پیام‌نما

إِنَّ‌اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي‌الْقُرْبَىٰ وَ يَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ * * * به راستی خدا به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان می‌دهد و از فحشا و منکر و ستمگری نهی می‌کند. شما را اندرز می‌دهد تا متذکّر [این حقیقت] شوید [که فرمان‌های الهی، ضامن سعادت دنیا و آخرت شماست.] * * * حق به داد و دهش دهد فرمان / نيز انفاق بهر نزديكان

۱۷ آذر ۱۳۸۷، ۱۰:۳۵

گزارش خبری مهر/

تبدیل اراضی کم بازده شمال به باغات نیازمند مدیریت جامع

تبدیل اراضی کم بازده شمال به باغات نیازمند مدیریت جامع

گرگان - خبرگزاری مهر: تبدیل و تغییر اراضی شیبدار و کم بازده شمال به باغات مثمر ضرورتی اجتناب ناپذیر است که برای اجرایی شدن آن ارائه طرح جامع، مدیریت اصولی و منسجم و تامین اعتبار ضروری است.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، برآیندها نشان می دهد که درصد بالایی از اراضی شمال کم بازده و شیبدار بوده و به باور کارشناسان اجرای طرحهایی نظیر تبدیل این اراضی به باغات مثمر می تواند گره گشا باشد.

جلوگیری از تخریب اراضی، کنترل روند فرسایش خاک، حفظ اراضی، ایجاد اشتغال، جلوگیری از مهاجرت  و احیای اراضی از مهمترین مزایایی تبدیل و تغییر اراضی شیبدار به باغات مثمر اعلام شد.

این در حالی است که کمبود اعتبار، نبود برنامه جامع، حمایت نشدن، اطلاع رسانی نامناسب، ناآشنایی با مزایای آن، احداث جاده بین مزارع و تامین آب اجرای این طرح را در برخی استانهای کشور از جمله گلستان با مشکل روبرو ساخته است.

بر اساس آمار 110 هزار هکتار اراضی شیبدار و  280 هزار هکتار اراضی کم بازده در گلستان نیاز به احیاء و اصلاح دارند.

استان گلستان با داشتن 750 هزار هکتار اراضی کشاورزی و تولید 90 نوع محصول، قطب مهم کشاورزی در کشور به شمار می آید.

کارشناس مسئول جهاد کشاورزی مینودشت گفت: 20 هزار هکتار اراضی شیبدار مستعد باغات مثمر در این شهرستان وجود دارد.

علی محمد قزلسفلی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این اراضی شیبدار بوده که قابلیت کشت به انواع باغات مثمر را دارند.

وی اظهار داشت: تاکنون در پنج سال گذشته چهار هزار و 500 هکتار از اراضی شیبدار شهرستان به باغات مثمر تبدیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: درصورت مشارکت مردم در سال جاری نیز یک هزار و 500 هکتار از اراضی شیبدار منطقه به انواع باغات تبدیل می شود.

به گفته قزلسفلی، این سطح در شش سایت مطالعه شده و در صورت مشارکت به باغ مبدل می شود.

این کارشناس جهاد کشاورزی مینودشت بیان داشت: گردو، زیتون، فندق، سیب و گلابی در اراضی شیبدار منطقه کشت می شود.

وی عنوان کرد: توسعه باغات مثمر و درختکاری تنها راه بهره برداری بهینه از اراضی شیبدار و نجات و مردم منطقه است و همکاری و مشارکت مردم برای اجرای این طرح ملی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

مدیر زراعت و باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: 250 هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی این استان به اصلاح و احیاء نیاز دارد.

محمدرضا عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: درصد قابل توجهی ازاین اراضی در دشت واقع شده که بازسازی و اصلاح آنها ضروری است.

وی اظهار داشت: مطالعات اولیه برای اصلاح شوری خاک این اراضی انجام شده و طبق برنامه باید احیاء و نوسازی شود.

وی تصریح کرد: شوری بودن و افزایش تداوام این روند ازمهمترین مشکلات است که باید کنترل و مدیریت شود.

به گفته عباسی، استفاده بی رویه از منابع آب و خاک روند شوری خاک را در اراضی این استان شدت بخشیده است.

مدیر زراعت و باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: در حال حاضر با اعتبارات موجود سالانه حدود پنج درصد از این اراضی اصلاح و احیا می شود که با روند موجود احیاء آن سالها طول می کشد.

وی عنوان کرد: برای تسریع درروند اصلاع اراضی زراعی و باغی استان به اعتبارات کلان و ویژه نیاز است و مسئولان امر باید دراین زمینه برنامه ریزی کنند.

عباسی یادآور شد: به طور متوسط و بسته به درجه شوری زمین برای اصلاح هر هکتار اراضی زراعی و باغی به 150 هزارریال تا 10 میلیون ریال اعتبار نیاز است.

وی بیان داشت: اگر این اراضی اصلاح و احیاد شود، میزان عملکرد آن بالای یک تا 5/1 تن در هکتار خواهد بود.

این مسئول افزود: میزان شوری برخی ازاراضی بیش از 20 درصد بوده و برخی از اراضی نیز به دلیل شوری زیاد قابلیت کشت ندار

مجری طرح تغییر کاربری اراضی شیبدار سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: 110 هزار هکتار از اراضی شیبدار این استان به تغییر کاربری نیازدارد.

محمدرضا بنی عقیل در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: این شمار اراضی باید به باغ تبدیل شود که تاکنون از برنامه تعیین شده عقب هستیم.

وی اظهار داشت: بر اساس برنامه تا پایان سال 88 باید 73 هزار هکتار از اراضی شیبدار استان به باغ تبدیل و تغییر کاربری داده شوند که تاکنون حدود 15 هزار هکتار آن انجام شده است.

بنی عقیل کمبود اعتبار را مهمترین دلیل اجرا نشدن کامل این طرح اعلام و تصریح کرد: برای تغییرکاربری 73 هزار هکتار460 میلیون ریال در نظرگرفته شده بود.

به گفته او، تاکنون برای حدود 15 هزار هکتار اراضی شیبدار که تغییر کاربری داده شد، 150 میلیارد ریال اعم از تسهیلات و تملک دارایی هزینه شده است.

مجری طرح تغییرکاربری اراضی شیبدار سازمان جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: برای تغییرکاربری و تبدیل هرهکتارارضی شیبدار به باغی چهارمیلیون و 500 هزارریال تسهیلات ارائه می شود.

بنی عقیل عنوان کرد: انتظار داریم تا متولیان امر با تامین اعتبارمناسب برای اجرای کامل این طرح در استان برنامه ریزی کنند.

مجری طرح تغییر کاربری اراضی شیبدارگلستان گفت: ۱۸۵‬ هزار بهره ‌بردار در گلستان، اراضی شیبدار را به باغات مثمر تبدیل کرده اند.
 
وی اظهار داشت: این طرح در کاهش بیکاری و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و تبدیل اراضی کم بازده به باغات مثمر موثر است.

وی خاطرنشان کرد: احداث جاده بین مزارع و تامین آب از مشکلات اساسی این طرح است که باید رفع شود.

به تاکید بنی عقیل، برای جلوگیری از فرسایش خاک و احیای اراضی کم بازده چاره ای جز توسعه و کشت درختان مثمر نداریم.

مجری طرح تغییر کاربری اراضی شیبدار گلستان افزود: اکنون شش سایت  با وسعت بیش از 24 هزار هکتار در مناطق روستاهای  بلم، جرک ، ده چناشک، زندان چال، قلعه قافه، دوزین و فارسیان شهرستان مینودشت مشخص شده است.

وی بیان داشت: مطالعات انجام این طرح در این سایت انجام شده و مجوز لازم نیز از سوی وزارت جهاد کشاورزی صادر شده است

معاون برنامه ریزی استاندار گلستان اعلام کرد: 280 هزار هکتار از اراضی محدوده گرگان رود این استان به احیاء و اصلاح نیاز دارد.

عباس نیاوند افزود: ازطبق مصوبه سفر دولت در این استان سالانه باید 10 هزار هکتار از این اراضی احیاء و اصلاح شود.

وی میزان تولیدات بخش کشاورزی این استان را سالانه دو میلیون و 712 هزار تن در سال اعلام کرد.

کد خبر 796415

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha