به گزارش خبرنگار مهر، سردار علی حسینی تاش پیش از ظهر امروز در همایش "بسیج قدرت نرم" با بیان این مطلب اظهار داشت: تحولات کلامی و مفهومی که در غرب به خصوص در دو دهه اخیر دیده می شود، حرکتی را از گفتمان و نگاه مادی گرایانه به سمت گفتمان غیر مادی نشان می دهد که صرف نظر از تحلیل این پدیده، حداقل این تحولات برای عرضه گفتمان و ایده جمهوری اسلامی جایگاه بیشتری باز کرده است.
وی افزود: توجه بیشتر به مقوله ایده و گفتمان جمهوری اسلامی در حال حاضر از امکان بیشتری برای ترویج برخوردار شده است لذا برگزاری این همایش در جهت شفاف سازی گفتمان فعلی است.
معاون سابق شورای عالی امنیت ملی، بسیج را یک ترکیب حقیقی که نوعی فرهنگ، نهاد و ساز و کار محسوب می شود، عنوان کرد و ادامه داد: باید نظریه و ایده بسیج را مربوط به قبل و فراتر از بحث دفاع مقدس دانست.
رئیس دانشگاه امام حسین تصریح کرد: اگر ایده و وضعیت بالقوه و مطلوب بسیج را در نظر گرفته و به آن توجه کرد می توان تحلیل های ارزیابانه به آن داشت و یا به عبارتی تغییرات انتقادی و ابعادی را در این مقوله مورد توجه و تحلیل قرار داد.
وی با اشاره به اینکه بسیج از یک نقطه نظر، بیانگر تداوم و استمرار جنبش نهضتی در جامعه ما محسوب می شود، تاکید کرد: کار اصلی پدیده بسیج این است که نوعی فوق العاده گی در روش ها و شیوه ها داشته باشد.
حسینی تاش افزود: کاربرد بسیج در دفاع مقدس باعث شد تا موازنه و محاسبه های استراتژیک نظامی به هم بخورد. لذا می توان بسیج را اساسا عامل نرم فزاینده قدرت دانست و آن را به عنوان ضریبی در افزایش قدرت در نظر داشت.
رئیس دانشگاه امام حسین در پایان معنای بسیج را نافذ کردن ایده در مدل های عملی دانست و خاطر نشان کرد: به همان شکلی که نظریه بسیج را در دفاع به کار گرفته و از آن بهره بردیم در علم نیز باید آن را به کار برده تا نوعی جهاد علمی را شاهد باشیم.
نظر شما