۲۴ اسفند ۱۴۰۲، ۱۰:۵۲

یک کارشناس دینی:

انجام درست وظایف نیاز به آرامش دارد

انجام درست وظایف نیاز به آرامش دارد

اصفهان – یک کارشناس دینی گفت: یکی از نیازهای واقعی و اصیل انسان نیاز به آرامش، طمأنینه و راضی بودن از زندگی است، در این شرایط می‌تواند به خوبی ایفای نقش کند و وظایف خود را انجام دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام مسعود عالی صبح پنجشنبه در دومین روز از برنامه یک روز بهاری که در جوار آستان مقدس حضرت زینب اخت الرضا (ع) در اصفهان برگزار شد با اشاره به یکی از نیازهای ضروری و واقعی انسان اظهار کرد: یکی از نیازهای واقعی و اصیل انسان، نیاز به آرامش، طمأنینه و راضی بودن از زندگی است.

وی افزود: اولین خطابی که خداوند متعال به حضرت آدم و حوا کرد درباره سکونت و آرامش بود و از این جهت به مسکن، مسکن گفته می‌شود، زیرا محل سکونت و آرامش است و این نشان می‌دهد که این نیاز بسیار جدی است.

این کارشناس دینی دلیل واقعی و جدی بودن نیاز انسان به آرامش را ایفای درست نقش و وظایف در زندگی دانست و گفت: بزرگ‌ترین نقاش در این عالم خداوند متعال است و خداوند عالم این نقش‌های زیبا را تصویر می‌کند زیرا منبع آرامش است بنابراین اگر پدری بخواهد نقش پدری خود را ایفا کند باید آرامش داشته باشد و یا اگر یک مادر دچار تشویش خاطر باشد نمی‌تواند به خوبی نقش خود را ایفا کند.

وی اضافه کرد: آرامش در ابتدا درون انسان قرار دارد و بیرون نیست و درست است که بیرون اثرگذار است و فردی که وضع بیرونی آن خوب باشد این در آرامش فرد تأثیرگذار است، اما این مسئله اصل نیست و این گونه نیست که بیرون هر فردی که خوب است درون آن نیز خوب باشد.

این خطیب عنوان کرد: بسیاری هستند که بیرون آنها آرام است و مشکلی بیرونی ندارند، اما درون آنها تاریک بوده و مضطرب و ناآرام هستند و از آن طرف افرادی هستند که در دل سختی‌ها قرار دارند اما آرام هستند.

وی خاطرنشان کرد: کشور سوئد از مرفه‌ترین کشورهای دنیا است اما درصد خودکشی در آن بالا است، در عین حال یک فیلسوف یونانی جمله زیبایی دارد و می‌گوید «نگاه انسان به حوادث مهم‌تر از خود حادثه‌ها است»، بنابراین حادثه‌ها در بیرون اتفاق می‌افتد، اما نگاه ما این حادثه را بزرگ یا کوچک می‌کند.

وی افزود: بزرگ‌ترین حادثه در کربلا و روز عاشورا برای سیدالشهدا (ع) به وجود آمد اما در عین حال آن فردی که در گودال قتلگاه افتاد آن قدر انسان بزرگی است که در مقابل بلا و این مصیبت نمی‌شکند و آرام است.

حجت الاسلام عالی با تاکید بر اختلاف انسان‌ها در نوع نگاه آنها تصریح کرد: زمانی که نگاه به خدا است انسان امیدوار، سرزنده و بانشاط و مقاوم است و در مقابل این نگاه یک نگاه دیگر نیز انسان را ترسو، ضعیف، شکننده و پژمرده می‌کند، لذا اختلاف انسان‌ها در اختلاف نگاه آنها به عالم است.

این کارشناس دینی با اشاره به فراز آخر دعای ابوحمزه ثمالی گفت: امام سجاد (ع) در این فراز به خدا می‌فرماید " اللَهُمَّ إنِّی أَسْأَلُکَ إیمَانًا تُبَاشِرُ بِهِ قَلْبِی وَ یَقِینًا حَتَّی أَعْلَمَ أَنَّهُ لَنْ یُصِیبَنِی إلَّا مَا کَتَبْتَ لِی وَ رَضِّنِی مِنَ الْعَیْشِ بِمَا قَسَمْتَ لِی یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ"خداوند همه جا وجود دارد اما گاهی ما غایب هستیم و خدا را نمی‌بینیم و به هر مقدار که انسان رو به خدا باشد و خدا در زندگی انسان حاضر باشد انسان می‌تواند حضور خدا را حس کند.

وی اضافه کرد: کوچک‌تر از ذره در این عالم بدون اجازه خداوند جابه جا نمی‌شود و تمام عالم زیر نظر پروردگار است و همه روی حساب است و در این عالم امر اتفاقی وجود ندارد، بنابراین حضرت در این فراز از دعا می‌فرماید «خدایا من را از زندگی راضی کن» و اهل بیت (ع) در زندگی این گونه بودند و این درس را به ما دادند.

کد خبر 6054990

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha