پیام‌نما

إِنَّ‌اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي‌الْقُرْبَىٰ وَ يَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ * * * به راستی خدا به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان می‌دهد و از فحشا و منکر و ستمگری نهی می‌کند. شما را اندرز می‌دهد تا متذکّر [این حقیقت] شوید [که فرمان‌های الهی، ضامن سعادت دنیا و آخرت شماست.] * * * حق به داد و دهش دهد فرمان / نيز انفاق بهر نزديكان

۱۵ خرداد ۱۳۸۸، ۱۲:۵۲

به‌مناسبت سال نجوم؛

واتیکان اسناد تازه‌ای درباره گالیله منتشر می‌کند

واتیکان اسناد تازه‌ای درباره گالیله منتشر می‌کند

سازمان اسناد سری واتیکان اعلام کرد به مناسبت سال بین‌المللی نجوم آخر ماه آینده میلادی نسخه جدیدی از اسناد مربوط به گالیله را منتشر خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری زنیت، اسقف سرجیو پاگانو رئیس سازمان اسناد سری واتیکان اعلام کرد این مجموعه گزیده ای از اطلاعات درباره افرادی است که با پرونده گالیله در کلیسا سروکار داشتند هرکدام از آنها به طور خاص در این مجموعه نام برده شده و حتی بسیاری از افرادی که در جلسات تفتیش عقاید حضور داشتند نیز مورد اشاره قرار گرفته اند.

این مجموعه علاوه برتمام نامه های مربوط به این پرونده دربرگیرنده 50 سند جدید است که از سال 1991 در واتیکان در این رابطه آمده که نیازمند سامان دادن و نوشتن مقدمه ای درباره شرایط تاریخی آن دوران است.

این مجموعه 550 صفحه داشته و 1300 یادداشت را دربرگرفته است.

رئیس سازمان اسناد سری واتیکان در رابطه با پرونده گالیله این امر را مورد تصدیق قرار داد که رویکردهای متألهان می توانست جامع تر و قابل انعطاف تر باشد. با تصور شرایط تاریخی آن دوران، هنوز زمان پذیرش مطالعات علمی این دانشمند بزرگ فراهم نشده بود و این امر غیرقابل انکار است که در این رابطه اشتباهات بسیاری مرتکب شده اند که بخشی از آن به خود گالیله باز می‌گردد.

این اسقف کاتولیک یادآور شد: در فرهنگی که تحت تسلط چشم انداز بطلمیوسی قرار دارد که زمین را مرکز جهان درنظر گرفته، نظام کوپرنیکی کاملاً مخالف با متن کتاب مقدس تلقی می شد.

کد خبر 891014

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha