پیام‌نما

إِنَّ‌اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي‌الْقُرْبَىٰ وَ يَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ * * * به راستی خدا به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان می‌دهد و از فحشا و منکر و ستمگری نهی می‌کند. شما را اندرز می‌دهد تا متذکّر [این حقیقت] شوید [که فرمان‌های الهی، ضامن سعادت دنیا و آخرت شماست.] * * * حق به داد و دهش دهد فرمان / نيز انفاق بهر نزديكان

۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۴:۴۷

تنها 10 درصد ماماهای کشور جذب بازار کار شده اند

تنها 10 درصد ماماهای کشور جذب بازار کار شده اند

مشهد - خبرگزاری مهر: قائم مقام وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر 50 هزار ماما در کشور وجود دارند که از این تعداد تنها 10 درصد جذب کار به صورت تخصصی شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود شبستری ظهر چهارشنبه در همایش روز ماما در تالار ابن سینای مشهد افزود: طبق آخرین آمار ارائه شده در حال حاضر 50 هزار ماما در کشور وجود دارند که از این تعداد تنها 10 درصد جذب کار به صورت تخصصی شده اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نیاز امروز زنان و به خصوص مادران ماما از اهمیت بالایی برخوردار است تا جایی که باید به ازای هر 10 هزار نفر دو ماما جذب شده و زمینه اشتغالزایی فراهم شود.

شبستری تصریح کرد: اگر زمینه سیستم اشتغالزایی ماما در کشور زیاد شود موفق خواهیم شد تا ناهنجاری 44 درصدی سزارین با مقایسه به آمار مطلوب را به 22 درصد کاهش دهیم.

وی با اشاره به تعداد زایمان در سال گذشته عنوان کرد: در سال گذشته 100 هزار زایمان در خراسان رضوی صورت گرفت و در واقع 100 هزار زندگی به نوزاد و مادر باردار داده شد.

وی گفت: متولیان سلامت جامعه 25 درصد از حفظ سلامت جامعه را عهده دارند و 75 درصد بقیه به دیگر ارگان های سلامت در کشور بستگی دارد.

شبستری خاطرنشان کرد: امید است جایگاه مشهد تا سال 1404 به عنوان دانشگاه برتر علوم پزشکی در جهان اسلام شناخته شود.

محمد تقی پیوندی معاون درمان دانشگاه علوم پژشکی مشهد نیز با اشاره به تاثیر ماما در کاهش مرگ و میر مادران باردار و نوزادان اظهار داشت: در حال حاضر در کمتر از یک دقیقه نوزادی به دنیا می آید که این آمار نشان دهنده اهمیت بسیار زیاد حضور هرچه بیشتر ماما جهت مراقبت از مادران باردار در کشور است.

وی خاطرنشان کرد: اگر تاکنون 46 درصد زایمانها با سزارین انجام می شد حالا باید با توجه به اهمیت نقش ماما این میزان به یک سوم آمار جهانی کاهش یابد.

کد خبر 1077240

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha