۱۰ آذر ۱۳۹۲، ۱۳:۱۱

اولین کشتی حفاری ایران وارد خلیج فارس می‌شود/ رقابت جدید نفتی با آمریکا و انگلیس

اولین کشتی حفاری ایران وارد خلیج فارس می‌شود/ رقابت جدید نفتی با آمریکا و انگلیس

پس از خروج و یا کاهش فعالیت شرکت‌های بزرگ ارائه دهنده خدمات حفاری به ایران همچون هالیبرتون آمریکا و شلمبرژ انگلیس، به زودی اولین کشتی ملکی حفاری ایران وارد آب‌های خلیج فارس می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با سیاست‌های کلان شرکت ملی نفت ایران به منظور توسعه کمی و کیفی ناوگان حفاری و ورود دکل‌های حفاری خشکی و دریایی با استاندارد، توسعه خدمات جانبی صنعت حفاری یکی از سیاست‌های در دست اجرای صنعت نفت کشور است.

از این رو پس از خروج و یا کاهش فعالیت شرکت‌های بزرگ خارجی ارائه دهنده خدمات جانبی حفاری به صنعت نفت ایران همچون هالیبرتون آمریکا و شلمبرژه انگلیس، به زودی اولین کشتی حفاری ایران وارد آب‌های خلیج فارس می شود.

این کشتی حفاری که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی خریداری شده است از توانایی ارائه خدمات جانبی صنعت حفاری به چاه‌های نفت و گاز ایران در خلیج فارس برخوردار است.

با ورود این کشتی ملکی حفاری، امکان ارائه خدمات اسید کاری و سیمان کاری به چاه‌های نفت و گاز ایران در منطقه خلیج فارس فراهم می‌شود و عملا وابستگی به فعالیت شرکت‌های اروپایی و آمریکایی به حداقل کاهش می‌یابد.

به گزارش مهر، حفظ و نگهداشت تولید فعلی نفت و افزایش روزانه یک میلیون بشکه‌ای تولید نفت از مهمترین اولویت‌های صنعت نفت کشور در برنامه پنجم توسعه است.

به منظور تحقق اهداف افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز باید تا سال 1393 حدود دو هزار و 500 حلقه چاه جدید نفت و گاز در بخش‌های مختلف خشکی و دریایی ایران حفاری شود که برای انجام این عملیات گسترده حفاری به حدود 40 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است.
 
در شرایط فعلی در کنار حفاری چاه‌های جدید نفت و گاز، تامین دکل‌های حفاری و خشکی به یکی از مهمترین پیش نیازهای توسعه‌ای بخش بالادستی صنایع نفت و گاز کشور تبدیل شده است.
 
آمارهای رسمی شرکت ملی نفت ایران حاکی از آن است که برای تحقق اهداف حفاری به 36 دستگاه دکل جدید دریایی و 120 دستگاه دکل جدید حفاری خشکی در صنعت نفت نیاز است.

با این وجود در کنار واردات گسترده دکل های حفاری از چین، تاکنون مجموعه وزارت نفت حمایت اجرایی برای ساخت اولین دکل حفاری بومی و ملی را در دستور کار قرار نداده است.

در این بین اکبر ترکان کارشناس اقتصاد انرژی پیشتر در گفتگو با مهر تاکید کرده بود: ساخت دکل حفاری بومی برای صنعت نفت ایران حتی در شرایط غیر تحریم هم از نان شب واجب تر است.

کد خبر 2186369

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha