پیام‌نما

إِنَّ‌اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي‌الْقُرْبَىٰ وَ يَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ * * * به راستی خدا به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان می‌دهد و از فحشا و منکر و ستمگری نهی می‌کند. شما را اندرز می‌دهد تا متذکّر [این حقیقت] شوید [که فرمان‌های الهی، ضامن سعادت دنیا و آخرت شماست.] * * * حق به داد و دهش دهد فرمان / نيز انفاق بهر نزديكان

۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۰:۳۳

پایان جشنواره تئاتر دانشگاهی/

لازمه تئاتر دانشجویی واقعگرایی و پیوند با مردم است

لازمه تئاتر دانشجویی واقعگرایی و پیوند با مردم است

مراسم اختتامیه یازدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران شنبه 14 اردیبهشت با حضور تعدادی از هنرمندان برجسته سینما و تئاتر در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای مراسم سعید عبدالهاشم‌پور دبیر جشنواره با ارائه گزارشی از چگونگی برگزاری جشنواره گفت: جشنواره تنها متعلق به وزارت علوم نیست، بلکه متعلق به همه ارگان‌ها و نهادهایی است که در برگزاری آن به ما کمک کردد. این تنها جشنواره تئاتری است که دبیر آن با آراء دانشجویان انتخاب می‌شود و امیدوارم این ساختار همواره ارج نهاده شود.

دبیر یازدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ـ که جای خود را به ناصر حبیبیان به عنوان دبیر دوره دوزادهم داد ـ خاطرنشان ساخت: این جشنواره متعلق به دانشگاههای دولتی نیست، بلکه متعلق به همه دانشجویانی است که در دانشگاههای سراسر کشور حضور دارند و ما از آنها می‌خواهیم در دوره بعد حضوری فعالتر داشته باشند.

غلامرضا اسلامی معاون فرهنگی دانشگاه تهران هم در این مراسم با ابراز خرسندی از برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی گفت: دانشجو.یان مطمئن باشند که این جشنواره در هیچ شرایطی متوقف نخواهد شد، زیرا ما بر این باوریم جشنواره تئاتر دانشگاهی به صورت موج تاثیرات زیادی خواهد داشت.

محمدباقر خرمشاد معاون فرهنگی وزیر علوم هم در این مراسم گفت: تئاتر ایران از جمله تئاتر دانشجویی باید با رجعت به سوابق تاریخی و ملی زنده بماند و در این راه پیش از هر چیز عنان تقلید را از گردن باز کند. تئاتر ما در رویکرد به این سوابق ملی باید از تکرار در قالب‌های تجربه‌شده بپرهیزد و جایگاه خاص خود را در فرهنگ امروز و تاریخ فردا بیابد.

وی در بخش دیگر صحبت‌های خود با اشاره به فکر نوجو و خلاق به عنوان لازمه تئاتر دانشجویی خاطرنشان ساخت: لازمه تئاتر دانشجویی واقعگرایی و واقع‌بینی و پرهیز از نگاههای غیرواقعی و اتصال و پیوند با مردم است. روح دانشجو هنرمند حقیقت‌جو، عدالتخواه، آرمان‌طلب و معناگراست که این خصایص باید در حوزه تئاتر دانشجویی متبلور شود.

بخش دیگر اختتامیه جشنواره تئاتر دانشگاهی به بزرگداشت زنده‌یاد اکبر رادی اختصاص داشت که با حضور حمیده عنقا همسر وی از مقام هنری او تقدیر شد. عطاءالله کوپال دوست نزدیک مرحوم رادی هم گفت: رادی پایه‌گذار درام ایرانی بود که در زمانه خود با ظهور ستاره‌هایی روشن و خاموش می‌شد، اما او در زمانی که سنت‌های چخوفی رو به خاموشی بود این سنت را نجات داد.

وی افزود: رادی تئاتری را خلق کرد که روایتگر انسان‌های گرفتار در بحران خانواده بود و چقدر بجاست در برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی یاد او زنده بماند. امیدوارم روزی برسد که با کمک استادان و دانشجویان شاهد تاسیس بنیاد رادی باشیم که عمری را برای تئاتر نوشت و غیر صحنه تئاتر کرنشی بجا نیاورد. او بیرقی در تئاتر ایران است که تا ابد زنده خواهد ماند.

علی نصیریان بازیگر برجسته تئاتر هم که به همراه جمشید مشایخی در مراسم حضور داشت، با تاکید بر حمایت از جریان تئاتر دانشجویی گفت: بخش دانشجویی از بخش‌های مهم تئاتر است که اگر در آن خلاقیت و فکر تازه و امکانات باشد، می‌توان به آینده حرفه‌ای تئاتر هر کشور امیدوار بود و این روند اگر در تئاتر ایران ادامه داشته باشد، تاثیر خود را بر تئاتر ملی خواهد گذاشت.

در این مراسم نمایش‌های "30" سارا فرزادفر، "خداحافظ" آیدا کیخایی، "سرهنگ و پرندگان" محمدجواد استادی، "لطفا با مرگ من موافقت کنید" الهام خداوردی، "اکوئوس" امین عظیمی و "در اکتبر 1815 آزاد شد؛ سال 1796 وارد آنجا شد به جرم شکستن شیشه و برداشتن یک نان" به کارگردانی نصیر ملکی‌جو برا ی اجرای عمومی رپرتوار تئاتر دانشگاهی معرفی شدند.

امیررضا خادم، امین تارخ، بهروز بقایی، نادر برهانی‌مرند، کورش نریمانی، محمد یعقوبی، سیامک صفری، فریندخت زاهدی، محمود عزیزی، فرشید ابراهیمیان، حسین مسافرآستانه، هرمز هدایت، ناصح کامکاری، سیامک احصایی، بهروز غریب‌پور، محمود فرهنگ، فرهاد ناظرزاده، مهرداد رایانی مخصوص، ایوب آقاخانی، کتایون فیض مرندی، محمد ابراهیمیان، بهاره رهنما و مدیران وزارت علوم میهمانان این مراسم بودند.

کد خبر 676774

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha