به گزارش خبرگزاری مهر، سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران که به دعوت مشاور امنیت ملی هند در دهلی نو به سر می برد، صبح شنبه با "مان موهان سینگ" نخست وزیر این کشور دیدار و گفتگو کرد.
جلیلی در این دیدار با تاکید بر گسترش همکاریهای ایران و هند در عرصه های دو جانبه ، منطقه ای و بین المللی ، ظرفیت های بالفعل و بالقوه دو کشور را در منطقه یادآورشد و گفت: همکاری ایران و هند نه تنها در جهت منافع دو ملت است، بلکه به استقرار و تثبیت صلح و امنیت منطقه ای و جهانی کمک می کند.
وی با بیان اینکه دوران یکجانبه گرایی به پایان رسیده است، مناسبات جدید بین المللی و اوضاع کنونی منطقه را فرصت ها و تهدیدهای مشترکی دانست که فراروی دو دولت ایران و هند قرار گرفته است.
جلیلی گستره همکاریهای دو کشور را به موضوعات مهم بین المللی از جمله تقویت نقش جنبش غیر متعهدها در عرصه جهانی ، اصلاح ساختار سازمان ملل و شورای امنیت مربوط خواند و آمادگی تهران را برای ارتقاء همکاریهای دو کشور در این زمینه ها اعلام کرد.
وی با اشاره به حوادث چند ماه قبل بمبئی تصریح کرد: برخی قدرتهای فرامنطقه ای برای حل مشکلات خود ممکن است قصد داشته باشند تا جغرافیای بحران را از تقابل فرامنطقه ای به تقابل درون منطقه ای سوق دهند که باید مانع از تحقق اهداف آنان شد.
نخست وزیرهند هم دراین دیدار ضمن ابراز خشنودی ازتوسعه همه جانبه روابط دو کشورگفت: مشکلات منطقه بدون نقش آفرینی ایران و هند قابل حل نیست.
مان موهان سینگ همکاری دو کشور در عرصه انرژی و خطوط انتقال انرژی را از مهمترین زمینه های روابط اقتصادی ایران و هند قلمداد کرد و بکارگیری روش های جدید را برای گسترش همکاریهای دو کشور در عرصه بین المللی به ویژه در چارچوب جنبش عدم تعهد خواستار شد.
نخست وزیرهند با تاکید براینکه اسلام بخش مهمی ازتاریخ و تمدن هند است تصریح کرد: مسلمانان هند سهم بسزایی در همزیستی مسالمت آمیز در این کشور دارند.
نظر شما