مهتاب چابوک خبرنگار علم و فناوری تعداد خبر 8665
-
دانش آموخته رشته ارتباطات گرایش روزنامه نگاری است و فعالیت حرفه ای خود را از سال ۹۲ به صورت رسمی در رسانه آغاز کرده است. او در حوزه های آموزش عالی، شهری، آسیب های اجتماعی، آموزش و پرورش و علمی_پژوهشی با خبرگزاری های مختلف همکاری داشته و اکنون خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری مهر است.
-
نخبگان برای رفع ناترازی سوخت راه حل میدهند
براساس تفاهم نامه بنیاد ملی نخبگان و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی،همکاریهایی در راستای ارتقای کیفیت و کمیت محصولات نفتی و ارائه راهکارهای عملیاتی برای رفع ناترازی سوخت صورت میگیرد.
-
ساخت منسوجات الکترونیکی هوشمند که به سرعت در محیط تجزیه میشوند
یک تیم تحقیقاتی به رهبری دانشگاه ساوتهمپتون و وست انگلند بریستول در بریتانیا منسوجات الکترونیکی پوشیدنی با الکترود گرافنی ساختند که میتوانند هم پایدار و هم زیست تخریبپذیر باشند.
-
«ایران» سوار بر قطار توسعه هوش مصنوعی
ایران در مسیر توسعه فناوری هوش مصنوعی قرار گرفته و معاونت علمی با ارائه حمایتهای مالی و ساخت زیرساختهای لازم، مسیر حرکت در عرصه جهانی هوش مصنوعی را هموار میکند.
-
اعطای ۲۳ گواهینامه شتابدهنده سطح دو
مدیرکل دفتر توسعه زیرساختهای زیستبوم نوآوری و فناوری از اعطای ۲۳ گواهینامه صلاحیت سطح دو خبر داد و گفت: این شتابدهندهها، فعالیت قابل قبولی دارند اما مصداق دانشبنیانی شناخته نمیشوند.
-
کاهش هزینه و افزایش سرعت هوشمصنوعی در اینترنت اشیا
محققان دانشگاه تهران امکان طراحی سریع و کمهزینه تراشههای سفارشی برای دستگاههای اینترنت اشیا را فراهم کردند؛ این فناوری سرعت پردازش مدلهای هوش مصنوعی را افزایش میدهد.
-
ماهواره ظفر ۲ و پایا اوایل سال آینده با پرتابگر خارجی پرتاب میشوند
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: قرار بود ماهواره ظفر ۲ و پایا اوایل دی ماه ۱۴۰۳ پرتاب شوند اما به دلیل مسائلی به تاخیر افتاد و پرتاب آنها با پرتابگر خارجی اوایل ۱۴۰۴ انجام می شود.
-
بازسازی مجازی صحنه جرم با فناوری واقعیت مجازی امکان پذیر شد
صحنه جرم بر اساس نقشه محل وقوع جرم با نرم افزار طراحی شده در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی و بهره گیری از تصاویر ۳۶۰ درجه مسطح در عرض چند دقیقه به صورت مجازی بازسازی می شود.
-
شرکتهای صادراتی دانشبنیان در منطقه نوآوری ایران جذب میشوند
منطقه بینالمللی نوآوری ایران با انتشار فراخوانی اقدام به پذیرش شرکتهای صادراتی دانشبنیان در این منطقه میکند.
-
اعطای تسهیلات ۱۰ میلیارد ریالی به دانشجویان دکتری در طرح «پژوهش یار»
بنیاد ملی نخبگان برای دو سال پایانی تحصیل هر یک از مستعدان برتر مقطع دکتری تخصصی، طرح «پژوهشیار» را با اعطای تسهیلاتی بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال به هر دانشجو، تدوین و اجرایی کرد.
-
عزم دولت برای تحول نوآورانه با ایجاد و توسعه زیرساختهای هوش مصنوعی
معاون علمی رئیسجمهور با اشاره به ایجاد زیرساخت توسعه فناوریها و هوش مصنوعی برای حرکت روبهجلوی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی گفت: رشد اقتصاد مستلزم حرکت در مرزهای دانش و نوآوری است.
-
تولید همزمان برق و آب شیرین به کمک یک شرکت دانشبنیان
یک شرکت دانشبنیان با اتکا به دانش و توان مهندسی بیش از ۷۰۰ نیروی انسانی متخصص، نقش مهمی در تولید محصولات استراتژیک مانند ساخت سیستمهای نمکزدایی و شیرینسازی آب ایفا میکند.
-
استخدام خارج از فراخوان دانشآموختگان دوره دکتری در «طرح جهت»
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه طرح جهت از دانشآموختگان دوره دکتری حمایت میکند،گفت:برگزیدگان این طرح با معرفی به دانشگاهها از شرایط استخدامی خارج از فراخوان بهرهمند میشوند.
-
استفاده رژیم صهیونیستی از هوش مصنوعی برای کشتار در غزه
سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی ماجرای استفاده رژیم صهیونیستی از فناوری برای کشتار را تشریح کرد و خواستار ورود مجامع بین المللی برای توقف این کشتارها شد.
-
نشست شورای نخبگان بعد از وقفهای ۴ ساله تشکیل شد
معاون علمی رئیس جمهور گفت: نشست شورای نخبگان آخرین بار در سال ۱۳۹۹ تشکیل شد و پس از یک وقفه چهارساله مجددا برگزار شد.
-
دانش بنیانها برای کاهش آلودگی هوای اراک دست به کار شدند
با همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان انرژی و محیط زیست معاونت علمی و نیروگاه شازند، شرکتهای دانشبنیان برای کاهش آلودگی هوای اراک وارد عمل شدند.
-
کیت تشخیصی که عفونت را ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت شناسایی میکند
دانشمندان ابزاری مبتنی بر نانوحفره توسعه دادهاند که میتواند با گرفتن سیگنال از مولکولهای منفرد به تشخیص بیماریها کمک کند. این ابزار عفونت را در عرض ۲۴ تا ۴۸ ساعت شناسایی می کند.
-
محققان ایرانی روشی جدید برای دارورسانی به ریه ارائه کردند
پژوهشگران دانشگاه تبریز روشی برای دارورسانی هدفمند به بافت ریه ارائه کردند که در آن از نانوذرات بیوسنتز شده اکسید آهن استفاده شده است.
-
حضور ۸۰ شرکت دانشبنیان و فناور در نمایشگاه «ایران پتروکم ۲۰۲۵»
در دومین نمایشگاه بینالمللی ایران پتروکم ۸۰ شرکت دانش بنیان و فناور حضور دارند و زمینه برای تعامل میان بخشهای مختلف صنعت پتروشیمی با توانمندیهای فناورانه و نوآورانه فراهم است.
-
هاب هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال در جزیره کیش راهاندازی میشود
با امضای توافقنامه همکاری سه جانبه، زمینه برای راهاندازی و توسعه هاب فناوریها از جمله اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی بر بستر ظرفیتهای جزیره کیش فراهم شد.
-
تبدیل زباله و پسماند به مواد با ارزش با کمک نانوکاتالیستها
محققان در روشی جدید ضایعات مواد غذایی، میکروپلاستیکها و لاستیکهای قدیمی را بهطور موثر به مولکولهای ارزشمند مورد استفاده در داروها، کودها و بستهبندیهای زیست تخریبپذیر تبدیل میکنند.
-
سرعت واکنشهای شیمیایی بدون فلزات گرانبها افزایش مییابد
نانوذرات فلزات غیرگرانبها میتوانند جایگزین کاتالیزورهای گرانقیمت برای تولید هیدروژن شوند.
-
برنامه افزایش اشتغال فناورانه؛ ۵۰ هزار نفر برای ورود به پارکهای فناوری آموزش میبینند
مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه فناوری و نوآوری وزارت علوم از برنامه این معاونت برای افزایش اشتغال در پارکهای علم و فناوری وآموزش ۵۰ هزار فارغ التحصیل در سال ۱۴۰۳برای ورود به پارکها خبر داد.
-
امتحانات دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر فردا برگزار میشود
براساس اعلام معاونت دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، امتحانات پایان نیم سال تحصیلی دانشجویان این دانشگاه فردا شنبه ۲۲ دی ماه برگزار می شود.
-
سازمان مرکزی و واحدهای دانشگاه آزاد استان تهران فردا تعطیل شد
سازمان مرکزی و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران فردا (شنبه ۲۲ دی ماه) تعطیل است.
-
آشناسازی اجتماع نخبگانی با نیازها و مسائل کشور در طرح «شهید احمدی روشن»
در طرح شهید احمدی روشن بنیاد ملی نخبگان، اجتماع نخبگانی و اساتید برجسته دانشگاهی و صنعتی با مسائل کشور آشنا شده و به کار گروهی پیرامون مسئلههای ملی، منطقهای و راهبردی ترغیب میشوند.
-
۴۳۰ نفر از مستعدان و نخبگان به عمره مفرده اعزام میشوند
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان از اعزام جمعی از مستعدان و نخبگان عضو بنیاد در قالب ۵ کاروان به مکه مکرمه و مدینه منوره خبر داد.
-
طراحی نانوذره استنشاقی برای مقابله با سرطان ریه
با الهام از نوعی صدف که پروتئین بسیار چسبنده دارد، محققان نانوذرهای را طراحی کردند که در بافت مخاطی ریه نفوذ کرده و میتواند خود را به تومور سرطان ریه برساند.
-
افزایش دو برابری تولید محصولات آبزی با فناوری نانوحباب
بررسیهای انجام شده نشان میدهد، با توجه به پتانسیلهای فناوری نانوحباب میتوان تولید سالانه محصولات آبزی را تا دو برابر افزایش داد.
-
پیشگیری، پیشبینی و درمان بیماریها با هوشمصنوعی
تفاهم نامه سه جانبه ای برای پیشگیری، پیشبینی، تشخیص، درمان و پیش آگهی بیماریها با استفاده از هوش مصنوعی و سلول درمانی در حوزه غدد و متابولیسم به امضا رسید.
-
نمایشگاه ایران هلث ۱۸ تا ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ برگزار میشود
با مکاتبات مکرر پارک فناوری پردیس بهعنوان مجری و متولی دبیرخانه ایرانهلث، تقویم نمایشگاهی اصلاح شد تا بیست و ششمین دوره ایران هلث طی روزهای ۱۸ تا ۲۱ خردادماه ۱۴۰۴ برگزار شود.