پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۹ آذر ۱۳۹۲، ۱۳:۱۱

80 درصد ساختمان‌ها در معرض زلزله شدید قرار دارند

80 درصد ساختمان‌ها در معرض زلزله شدید قرار دارند

رئیس سازمان نظام کاردانی ساختمان با بیان اینکه بیش از 80 درصد ساختمان‌ها در معرض زلزله شدید قرار دارند، گفت: متاسفانه با یک سویه نگری و سهم‌خواهی نامتعارف سازمان نظام مهندسی قانون نظام مهندسی در حال تغییرات یکجانبه است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی موذن با اشاره به اینکه قانون نظام مهندسی ساختمان در سال 1374 تصویب شده است، گفت: بر این اساس وزارت وقت مسکن موظف شد تا آئین‌نامه‌های اجرایی برای کاردان‌های فنی را در مدت 6 ماه تهیه کند، اما در عمل 6 سال طول کشی.

وی افزود: بنابراین در این وقفه اتفاقاتی افتاد و مسائلی به‌وجود آمد تا آئین‌نامه‌هایی در فاصله سال‌های 74 تا 80 تدوین و تصویب شود که نگاه یکجانبه و یکسویه‌ای به صنعت ساختمان داشت، زیرا آئین‌نامه‌های مذکور می‌گوید ساختمان فقط توسط مهندسان ساخته می‌شود.

رئیس سازمان نظام کاردانی ساختمان با اشاره به اینکه سازمان نظام کاردان‌های فنی ساختمان 12 سال پیش بر اساس قانون تاسیس شد، اظهار داشت: در تمام این سال‌ها درگیر تغییر آئین‌نامه‌ها هستیم و هنوز هم گرفتاری‌هایی داریم و البته معتقدیم گرفتاری‌های بخش ساختمان کشور است.

موذن خاطر نشان کرد: بی‌تفاوتی مسئولان دولت‌های گذشته به چالش‌ها و گرفتاری‌های صنعت ساختمان از مشکلات این بخش است و در 12 سال اخیر حمایت لازم از کاردان‌های فنی ساختمان نشده است، مسئله‌ای که شاید برای مسئولان جدید موضوعی تازه‌ای باشد.

وی با تاکید بر اینکه متاسفانه شرایط به‌ گونه‌ای بوده که از عوامل ساخت مسکن در کشور به‌طور مناسب استفاده نکرده‌ایم و امروز با مشکلات عدیده‌ای در این بخش مواجه هستیم، گفت: بیش از 80 درصد ساختمان‌ها در معرض زلزله شدید قرار دارند، این در حالی است که بافت‌های فرسوده زیادی نیز در سراسر کشور داریم، به‌طوریکه ارتعاشات ماشین‌های سنگین سقف خانه‌های فرسوده را تخریب می‌کند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان با بیان اینکه می‌دانید اگر زلزله‌ای مانند زلزله بم در تهران بیاید منجر به چه مصیبت‌هایی می‌شود، آیا می‌توان از کنار این مسئله به سادگی گذشت، افزود: در 4 سال گذشته در کارنامه کاری نیکزاد 444 روز ماموریت شهرستان بود، اما چرا با این همه مشغله وزیر باید در حجم بالایی به شهرستان‌ها سفر می‌کرد و در مقابل ما در همه این مدت در خانه‌هایمان بودیم.

وی با اشاره به اینکه چقدر از کاردان‌های فنی ساختمان در ساخت‌وسازهای مسکن مهر استفاده شدند، بیان کرد: ساختمان‌سازی شبیه به خط تولید خودرو است، در خوردوسازی باید همه بخش‌ها باشند. حال چه شده که در ساختمان‌سازی که مهم‌ترین سرمایه‌گذاری خانواده‌ها محسوب می‌شود کاردان‌ها به‌عنوان یکی از حلقه‌های تولید مسکن حضور ندارند.

موذن با بیان اینکه در همین تهران چقدر از کاردان‌ها استفاده شده و شهرداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان چقدر از کاردان‌ها در حلقه تولید مسکن بهره گرفته‌اند، گفت: آیا کسی است که روی کیفیت ساختمان‌ها سوگند بخورد؟!

رئیس سازمان نظام کاردانی ساختمان تصریح کرد: مسئول تشکل‌های وزارت راه و شهرسازی باید در این زمینه پاسخگو باشد زیرا چشم‌انداز ساختمان در کشور منفی است. باید این کاستی‌ها را به روی خودمان بیاوریم و کمی هم برای صنعت ساختمان کشور دلسوزی کنیم.

وی با اشاره به اینکه در 12 سال اخیر هیچ کمکی به کاردان‌ها نشده است و کاردان‌ها هنوز در واحدهای استیجاری فعالیت می‌کنند، اظهار داشت: در گودبرداری‌های غیراصولی شهرداری می‌گوید که به عهده ما نیست، سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور نیز هم این ادعا را دارد، حالا یکی باید به دنبال پرتقال فروش بگردد.

موذن همچنین با اشاره به توافقنامه شهرداری با سازمان نظام مهندسی ساختمان، اظهار داشت: سازمان نظام مهندسی و شهرداری تهران جای کاردان‌ها را در شناسنامه فنی ملکی چه کسی باید امضا کند؟ جای کاردان فنی را در کارگاه چه کسی پر می‌کند؟ اگر لازم نیست پس چرا آن را در شناسنامه فنی - ملکی نوشتید ام به آن پایبند نیستید؟

رئیس سازمان نظام کاردانی ساختمان با بیان اینکه رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران می‌گوید پول کاردان‌های فنی را چه کسی می‌خواهد بدهد، بیان کرد: ما از پول مهندس برنمی‌داریم که به کاردان‌ها بدهیم. این حرف آخر است، حرف اول ضرورت‌های ساختمان‌سازی در کشور است.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون مشکل تغییر قانون نظام مهندسی را داریم، گفت: متاسفانه با یک سویه نگری و سهم‌خواهی نامتعارف سازمان نظام مهندسی قانون نظام مهندسی در حال تغییرات یکجانبه است، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان این را می‌داند، اما دولت وزارت راه و شهرسازی از آن خبر ندارند.

موذن تصریح کرد: قانون نظام مهندسی بعد از 17 سال با سلیقه‌های شخصی در حال تغییر است و مدعی هستند این اقدام در راستای ارتقای کیفیت ساخت‌وسازها انجام می‌شود.

رئیس سازمان نظام کاردانی ساختمان خاطر نشان کرد: البته آنها پا را فراتر گذاشته‌اند و در ماده 4 این قانون با جابجایی یک کلمه کل عملکرد و اختیارات سازمان نظام کاردانی ساختمان در سیطره سازمان نظام مهندسی قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه 4 ماه است که موفق به دیدار با وزیر راه و شهرسازی نشده‌ایم، افزود: انتظار داریم آخوندی که از افراد فرهیخته است زمان به کاردان‌های فنی ساختمان اختصاص دهد.
 

کد خبر 2199358

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha