۱۸ بهمن ۱۴۰۴، ۱۳:۰۵

پایش زمستانه پرندگان مهاجر با کمک بخش خصوصی در مازندران

پایش زمستانه پرندگان مهاجر با کمک بخش خصوصی در مازندران

ساری- معاون حفاظت محیط زیست مازندران از آغاز سرشماری زمستانه پرندگان مهاجر در این استان خبر داد و گفت: این پایش با مشارکت بخش خصوصی در دست انجام است.

روح الله اسماعیلی در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان این که سرشماری زمستانه پرندگان مهاجر مازندران امسال با مشارکت بخش خصوصی و کنشگران محیط زیست انجام شد، افزود: برای نخستین‌بار در ۵۰ سال گذشته، این پایش با مشارکت بخش خصوصی، دوستداران طبیعت و فعالان محیط زیست در قالب ۳۰ گروه ۳ تا ۵ نفره انجام شد.

وی با اشاره به اینکه پرندگان مهاجر از نیمه دوم آذرماه وارد مازندران می‌شوند، اظهار کرد: سالانه ۸۰ تا ۹۰ گونه پرنده زمستان‌گذار در تالاب‌ها، آب‌بندان‌ها و اراضی شالیزاری استان حضور پیدا می‌کنند تا زمستان را در زیستگاه‌های متنوع مازندران سپری کنند.

وی افزود: پایش زمستانه پرندگان هر ساله از اواخر دی‌ماه آغاز و تا نیمه بهمن ادامه دارد و اهداف اصلی آن برآورد جمعیت و بررسی سلامت و پایداری زیستگاه‌هاست. این پایش امسال با مشارکت سرمایه‌های اجتماعی و در قالب ۳۰ گروه ۳ تا ۵ نفره انجام شد و آموزش‌های متمرکز در خصوص شناسایی گونه‌ها، انتخاب سایت‌های سرشماری و روش‌های شمارش با کمترین خطا ارائه شد.

اسماعیلی با اشاره به فرایند کار گفت: تیم‌های سرشماری بر اساس مساحت و شرایط هر سایت، در مناطق تعیین‌شده حاضر و با شمارش پرندگان، اطلاعات اولیه را جمع‌آوری می‌کنند. همچنین فهرستی از گونه‌های پرشمار هر سایت تهیه می‌شود تا در تحلیل‌های بعدی مورد استفاده قرار گیرد.

معاون حفاظت محیط زیست مازندران یادآور شد: در پایش زمستانه سال گذشته، حدود ۳۸۰ هزار بال پرنده از ۸۰ گونه مختلف در مازندران زمستان‌گذرانده‌اند که نشان‌دهنده اهمیت این استان برای مهاجرت زمستانه پرندگان است.

کد خبر 6741790

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha