ادوار گذشته می‌باشد که اقامتگاه خاندان او بوده است. بنای این ساختمان مربوط به دوره قاجار است و عناصر معماری آن دوره به وضوح در بنا قابل مشاهده است.

بیشترین قسمت نمای خارجی بنا را چوب تشکیل می‌دهد که با سلیقه‌ای خاص تراسی چوبی برای نمای آن ساخته شده است که از بالای این تراس، نمای زیبایی از شهر قابل رؤیت است. سبک ساخت بنا و به خصوص نمای آن کمتر در بناهای ایرانی مشهود است.

نمین؛ تکه‌ای از بهشت طبیعت ایران/طبیعت و تاریخ را یکجا تماشا کنید

پیکره سنگی «بابا داوود»

پیکره سنگی «بابا داوود» عنبران در استان اردبیل، معروف به «ابوالهول»، ظرفیت گردشگری طبیعی و تاریخی بی نظیر با قابلیت جهانی است.

این پیکره در شهر «عنبران» از توابع شهرستان نمین و در ۴۰ کیلومتری اردبیل قرار دارد که با طی مسافتی یک کیلومتری از شهر «عنبران» به سمت روستای مرزی و تاریخی «عنبران علیا» در دره معروف به «تانگی» و بالاتر از چشمه «خان بلاغی» بر بلندای تپه معروف «بابا داوود»، به این پیکره زیبا می‌رسید.‌

نمین؛ تکه‌ای از بهشت طبیعت ایران/طبیعت و تاریخ را یکجا تماشا کنید

روستای گردشگری «عنبران علیا»

«عنبران علیا» در نقطه صفر مرزی، یکی از جاذبه‌های شاخص گردشگری شهرستان نمین است که این روزها اقامتگاه‌های بوم‌گردی آن، مورد توجه گردشگران است.

معابر سنگ فرش شده، زیبایی دوچندانی به روستا داده است؛ روستا بافت سنتی خود را حفظ کرده و معماری پلکانی روستا هدف گردشگری ماسوله را تداعی می‌کند.

۲ اثر ثبتی و بیش از هفت‌گنبد و بنای تاریخی در این روستا وجود دارد، از بناهایی که مربوط به مقبره پیر و باباها بوده به دلیل تخریب در سده‌های اخیر باقی نمانده و تعمیر و احیای بناها در ۲۵۰ سال اخیر و بیشتر در دوره قاجار انجام شده است.

نمین؛ تکه‌ای از بهشت طبیعت ایران/طبیعت و تاریخ را یکجا تماشا کنید

به گزارش خبرنگار مهر، راه اصلی دسترسی به شهرستان نمین جاده گردنه سحرانگیز «حیران» است که استان گیلان را به شهرستان نمین وصل می‌کند راه دوم مسیر جاده «سرچم» به اردبیل است که بعد از طی کردن ۲۵ کیلومتر از مرکز استان به شهرستان نمین وارد می‌شوید.

شهرستان نمین برای اقامت، اماکن بوم گردی در روستاهای «آرپاتپه»، «عنبران علیا» و روستای «نوشنق» دارد و همچنین دارای ۲ باب هتل در نمین و خارج از شهر نمین برای اقامت مسافرین و گردشگران فراهم است.

بسیج تمامی امکانات برای ثبت خاطرات شیرین از شهرستانی است که داشته‌های گردشگری طبیعی و باستانی آن همه ساله انبوهی از گردشگران داخلی و خارجی را جذب جاذبه‌های خود می‌کند.شهرستان نمین با تنوع جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و روستاهای هدف گردشگری بیش از هر زمانی آماده پذیرایی از مسافران بهاری است.

کد خبر 6051724

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha