۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۶:۲۷

اخبار نمایشگاه کتاب؛

کتاب تازه محمود دولت‌آبادی در نمایشگاه/عرضه «دُرّ یتیم» در مصلی

کتاب تازه محمود دولت‌آبادی در نمایشگاه/عرضه «دُرّ یتیم» در مصلی

کتاب «دُرّ یتیم: خشکیدن آب دهان عنکبوت» نوشته محمود دولت‌ آبادی توسط نشر چشمه منتشر و در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «دُرّ یتیم: خشکیدن آب دهان عنکبوت» نوشته محمود دولت آبادی به تازگی توسط نشر چشمه منتشر و در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می‌شود.

دُرّ یتیم، یا خشکیدن آب دهان عنکبوت، روایت آن یک هفته نُه روزی است که هدایت خانه‌ای مطبخ‌دار در پاریس اجاره می‌کند و پول سه‌ماه اجاره را هم از پیش می‌پردازد. آدرسش را هم به احدی نمی‌دهد و سعی می‌کند کم‌تر بنی‌بشری را ببیند وخودش را از همه چیز و همه‌کس، حتی از داستان‌ها و کتاب‌ها، و حتی از یاران باوفایش فرزانه و شهید نورایی، خلاص کند؛ و بعدتر حتی از شر خودش.

در چنین اوضاعی است که هدایت سه داستان کوتاه و بلندی را، که قصد کرده بود در پاریس کار نوشتن‌شان را تمام کند، پاره می‌کند و جلو چشم‌های فرزانه در سبد زباله می‌ریزد. یکی از این داستان‌ها قصه ناتمامی است که روزی بخش‌هایی از آن را برای فرزانه خوانده بود. داستان عنکبوتی که نفرین ما در آب دهان او را خشکانده و دیگر نمی‌تواند تاری بتند.

دُر یتیم قصه سایه آصادق است که در آن صبحدم شوم در جواب هدایت که می‌پرسد «تو هم با من می‌آیی؟» می‌گوید «نه.» و این شروع گفت‌وگویی است که انگار بعد از هفتاد هشتاد سال تازه به جریان افتاده است. این متن اما فقط درباره هدایت و مرگ خودخواسته او نیست. دولت‌آبادی در این اثر گفت‌وگویی دارد میان سایه‌ای که، بعد از حدود هفتاد سال از تابیدن نوری بر هدایت، کم‌کم زبان باز کرده و دارد به درون‌گوییِ بی‌جوابِ نویسنده پاسخ می‌دهد.»

این کتاب با ۸۶ صفحه، شمارگان ۲۰۰ نسخه و قیمت ۹۸ هزار تومان عرضه شده است.

کد خبر 6102091

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • DE ۱۹:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۱
      0 0
      اگر محمود دولت آبادی نویسنده بود.‌باید این را می فهمید که در اواخر قرن بیستم میلادی دیگر زمان نوشتن کتاب قطوری مثل کلیدر نیست. مردم نه وقتش را دارند و نه حوصله اش را......