۲۵ بهمن ۱۴۰۴، ۹:۵۳

مهاجرت نخستین لک‌لک‌ها به تالاب زریبار مریوان

مهاجرت نخستین لک‌لک‌ها به تالاب زریبار مریوان

مریوان – ورود نخستین دسته لک‌لک‌های مهاجر به تالاب بین‌المللی زریبار، نویدبخش نزدیک شدن بهار و جلوه‌ای از همزیستی ارزشمند میان جوامع محلی و حیات‌وحش این منطقه است.

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس اداره حفاظت محیط زیست مریوان صبح شنبه به خبرنگاران رسانه‌های کردستان، اعلام کرد: نخستین دسته لک‌لک‌های مهاجر شامل ۱۲ قطعه، روز ۲۱ بهمن‌ماه سال جاری وارد تالاب و پناهگاه حیات‌وحش زریبار مریوان شدند. این پرندگان هر ساله با پایان زمستان و آغاز فصل بهار، این تالاب را به‌عنوان زیستگاه فصلی خود انتخاب می‌کنند.

مهدی بالیده بیان کرد: همزمان با بازگشت این پرندگان، روستاییان اطراف تالاب با شور و اشتیاق خاصی به استقبال آن‌ها می‌روند و طی سال‌های اخیر با ساخت آشیانه و فراهم کردن محیطی امن، نقش مؤثری در تثبیت و افزایش جمعیت لک‌لک‌ها ایفا کرده‌اند.

وی افزود: این پرنده مهاجر علاوه بر نقش مهم در حفظ تعادل چرخه اکولوژیکی منطقه، جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ مردم محلی دارد، به‌گونه‌ای که حضور آن نشانه‌ای از خوش‌یمنی، صلح و نوید فرارسیدن بهار تلقی می‌شود.

وی ادامه داد: اقدامات اداره حفاظت محیط زیست مریوان در تأمین امنیت و حفاظت از زیستگاه، شرایط مناسبی را برای این گونه فراهم کرده است، به‌طوری که لک‌لک‌ها همه‌ساله در نهایت امنیت در این منطقه جوجه‌آوری می‌کنند و زیستگاه‌های مریوان از بهترین زیستگاه‌های این پرنده در کشور به شمار می‌رود.

بازگشت لک‌لک‌ها به تالاب زریبار، نمونه‌ای ارزشمند از پیوند طبیعت و فرهنگ بومی است که هرساله جلوه‌ای کم‌نظیر از همزیستی انسان و حیات‌وحش را برای دوستداران محیط زیست و گردشگران به نمایش می‌گذارد.

کد خبر 6748265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha