پیام‌نما

يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَ بَنَاتِكَ وَ نِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَ كَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا * * * ای پیامبر! به همسرانت و دخترانت و همسران کسانی که مؤمن هستند بگو: چادرهایشان را بر خود فرو پوشند [تا بدن و آرایش و زیورهایشان در برابر دید نامحرمان قرار نگیرد.] این [پوشش] به اینکه [به عفت و پاکدامنی] شناخته شوند نزدیک تر است، و در نتیجه [از سوی اهل فسق و فجور] مورد آزار قرار نخواهند گرفت؛ و خدا همواره بسیار آمرزنده و مهربان است. * * * دارد متاع عفت از چارسو خریدار / بازار خودفروشی این چارسو ندارد

استفاده زیاد از شبکه‌های اجتماعی توهم‌زاست!

استفاده زیاد از شبکه‌های اجتماعی توهم‌زاست!

تحقیق جدید پژوهشگران دانشگاه سیمون فریزر نشان می‌دهد رابطه نزدیکی بین میزان بالای استفاده از شبکه های اجتماعی و اختلالات روانشناختی شامل توهم، نارسیسم و اختلال بدشکلی بدن وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فیز، طبق این تحقیق که در نشریه BMC Psychiatry منتشر شده، انواع توهمات تا حد زیادی شایع ترین نوع اختلال روانپزشکی مربوط به استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی بود. این اختلالات شامل اختلال شخصیتی خودشیفته، اروتومانیا (خودمعشوق پنداری یا توهماتی مبنی بر اینکه شخص معروفی فرد را دوست دارد)، اختلال در شکل بدن (توهماتی درباره نقص در بخشی از بدن) وبی اشتهایی یا آنورکسی (توهماتی درباره اندازه بدن) هستند.

برنارد سرسپی یکی از پروفسروهای زیست شناسی در این باره می گوید: شبکه اجتماعی شرایطی ایجاد می کند که در آن توهمان ممکن است به آسانی ایجاد شوند و به دلیل وجود پلتفرم‌ها و اپ هایی که دلایل اختلال را تشدید می کنند و همچنین نبود فرایند کنترل حقیقت تاثیرگذار، ماندگار شوند.

این تحقیق نتایج مهمی در خصوص دلایل و علائم بیماری های روحی و تشدید آنها توسط پلتفرم های اجتماعی دارد.

به گفته محققان شبکه های اجتماعی به تنهایی چالش ساز نیستند اما دنیاهای مجازی در کنار ایزوله سازی اجتماعی در زندگی واقعی محیط هایی می سازد که افراد می توانند بدون نظارت حس هویتی توهمی خود را حفظ کنند. هرچند ممکن است شبکه های اجتماعی از طریق ایجاد جوامع و کمک به افراد برای آنکه احساس همبستگی بیشتری کنند، مفید باشند اما محققان معتقدند افرادی با ریسک بالای ابتلا به بیماری های روانشناختی بیشتر اوقات تحت تاثیر استفاده بیش از حد از شبکه های ا جتماعی قرار می گیرند.

آن‌ها اشاره می کنند ویژگی های بسیاری از اپ های مشهور و پلتفرم ها توهمات جسمی و ذهنی را ماندگار و تشدید می کند. تفاوت عمیق بین تعاملات اجتماعی آنلاین و رو در رو انحرافات از سلامتی روانی را تشدید می‌کنند زیرا در تعاملات آنلاین بیشتر احتمال دارد توهمات افراد تحت تأثیر واقعیت‌های فیزیکی و احساسی قرار گیرد.

کد خبر 6406248

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha