به گزارش خبرگزاری مهر، "محمد سعید ادریس" در گفتگو با روزنامه اسرائیلی جروزالم پست گفت: به طور کلی اعراب در خاورمیانه کاملاً مخالف هرگونه اقدام از سوی آمریکا یا اسرائیل علیه تاسیسات هسته ای جمهوری اسلامی ایران هستند و بر این باورند که دشمنی با این کشور به چیزی غیر از برنامه هسته ای آن مربوط می شود.
وی همچنین افزود: آمریکا بر خلاف تهاجم سال 2003 خود به عراق این بار در صورت اقدام علیه ایران هرگز نخواهد توانست حمایت هیچ کشوری را به همراه داشته باشد.
این کارشناس مصری با تاکید بر اینکه انرژی هسته ای برای مقاصد صلح آمیز، از حقوق مشروع ایران به شمار می رود، افزود:" ایران انرژی هسته ای را برای مقاصد صلح آمیز می خواهد و آژانس بین المللی انرژی اتمی نهاد مسئول در این پرونده هرگز شاهدی برای نظامی بودن آن پیدا نکرده است".
ادریس بر این باور است که حمایت سیاسی ایران از نیروهای مقاومت در لبنان و حمایت آمریکا از اسرائیل دلایل عمده تنش در موضوع هسته ای ایران به شمار می روند.
وی همچنین با اشاره به دیدگاههای مختلف در خصوص ایران هسته ای در جهان عرب، و وجود سه طیف در ارتباط به این موضوع ، تاکید کرد: گروهی بر این باورند از آنجایی که تهران امضا کنده "ان پی تی" است، پس از حق مشروع برای ادامه برنامه هسته ای خود برخوردار می باشد و آمریکا نیز باید از این موضوع حمایت کند.
همچنین به گفته این کارشناس الاهرام، از سوی دیگر گروهی هم وجود دارند که هرگونه تلاش ایران برای دستیابی به تسلیحات هسته ای را رد می کنند و به دنبال خاومیانه عاری از تسلیحات هسته ای هستند، که در این صورت به گفته وی اسرائیل هم باید در نهایت دست از تسلیحات هسته ای خود بردارد.
در عین حال این تحلیلگر جهان عرب به گروه دیگری اشاره می کند که بر این باورند برای حفظ توازن قدرت در منطقه جمهوری اسلامی ایران نیز باید به تسلیحات هسته ای دست یابد و به باور وی تا زمانی که آمریکا و اسرائیل ایران را تهدید می کنند و تا زمانی که اسرائیل به تجاوزات خود علیه مردم فلسطین ادامه می دهد این گروه سوم در جوامع و خیابانهای شهرهای کشورهای عربی طرفداران بسیاری خواهند داشت.
ادریس در بخش دیگری از اظهارات خود افزود: اسرائیل می داند که وجود آن در منطقه مشروعیت ندارد و این حس مشترک در تمامی جهان عرب است و این رژیم با احیای هسته ای خود حمایت آمریکا را برای تثبیت حضور خود بدست آورده است.
وی در عین حال می گوید: بسیاری از عربها می دانند که آمریکا واسرائیل به ایران حمله نخواهند کرد زیرا عقیده دارند که پاسخ تهران به چنین حمله ای درناک خواهد بود و اسرائیل هم می داند که به تنهایی نمی تواند با ایران مقابله کند.
نظر شما